Reklama

Reklama

Okuni to Gohei

  • Japonsko お国と五平
všechny plakáty

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Okuni je mladá žena, ktorá chce pomstiť smrť svojho muža a Gohei mladý muž, ktorý ju doprovádza a je akýmsi vykonávateľom pomsty. Motív pomsty je veľmi silný, ale láska je postupne silnejšia, aspoň pre Okuni. Gohei si pri zaslepenej povinnosti splniť svoj sľub ani neuvedomuje, že ich spoločné putovanie prerastá do lásky... Príbeh je natočený pomalou kamerou, je hĺbavý, ale nenáročný. Určitá baladickosť sa mu taktiež nedá uprieť. 4+ Druhý komentár, piate hodnotenie. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Mikio Naruse ve vrcholné formě zpracovává pro sebe dosti nezvyklé téma pomsty. Okuni na naléhání otce opustí svého milého Tomonoja (So Yamamura), aby se provdala za bohatého a vlivného muže. Ten je brzy zabit a Okuni se s poddaným Goheiem vydává pomstít jeho smrt. Naruse s maximálním citem a zručností rozehrává velkou hru, kdy do tématu pomsty vstupuje láska ústřední dvojice, což mu poskytuje nejlepší živnou půdu pro překvapivě syrovou existenciální úvahu - dokonale přesný je například motiv ochabující touhy po pomstě u Okuni, zatímco nepříliš odhodlaný Gohei je od oné osudové chvíle hnán touto touhou mnohem intenzivněji. Těžko se rozplývat nad pointami, aniž bych prozradil víc, než je dobré, milovníkům Naruseho však bezvýhradně doporučuji. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

OKUNI A GOHEI...Okuni je vdova po zavražděném samuraji a Gohei byl jeho žák. Vydávají se vykonat pomstu na Tomonojem, jejím někdejším milým. Jejich dlouhé společné putování však přináší nečekané plody.....Menší, ale zajímavý film Naruseho.(70%) ()

Reklama

Reklama