Reklama

Reklama

Recenze (4)

rawboy 

všechny recenze uživatele

Nepříliš nápadité, herecké výkony jak z nováckého seriálu - vzhledem ke krátké stopáži se to dá vydržet. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film, který se spoléhá hlavně na atmosféru a pěkný nápad. Trochu vadí jen ta barevná pasáž, která úplně vybočuje z celého stylu filmu (jasně byl to záměr, ale úplně to diváka vyhodí) ale jinak nenacházím výtku. Velmi precizní práce... nechápu jak mohl stejný člověk natočit i Experty:) ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Teda větší náhodu jsem snad ještě nezažila :D Není to ani pět dní, kdy jsem si tento příběh přečetla na internetu ... Přesně tento příběh ... Úplně stejný až na pár maličkostí (pacient bez okna nebyl taková "sketa" a konec byl vysvětlený). A musím se přiznat, že mě ten příběh hodně dostal ... Takže co teď? ... Čerpal pan Coma z příběhu, který zaslechl a nebo čerpal tvůrce příběhu právě z tohoto filmu? ... Podle mě se nechal inspirovat spíše pan Coma ... Kraťas by možná nebyl tak úplně k zahození, kdyby se v něm neobjevily již zmíněné odchylky v příběhu (protože jako ta bezcitnost se mě opravdu vůbec, ale vůbec nelíbila) a hlavně kdyby byl příběh líp natočený ... Sice se jednalo o pouhých 12 minut, ale i tak jsem se za tu dobu stihla chvilkama nudit ... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle školní kraťas mě celkem zaujal a čekal jsem, jak režisér všem vytře zrak na poli celovečerního filmu. Bohužel, následný tupý pokus o komedii jménem Experti mě vrátil do reality. ()

Zajímavosti (3)

  • Karel Coma si zaspomínal na natáčanie po rokoch: "Film som natočil ako retro z 60. rokov. Zohnal som si staré 2C od ARRI a narval doň fotografickú FOMU, ktorá nemala antihalačnú vrstvu, čo dodalo filmu onen potrebný retro look. Keď bol film hotový, tak si všetci mysleli, že je to môj absolventský film. Keď som to vyvracal tým, že sa ešte len hlásim, nikto mi neveril. Na festivaloch zbieral jednu cenu za druhou, ale keď som ho prihlásil na FAMU, tak nebol prijatý ani do prvého kola skúšok. To bolo viac než podivné, pretože do tej doby som sa dostal s každým filmom až do posledného kola. Keď som pátral po tom, čo sa stalo, zistil som, že Dušan Klein odišiel a že na FAMU došlo k výmene osadenstva a že zrazu zase frčí videofilmy. Celkové náklady ma vyšli okolo 300 tisíc ... Aj tak som toho nikdy neľutoval." (Raccoon.city)
  • Film sa dostal na festival UNICU, čo bol v dobe natáčania veľmi známy festival amatérskych filmov a vyhral festivalovú súťaž medzi Nemeckom a Českou republikou. Film taktiež ukazujú na filmových školách ako názornú ukážku toho, ako sa dá natočiť nezávislý krátky film. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama