Reklama

Reklama

Obsahy(1)

10 ročný Jimmy žije na vzdialenej farme spolu so svojimi rodičmi a troma mladšími súrodencami. Jeho otec je kamionista a preto býva často mimo domu. Jimmy si jedného dňa všimne, že s jeho každodenne stresovanou matkou nie je čosi v poriadku a upozorní na to otca, ten ho však uchlácholí s tým, že na jej správaní nie je nič neobvyklého. Počas jedného večera, keď otec musí opäť odísť s nákladom, sa matkin duševný stav výrazne zhorší - prepadne popôrodnej depresii a rozhodne sa zavraždiť svoje deti. Jimmy rýchlo rozozná, že nepríčetná beštia, ktorá sa mu snaží siahnuť na život dávno nie tou matkou, ktorú tak miloval a preto musí s psychotičkou zviesť nerovný boj o prežitie. (Karamanlis)

(více)

Recenze (151)

666teen 

všechny recenze uživatele

Spoiler alert! Tohle je výborná reklama na Barnevernet. Malého Jimmyho už totiž před maminkou nikdo jinej nezachrání.. .Tatínek zlehka pominul, že mu zabila tři sourozence a navíc se těší na nový přírůstek do prořídlé famílie. Kdo by nechtěl mít doma vyschízovanou, vraždící hysterku, že? Titul Filmový Dement Desetiletí mu nevezme ani ten debilní afrostormtrooper ze Star Wars. Tohle je učebnicový příklad toho, jak může zhovadilé finále poslat slušný film do sraček. ()

j0nathan 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý horor, který se s ničím moc nemazal. Pro mě neznámá Colleen Porch podává super "psycho" výkon, až jsem si chvíli myslel, že to je doopravdy. Dává dětičkám takovou čočku, až se divím, že se něco takového vůbec natočilo. Díkybohu za to, že moje máti, v mých mladých letech používala jen vařečku. :) ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Country Shining Massacre. Hodně drsný horůrek. Matka sama doma se čtyřma děckama na krku uprostřed zapadákova, tatík furt na cestách. Jednoho dne mamince přeskočí a začne masakrovat svoje potomstvo. Colleen Porch je skvělá, mě však více zaujal malý Holden Thomas Maynard jako Jimmy. Rozdávají se nějaké ceny pro "The Best Child Performance"?:) Coby nejstarší se všech sourozenců si zřejmě vypěstoval ten nejsilnější instinkt pro přežití, jehož je dítě schopné. Se svou máti svede brutální boj o přežití a já jen zírala, jak mu to pálí. Jeho odvaha, bystrost a vyrovnanost je obdivuhodná. Fandila jsem mu a vůbec jsem nějak hluboce neuvažovala nad tím, nakolik jeho počínání a schopnosti odpovídají pravděpodobnosti v realitě. Pokud však nějaké děti musí podobné hrůzy zažívat, ať nad nimi stojí všichni svatí... Snímek v jedné scéně doslova kopíruje slavnou scénu Nicholsona se sekyrou v Osvícení. Přemýšlím, že jestli existuje ještě něco horšího, než co si ten chlapec zažil, pak je to závěr filmu. Jimmymu doporučuji nohy na ramena a zdrhat tak daleko, co to jde. A vylízaný otec ať si spokojeně žije se svou pošahanou ženou až do smrti:) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Moc oceňuju námět(přecejenom těm dětem se většina filmařů snaží vyhýbat), taky perfektní technické zpracování a hru se zoufalou atmosférou.....Problém je, že v druhé půlce film odbočí z (víceméně)uvěřitelného(a mrazivého)psychothrilleru "podle skutečných událostí" do tuctového a předvídatelného slasheru se všemi těmi nelogičnostmi a přeháněním podle divácky vděčné šablony.........Škoda-tohle osvícení na ženský způsob(potěšilo pár přímých odkazů) mělo našlápnuto na mnohem více....65% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý horor, který je dobře natočený a hlavně uvěřitelně zahraný. Matka v podání Colleen Porch je doslova na zabití, nesympatická a ten její psychotický stav prožíváte doopravdy s ni. Mladí herci byli rovněž dobře obsazení a jak jsou někdy „mlaďoši“ nepříjemní, tady byl nejstarší syn sympatický (fandil jsem mu). Konec trošku nepovedený, ale budiž. -9/10* ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Vo Veľkej Británii vyšiel film pod názvom The Cradle Will Fall. (FREEWHEELER)
  • Film je inšpirovaný skutočnými udalosťami z 20.6.2001, kedy Američanka Andrea Yates utopila vo vani svojich 5 detí. (FREEWHEELER)

Reklama

Reklama