Reklama

Reklama

Manželské etudy

(seriál)
  • angličtina Marriage Stories

Epizody(6)

Obsahy(1)

V roce 1981 přišla dokumentaristka Helena Třeštíková s nápadem točit po dobu několika let okamžiky ze společného života několika vybraných novomanželských párů. Vznikla tak zajímavá studie proměny lidí a vztahů, která rovněž nabízí konfrontaci párů s původními očekáváními od vzájemného svazku. Dokumentární cyklus je hodnotný i nefalšovaným zprostředkováním života "obyčejných" lidí v 80. letech minulého století. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Mě tento, dle mého názoru přeceňovaný formát, nijak neokouzluje a nebaví. Nikdy nemůže jít o autenticitu, protože je tu vždy přítomen objektiv kamery a minimálně tři lidé ze štábu, kameraman, režisérka a zvukař. Tak jak se chcete chovat tak jako, když jste sami? Navíc mi tento experiment přijde jako taková lepší Peep Show. Koho budou třeba za 50 let zajímat tyto postavičky, kterým se dala důležitost, protože si je režisérka náhodně vybrala? Čím jsou jinak zajímaví, aby se o nich točila tato sága? Přitom chybí dokumentárně zpracovat řadu významných osobností našich dějin. Ale to není holt tak populární, zde si dokumentarista velkou popularitu nevydobude. ()

rigidite 

všechny recenze uživatele

Manželské etudy jsou odrazem doby osmdesátých let. Když se na to člověk kouká, říká se, jestli to bylo tahle podobné i u jeho rodičů. Na nejednom páru je vidět, jak jsou ještě mladí a sami pořádně neví, co by chtěli. Všichni řeší stejný problém (bydlení) a snad všichni se berou právě proto, že partnerka otěhotněla. Jedna šablona, šest různých příběhů. Věřím, že pustíte-li si to rovnou i s pokračováním "Manželské etudy po dvacet letech", budete kolikrát zírat, jak to všechno dopadlo. ()

Reklama

ElisD 

všechny recenze uživatele

Narodila jsem se 1983. Nikdy jsem nebyla blíže představám, jak to tenkrát, když jsem se narodila, asi bylo. Smekám před paní Třeštíkovou. Mělo by se to pouštět dětem v rámci předmětu ZSV nebo občanky. A dostala jsem geniální nápad, vše spolu s druhou řadou (po dvaceti letech) si pustit, když jsme pekli svatební koláčky na mou svatbu. To vám byl nápad! :-D ()

waits 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, povýšený k dokonalosti pokračováním po 20 letech. Mimo jiné také solidní obrázek doby a také uvažování běžného člověka. Mirka a Antonín: Antonín má jít na dva roky na vojnu. "Mirka: No, zůstat sama doma s 1200 na měsíc, co nám dá Národní výbor, to je docela málo. Antonín: Máme ted problém s penězma, dělám úředničinu. Mirka: No, snad to nějak zvládnem. Čekáme ted druhý dítě, no,uvidím, ted jedu do Jugoslávie a pak se rozmyslím" Uff. ()

Meijin 

všechny recenze uživatele

1.díl: Ivana + Pavel ... ?+21 let, vyučení, museli se brát, koníček manžela = divadlo, hokej ... hodnocení 4* 2.díl: Mirka + Antonín ... 17+? let, museli se brát, koníček manžela = automobilové závody ... hodnocení 4* 3.díl: Zuzana + Vladimír ... 23+21 let, stavaři, stavějí byt, koníček manžela = focení ... hodnocení 5* 4.díl: Zuzana + Stanislav ... 18+? let, museli se brát, bydlí u rodičů, koníčky = elektronika, dalekohledy, motorka ... hodn. 5* 5.díl: Marcela + Jiří ... 20+20 let, dítě necelých 9m po svatbě, manžel pod pantoflem matky ... hodnocení 5* 6.díl: Ivana + Václav ... studenti architektury, museli se brát ... hodnocení 5* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Manželstvo Marcely a Juraja bolo ako jediné z príbehov odávané aj v kostole, konkrétne v kostole svätého Mikuláša na Staromestskom námestí. (Raccoon.city)
  • Prvý príbeh "Ivana a Pavol" veľa ľudí nevidelo, nakoľko sa vysielal prvého januára. (Raccoon.city)
  • Dramaturg programu mal počas natáčania práve naplánovanú svadbu. Po každom diele, keď vychádzal zo strižne, zahlásil: „Tak ja neviem, či to radšej nezruším!" (Raccoon.city)

Reklama

Reklama