Reklama

Reklama

Tokyo Gore Police

(festivalový název)
  • Japonsko Tókjó zankoku keisacu (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Nejlepší členka elitní japonské jednotky "gore police" bojuje proti neustále se objevujícím mutantům a agresivním zrůdám. Ve svém oboru je absolutní špička, téměř neporazitelná. Vše se však zvrátí ve chvíli, kdy se sama stane "nakaženou" a dozví se pravdu o původu nákaz a skutečném charakteru vlastní jednotky. Japonský splatter, kterému není nic svaté. Hektolitry krve, mraky brutalit, fatalit, rozmašírovaných těl, bizardních postav a jedna krásná, na první pohled křehká dívenka uprostřed toho všeho... (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Over the top brutalita najväčšieho rázu + nechutnosti prvej triedy tvoria zábavné dielo, ktoré ale pobaví asi len pánske publikum. (no možno nie, ale schválne to skúste pustiť svojej priateľke/žene v piatkový večer) Dal by som 5 nebyť do očí bijúcich chýb. Film ktorý sa neoplatí pozerať sám. Dúfam že TGP 2 bude aspoň rovnako zábavné. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Esenciální splatterpunk, opravdu tu neustále stříká červená. Japonský tým přebírá vnějškovou inspiraci 80s cyberpunkem (Záblesky bladerunnerovské stylizace, verhoevenovské TV spoty ve stylu Robocopa či spíš Hvězdné pěchoty, Cronenbergovské biotechnologie...) a spojuje ji s opět jen povrchním přebíráním estetiky krve typické pro gore filmy a typicky béčkovou narací. Naprosto eklektické dílo, které záměrně klouže po mnoha površích a záměrně hraje nefér hru, protože pod těmi tunami bizarních, pečlivě designovaných tvorů a zbraní probleskují momenty typické hlavně pro italské gore filmy (či spíše giallo produkce), které bývají často něčím víc než jen tupou béčkovou zábavou. Tyto momenty se však nikdy nerozehrají dál, naopak se ukáže, jak tenká linka dělá větší hloubku od největšího klišé. Žádné jemné posuny, veškeré stylotvorné prvky jsou použity přespříliš okatě, ovšem je toho tu tolik až to vytváří dojem něčeho víc, byť jediným cílem je bavit a šokovat. Je to poměrně zneklidňující zkušenost. Ten film je mutant, tedy něco, co nespadá do žádné nám známé kategorie. A mezi infantilní nadsázkou a lyrizováním extrémního á la giallo se pohybuje bez jasného klíče. Nesedí srovnání s Tromou, protože (mimo další rozdíly) vše je mnohem pečlivěji uděláno, nesedí ovšem ani srovnání s propracovanými crossžánrovými hybridy typu např. korejského snímku Gwoemul AKA Mutant, protože zde je rozlišení mezi záměrným a nezáměrným téměř znemožněno, což ovšem nejspíš záměr byl. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak dámy a pánové poprosím vás, aby jste před začátkem filmu odsunuli všechno jídlo bokem, protože vás brzo přejde chuť. Pohodlně se usaďte, vytáhněte deštník a gejzíry krve můžou začít stříkat na plné obrátky! Možná si chvílemi budete připadat, že sledujete jen nějaké reklamní shoty z japonské televize, ale nenechte se mýlit. Tyto reklamy jsou úplně o něčem jiném než ty, jenž nám nabízí u nás například NOVA. Bizardní slogany a nejrůznější propagační ukázky jsou místy opravdu šílené. „Chcete se nechat naverbovat do řad policie a beztrestně si pořádně zastřílet? Máte rádi bolest? Tak si kupte trojbarevné nožíky a pořádně se dořežte!“ Slovo GORE zde není uvedeno jen tak pro legraci. Zde ho uvidíte v tak velkém množství, že na to jen tak rychle nezapomenete. Budou se sekat nejrůznější končetiny, kutálet hlavy, občas se i kus mozku rozprskne na kameru, ale všechny tito momenty jsou natočeny v poněkud humorném duchu, takže si zakrývat oči rozhodně nebudete muset. Přiznám se však, že mě po čase ty vodotrysky červené tekutiny přestávali pomalu bavit. Dle mého názoru všeho moc škodí. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Ťamanské stereotypy made in Japan alebo ako si sushižrúti myslia že ich vidí svet. Priznávam že ako veľký fanúšik béčkových filmov som sa výborne bavil. Ak by sa vo filme objavila Godzilla bez váhania by som vytasil maximálku. Namiesto toho však prišiel žlťák s pérom, ktorým by si mohol kľudne nárokovať kráľovský stolec niekde v Ugande. A takéto pochybenie pri tak serióznych snímkoch je takmer neodpustiteľné. Hľadaný výraz "sexi asian girl raped in bus" sa mi v histórii freeporn sajtov objaví síce na nejakom treťom-štvrtom mieste, ale ani mne neuniklo že každá komparzistka ktorá sa čo i len mihla bola o triedu vyššie než slečna made in Shiina´s family. Tak to zhrniem: takmer bezdejóvá úchylarna, priemerná hrdinka, hektolitre tekutiny pseudokrvného charakteru, množstvo rozmlátených figurín, !!!ALE!!! pár vydarených fórov, ktoré sa schopne snažili zamaskovať scenárovú bezmoznosť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tenhle snímek je strašně komplikované. Příběhově je to totální slátanina, která nemá hlavu ani patu, ale na druhou stranu jsou tady tak neskutečné nápady, že se tomu člověk musí někdy dost nedobrovolně obdivovat. Japonci jsou šílenci a já už jsem s tímhle jejich šílenstvím celkem smířený a dokážu ho přijmout a dokážu se jím bavit. "Tokyo Gore Police" má strašné efekty, ale je tu tolik krve, tolik masek a celkem zajímavá myšlenka policie, že prostě musím konstatovat, tohle ano. Psychedelický zážitek, k němuž divák nepotřebuje drogy. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o remake Nishimurova staršího filmu Anatomia Extinction z roku 1995. Tokyo Gore Police má však oproti tomuto filmu spoustu úprav a je podstatně delší. (Sesshoumaru)

Reklama

Reklama