Reklama

Reklama

Mimo signál. Žádný internet, mobily nefungují. Zůstali bez spojení s civilizací.
Kalli je chlapec žijící ve světě imaginárních postav, který veškeré své životní zkušenosti čerpá pouze z filmů a počítačových her. Je závislý na svém mobilním telefonu a internetu. Když má strávit Vánoce se svým otcem a jeho novou rodinou na drsném severu, rozhodne se raději utéci. Najednou ale musí zapomenout na svůj imaginární svět a postavit se reálným problémům a nebezpečím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tak trochu pohádka šmrncnutá duchařinou z prvky severních ság, trochu dobrodružný příběh připomínající českjou Vánici nebo Syny hor, nepodařený lední medvěd, který vypadal, jako by to byla maska, pod kterou se ukrýval Vašek z Prodané nevěsty. Kdybych to bral jako film pro děti, tak by to šlo, ale skutečně jsem nevěděl, koho tenhle film měl oslovit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mě tenhle rodinný filmík hodně překvapil. Ještě aby ne, je z Islandu, ale pravda je, že jsem od něj stejnak čekal trošičku něco slabšího, než z něj skutečně vypadlo. On ten obal docela dost zkresluje, protože o medvědech tenhle film skutečně nění. Islandská krajina, Islandská nátura, Islandská mysteriozní atmosféra a přesně ta dětská tvář obtisklá do filmu, tak jak to má být. Tohle děti bavit musí. Nic přehnaného, a i tak se na to hezky kouká. Délku to má přesně tak akorát a příběh také do složitostí nezachází. Prostě pohoda, na které je znát, že Island opravdu přemýšlí co natočí, než to skutečně natočí. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Severské rodinné filmy mám docela rád a těch islandských se na české obrazovky dostane jen velmi málo, ale tento mě bohužel moc neoslovil. Většinu filmu se skoro nic neděje, dětští herci mi přijdou bez emocí, jejich projevy jsou studené jako tamní počasí (dost možná to mohl být i tvůrčí záměr, těžko říct). A do toho všeho naprosto zbytečná zápletka s duchařinou do jinak vcelku realistického filmu, taková kombinace mi dokáže film ještě víc znechutit. Nechápu, že zrovna tento film je u nás tak často vysílán v TV a vydáván na DVD, znám dost mnohem lepších severských filmů, kterým se v ČR zdaleka tolik prostoru a propagace nedostává. 35% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Islandský film pro děti, v České televizi uveden pod názvem "Bez připojení". Neliší se od dánské produkce. Stejně jako ona ukazuje rozvrácenou rodinu jako běžnou věc (nevlastní sourozenec, nová manželka otce atp.), navíc novopohanské a spiritistické praktiky děvčete (záliba ve vyvolávání duchů) mohou být návodem taky si to ze zvědavosti vyzkoušet. Žánrově jde o drama z drsných ledových končin s duchařskými prvky, děti se jistě nudit nebudou, ale v podstatě to dobré není... ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno, co na pokusech o dětský film nesnáším. Dvě přemoudřelé zrzavé děti, šikanovaný kluk - nerd, který ale nakonec všechny zachrání včetně ducha kluka, věčně naštvaná holčička, pojídání syrových ryb, blijící pes, kluk, jak sere na záchodě, a než dojde na nějakou zápletku, uteče 50 minut. Ani krajina Islandu mne nijak nebrala. Návštěva ledního medvěda leda k smíchu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Kgyž se Ellen (Þórdís Hulda Árnadóttir) snaží vyvolat ducha svého táty, má na sobě tričko, na kterém je zobrazeno staré islandské magické znamení Vegvísir, které chrání před cestou zlým počasím. (WolfIssen)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno