Reklama

Reklama

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Šlabikároví príklad fantastického béčka rokov 50tych, kde sa to len hemží...ničím. Snáď len ten, vyše 500 rokov starý výjav histórie, je jedným z mála originalít tohto naivného dielka, nudného na kosť, bez patričnej gradácie či napätia. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: Z HLUBIN PEKLA PŘIŠEL!!! UČINIT Z KAŽDÉHO MUŽE ZAJATCE A Z KAŽDÉ ŽENY OTROKYNI!!!____ Koncept monster-hororů 50. a 60.let je z drtivé většiny stejný – NĚCO, nebo NĚKDO ohavný je probuzen NĚČÍM (nečastěji radioaktivita, elektřina či přírodní pohroma) a zastavit se to něco snaží mladý, sympatický mládenec ve spolupráci s profesorem a jeho mladou, půvabnou dcerou. Mezitím se mládenec a dcera do sebe zamilují, dceru monstrum unese atd. atd. Nejinak je tomu i zde. Co pro tento docela sympatický horůrek hraje k dobru, je fakt, že byl celý točen v exteriérech (přeci jenom pěkný borovicový les navodí lepší atmosféru než studio se zadní projekcí a párem umělých stromků) a pak originalita ústředního monstra. Tím je po pětistech letech bleskem z hrobu probuzený španělský conquistador. Já vím, zní to trochu blbě, ale když pominu, že vypadá jako půl roku nemytý a zarostlý bezďák z Hlavního nádraží, je to docela impozatní, dvoumetrový zjev a když unáší sličnou děvu, zabíjí své oponenty a radostně se u toho kření, až mu svítí očička, je to pohled k nezaplacení. Jeho eskapády zejména v poslední třetině, kdy běhá po lese a metá po svých oponentech šutráky, mají potenciál slušné zábavnosti, byť vlastně nechtěné. Je třeba vybavit se velkým nadhledem (jenž mi po zhlédnutí desítek podobných monster-fláků již nechybí),který je potřeba zejména v závěrečném zúčtování, kdy nám tvůrci dají pocítit i jeden vskutku příšerný trikový záběr. S přimhouřením obou kukadel a v rámci doby vzniku bych to hodnotil jako „slušná, neurážlivá a docela zábavná blbůstka“. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když na začátku prohlásila banda buranů z Pine Creeku šerifovi "We think it's supernatural", najednou jsem měl vizi fanfár a stylového příjezdu Sama a Deana Winchesterových. Bohužel ne, ale blbinka přitažená za vlasy to stejně byla. Podstatné informace fundovaně shrnul Lima -- ještě si rýpnu, že tvůrci byli opravdu kovaní v historii, když opakovaně tvrdili, že oni španělští conquistadoři v Kalifornii řádili před více než 500 lety. // Kupodivu velmi slušní herci, sympatické vyprávění, skoro váhám, jestli nejít výš (ostatně na IMDB má poměrně slušné 5,0). ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jeden ze čtyř skvostů R. E. Cunhy, co vznikly v roce 1958. Je bohužel na podobné úrovni, vcelku nesmyslný a pitomý film, který je za každou cenu originální - po frajerském vnukovi dr. Frankensteina a náccích na karibském ostrově to je tentokrát oživlý conquistador. To se bohužel pozná jen podle toho, že to o něm říkají a že jednou šlohne a na hlavu si nasadí starou helmu, jinak vypadá jako přerostlý neandrtálec mixnutý s bezdomovcem, kterých se v okolí mého bydliště pohybuje dost. Asi conquistadoři. Hloupé je, že tomuto všemu navzdory to je docela nuda, sice místy lepší, ale pořád bezatmosférická ultralevná vyprávěnka pro děti. A za pozornost stojí i brilantní dialogy. Hrdina třeba porovnává stopu conquistadora v bahně: "Je dvakrát tak větší než moje." - "Co to znamená?" - "Nevím." ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Mŕtvi španielsky conquistador-dobyvateľ sa po 400 rokoch prebudí keď do zeme kde leží udrie blesk.Ale je obrovský.Terorizuje obyvateľov malej dedinky kdesi v Kalifornii.Ľudia z dedinky si myslia že je to Vargas,slávny španielsky dobyvateľ,ktorý zahynul v neďalekých horách už pred storočiami.Ale už reinkarnovaný,preto je taký obrovský.Profesor s dcérou naňho narazia na prechádzke po lese. Toto monštrum nie je vôbec strašidelne,akurát je trochu väčší ako normálny človek,v typickom oblečení dobyvateľov s prilbou na hlave.Akurát že ušpinený od hliny.Obra potom dostanú zhodením do priehrady.Ale tento film je už pre dnešného diváka dosť smiešni.A možno už bol aj v dobe vzniku. ()

Reklama

Reklama