Reklama

Reklama

Mimo signál. Žádný internet, mobily nefungují. Zůstali bez spojení s civilizací.
Kalli je chlapec žijící ve světě imaginárních postav, který veškeré své životní zkušenosti čerpá pouze z filmů a počítačových her. Je závislý na svém mobilním telefonu a internetu. Když má strávit Vánoce se svým otcem a jeho novou rodinou na drsném severu, rozhodne se raději utéci. Najednou ale musí zapomenout na svůj imaginární svět a postavit se reálným problémům a nebezpečím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Aiwn 

všechny recenze uživatele

Já jsem na Islandu byl a záběry na zamrzlou a zasněženou islandskou krajinu mě dost potěšil, co se však týče filmu, tak mě zklamal. Všechny islandské filmy, které jsem viděl jsou buď drsné nebo mysteriózní anebo něco, co vám hrozně sžírá duši. Tento mi však připadá takový nijaký. Žádné velké nebezpečí, a příběh jako takový lpí na záhadě, která zas tak zádadná nebyla. Postava ducha byla bez charismatu a co se týče herců, tak nic moc. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu byl trochu černobílý, ale pak mě to vtáhlo. Co mě na islandské tvorbě těší, že nekončí sladkým happy-endem, ale zároveň to končí pozitivně. Trochu nechápu ty komentáře, které si stěžují, že se to točilo moc vevnitř. Vzhledem k tomu, že se to odehrává o Vánocích, a ještě v té nejodlehlejší oblasti dost na severu, tak je třeba si uvědomit, že je tam světlo jen pár hodin, a pokud je hnusně, tak je akorát šero celý den. S přihlédnutím k počasí, se to odehrávalo venku až moc. :-) Také by mě zajímalo, jak moc velký problém je k filmu přidat titulky, když už je k tomu dabing, takže už to stejně někdo musel přeložit. Ono zas tolik lidí, co to dá v islandštině jen z odposlechu, není, a odpůrci dabingu si to nekoupí. V pár pasážích jsem musela přepnout na češtinu, (duchovi moc nebylo rozumět). Emoce postav byla stejné asi jako u rychlodabingu. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno, co na pokusech o dětský film nesnáším. Dvě přemoudřelé zrzavé děti, šikanovaný kluk - nerd, který ale nakonec všechny zachrání včetně ducha kluka, věčně naštvaná holčička, pojídání syrových ryb, blijící pes, kluk, jak sere na záchodě, a než dojde na nějakou zápletku, uteče 50 minut. Ani krajina Islandu mne nijak nebrala. Návštěva ledního medvěda leda k smíchu. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Islandský film pro děti, v České televizi uveden pod názvem "Bez připojení". Neliší se od dánské produkce. Stejně jako ona ukazuje rozvrácenou rodinu jako běžnou věc (nevlastní sourozenec, nová manželka otce atp.), navíc novopohanské a spiritistické praktiky děvčete (záliba ve vyvolávání duchů) mohou být návodem taky si to ze zvědavosti vyzkoušet. Žánrově jde o drama z drsných ledových končin s duchařskými prvky, děti se jistě nudit nebudou, ale v podstatě to dobré není... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chceš vidět naše koně ??" - "Viděl jsem je na fotkách !!" ;) Tak přece jen je to všude pořád stejné !! Dnešní děcka prostě zajímají úplně jiné věci než jejich rodiče, nemůžou žít bez mobilů, facebooku či internetu obecně, a tak není divu, že snímek s názvem Bez připojení má tak, i přes svoje zacílení na velmi mladého díváka, hororovou příchuť.. Mimo to právě tahle vůbec ne špatná a vůbec ne bezduchá, a to skutečně ve všech smyslech slova, islandská báchorka dokazuje, že v té malé nehostinné zemičce by se nejspíš pražský taxikář neuživil..;) Pro mě osobně Duggholufólkið platí za opravdu velmi příjemné filmové překvapení ze severu, za jehož největší přednost, či naopak slabinu, to by stálo za delší úvahu, platí vedle absence konečné morality zejména velmi herecky slušní dětští představitelé Bergþór Þorvaldsson a Þórdís Hulda Árnadóttir.. No, a mimochodem, ten modrý kečup, to už se skutečně zdá jako velká prasárna !! ;) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Kgyž se Ellen (Þórdís Hulda Árnadóttir) snaží vyvolat ducha svého táty, má na sobě tričko, na kterém je zobrazeno staré islandské magické znamení Vegvísir, které chrání před cestou zlým počasím. (WolfIssen)

Reklama

Reklama