Reklama

Reklama

Přežít s vlky

  • Francie Survivre avec les loups (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1942. Brusel, Belgie. Míši je 7, možná 8 let. Její život spočívá ve skrývání, stálém stěhování ze školy do školy, protože se její rodina snaží držet si náskok před pronásledováním ze strany nacistů. Škola, dům, ulice - Míša není nikde v bezpečí. Když jsou Míšini rodiče zatčeni, přijme ji rodina, která ji má v plánu prozradit nacistům. Když se to Míša dozví, má jediný cíl - najít své rodiče. A tak se vydává na zoufalou cestu. Sama, traumatizovaná, zranitelná. Její spása přichází v podobě rodiny vlků, kteří ji přijmou mezi sebe. Mezi dívkou a jejími zvířecími ochranáři se postupně rozvíjí jedinečná a silná láska. Míša zažije mnohá setkání - některá tragické, jiná legrační, všechna dojemná. Vlčice Mama Rita a vlk Papa Ita pomohou dívce přežít a dají jí sílu, aby pokračovala ve svém hledání. Míša cestou z vesnice do vesnice prochází Německem a Polskem, krade jídlo a oblečení, základní suroviny, které potřebuje k přežití, až se dostane na Ukrajinu. Opět je sama a vyčerpaná. Její odhodlání najít svou rodinu nikdy nezmizelo, ale už ji nikdy neuvidí. Míša je jedním z tisíců sirotků, jejichž rodiče byli nacisty zavražděni. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Filmy s tématikou druhej svetovej vojny veľmi nemusím, niekedy sa tomu dokonca vyhýbam, zakaždým mi to totiž trhá srdce a keď mám povedať pravdu, niekedy nepotrebujem vyvolávať v sebe emócie tohto typu, tak aj to je jeden z dôvodov prečo sa tomu často vyhnem. Na tento francúzsky film som bola zvedavá, pretože ma zaujal príbeh toho dievčatka, o to viac, že je pravdivý. Na druhej strane film nebol natočený až tak uveriteľne, takže ani nebudem dávať vysoké hodnotenia automaticky len preto, lebo sa príbeh točí okolo vojny a utrpenia niekoho. Vadil mi slovenský dabing postavy dievčaťa, príroda a krajina bola zasa prekrásna, pomalšie tempo príjemné..asi tak. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Divny francuzsky croissant. Prva polovica bola sledovatelna (zapustenie pri transportoch zidov do pracakov=intenzivne), Mathilde bola este prijemna,polocenska a hrali sme sa. Po uteku do divociny asi vymenili reziserku a strihaca, totizto nservirovany tazko stravitelny chaos. Survival medzi vlkom a stromom KRAsna MYSlienka- ALE: totalne odflaknuta rezisersky a strihovo, a i ked marna lasky snaha bola, dosralo to celkovy dojem. Otravne, skoro nedopozeratelne za doprovodu nekonecnej diale a este viac neprijemnej a smrtiacej hudby. Obsah a forma nahradene LSD. Nevyslo,radsej s batohom cez hory. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pri pohľade na zlaté nevinné dievčatko sa poteší nejedna pedofilná duša, avšak nám normálnym ide o kvalitný film s nejakými emóciami. A tento snímok to nedokázal vo mne vzbudiť ani keď tam dokola to dieťa kričalo, že je hladné. Navyše ide o film, ktorý sa tvári ako podľa skutočnej udalosti, ale v skutočnosti už originálna predloha je z veľkej časti fikciou. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelný příběh v nenáročném zpracování, kde se nijak netlačí na pylu v krutosti a hrůze. Příběh plyne zcela volně a bez vnucené dramatičnosti. Vše vyznívá téměř jako rodinný počin a není divu. Příběh o děvčátku procházející opravdu těžkým obdobím svého života je odvyprávěn právě z jejího pohledu. Proto spousta nepochopení, bolesti a zklamání. Není to vyloženě pecka, ale na televizní obrazovky takové ztvárnění dozajista postačí. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Příběh z války o mladé židovské holčičce, které Němci odvedli rodiče do koncentračního tábora a ta to pochopitelně velmi traumaticky nese a vydá se svoje rodiče hledat. Moc pozitivních zážitků s lidmi se jí nedostává, na druhou stranu si velmi rozumí s vlky. Film je občas realisticky docela přehnanej, hraje na emoce a zároveň je dost drsnej a syrovej. Film disponuje krásnými záběry přírody a vlků. Jinak je to na zkouknutí zajímavý televizní film. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • 29. února 2008 autorka spolu se svými právníky připustila, že nejprodávanější kniha "Přežít s vlky", podle které byl natočen tento film, byla pouhá lež, přestože byla prezentována jako autobiografická. Autorka knihy je ve skutečnosti katolička, nikoliv Židovka. Původní kniha byla vydána v roce 1997 a hned po svém uvedení slavila velký úspěch. (deedulka)
  • "Tento případ je unikátní. Ale nepravdivost příběhu je nesporná," uvedl soudce Marc Kantrowitz ve svém rozhodnutí v roce 2014. (MRPitivier)
  • Za to, že si celý příběh autorka vymyslela, byla odsouzena k navrácení 22 milionů amerických dolarů nakladateli, který její román vydal jako její autobiografii v knize "Misha: A Memoire of the Holocaust Years". "Tento případ je unikátní. Ale nepravdivost příběhu je nesporná," uvedl soudce Marc Kantrowitz ve svém rozhodnutí v roce 2014. (dobrota128)

Reklama

Reklama