Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc oceňuju námět(přecejenom těm dětem se většina filmařů snaží vyhýbat), taky perfektní technické zpracování a hru se zoufalou atmosférou.....Problém je, že v druhé půlce film odbočí z (víceméně)uvěřitelného(a mrazivého)psychothrilleru "podle skutečných událostí" do tuctového a předvídatelného slasheru se všemi těmi nelogičnostmi a přeháněním podle divácky vděčné šablony.........Škoda-tohle osvícení na ženský způsob(potěšilo pár přímých odkazů) mělo našlápnuto na mnohem více....65% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Krásné překvapení. Z prvu se to jeví jako další nudná věc, nicméně s postupem času filmu je vše jinak. Krásná ukázka toho, a ještě podle skutečné události, čeho je psychicky narušená matka čtyř dětí a jejíž muž je pořád v práci schopna. Herecký výkon právě matky a malého Jimmyho mě nadchnul svou uvěřitelností a tím i vtáhnutí diváka do filmu. Jediná menší výtka je, že jak si film první půlku vybuduje atmosféru, tak jí druhou půli jen udržuje a ne stupňuje. Ale je nutné dodat, že jí udržuje velmi dobře. Na závěr by si měl dát facku jejich otec za jeho rozhodnutí. Já být malým Jimmym, tak raději pak jdu do děcáku. Tam by bylo určitě lépe. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám adrenalinová nálož. Takový nářez jsem opravdu nečekal. Brutální a inteligentní vyvražďovačka, která Vám nedá ani na minutku vydechnout. Základ je perfektní rozjezd, to Baby Blues měl od začátku. Závěr je jen lahůdka a být na klučiny místě, tak se asi oběsím. Nevím jestli bych mohl s takovou skutečností žít. Mamince hrábne a začne svoje roztomilé dětičky brutálně vraždit jedno po druhém. Celé tohle je perfektní horor a já mohu jen doporučit. Upřímně musím uznat, že mě nevadilo téměř nic a pro hororového diváka pastva pro oči. Kord, když vidím na začátku "podle skutečné události". Z toho mám ještě větší hrůzu a přidá mi to na fantazii. U tohoto snímku se tomu dá i snadno věřit... 10/10 = 100% ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Horor, kde drsná matka (která už na první pohled vypadá jako troska) hubí své potomstvo - a hrála tak falešně, že to byl vážně horor! Film je podle skutečné události a vystihuje mentální poruchu ženy, která tráví život jenom staráním o hromadu dětí a o věci kolem domácnosti. Film je přímočarý a s ničím kolem se nepiplá (stejně ani kamera), je to jednoduché a drsné, když opomenu příšerný výkon hl. herečky, bylo to dobré. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výborné nízkorozpočtové psycho o jedné psychotické mamince, které mi dalo vzpomenout na mou oblíbenou stejnojmennou písníčku od Tří sester ('Maminka')... Mladá pěkná baba, žijící uprostřed jakési kukuřičné prdele amerického středozápadu, rodící jedno dítě za druhým a trávící svůj volný čas tím, že zašívá zažloutlé spodky svému buranskému manželovi, který je navíc věčně v tahu - tomu říkám osud horší než smrt. Není tedy divu, že jí jednoho krásného dne definitivně hrábne a rozhodne se poslat svoje děti hezky jedno po druhém do nebíčka k Jéžíšovi. Její nejstarší synek si to ovšem nechce nechat líbit... Jestli vás taky tak nebetyčně serou všechny ty dementní scény ve všech těch dementních amerických filmech, kde si rodiče a dětičky pořád říkají hlubokomyslné "ajlavjů", tak si myslím u tohohle rodinného exploaťáku kvalitně smlsnete. Zapracovat trochu na scénáři, přihodit trochu merglí na lepšího režiséra a hlavně kameramana, nechat nějak brutálně oddělat i toho nejstaršího otravného spratka, a byl by to bez váhání film na plný počet. Ale i tak hodně neotřelé osvěžení. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)
  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama