foto

Alois Fišárek

  • nar. 7.1.1943 (74 let)
    Opočno, Protektorát Čechy a Morava
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alois Fišárek je přední český filmový střihač a pedagog. Studia na katedře střihu FAMU dokončil v roce 1968. Jako střihač působil v letech 1965–1972 u Československého armádního filmu, 1974–1996 u Krátkého filmu. V letech 1968–2002 vyučoval na FAMU, kde vedl katedru střihové skladby, dnes vyučuje na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Je držitelem Českého lva za střih u filmů Akumulátor 1, Kolja, Kanárek, Tmavomodrý svět a Kuky se vrací.

Bioscop

Střihačská filmografie

Filmy

2016 Hlas pro římského krále (TV film)
Instalatér z Tuchlovic
2015 Fotograf
2014 Jak jsme hráli čáru
Tři bratři
2013 Klauni
Křídla Vánoc
Líbánky
Yuki Onna
2012 Konfident
Kozí příběh se sýrem
Láska je láska
Třetí poločas
2010 Kuky se vrací
2009 Jménem krále
Tango s komármi
Zemský ráj to napohled
2008 Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Malé oslavy
2007 Bestiář
Muzika
2006 Jak se krotí krokodýli
Po hlavě... do prdele
Vratné lahve
2005 Blízko nebe
Kousek nebe
Skřítek
2004 Krajina mého srdce
Post Coitum
Vražda kočky domácí (TV film)
2003 .a pravdy každému přejte (TV film)
Iguo Igua (TV film)
2002 Kruté radosti
Trosečníci (TV film)
Zatracení
2001 Tmavomodrý svět
1999 Kanárek
Návrat ztraceného ráje
Panství
1998 Mrtvej brouk
1997 Báječná léta pod psa
Cesta pustým lesem
1996 Kolja
Marian
1994 Akumulátor 1
Jízda
1991 Mí Pražané mi rozumějí
Obecná škola
1990 Motýlí čas
V žáru královské lásky
1989 Čeleď brouků finančníků (TV film)
Nedosněné sny (TV film)
Prstienky z kukučiny (TV film)
1988 Chlapská dovolenka (TV film)
Oslovská léta (TV film)
1986 Španělská paradentóza (TV film)
1985 Revue za šest korun (TV film)
Ulička stratených snov (TV film)
1983 Faunovo velmi pozdní odpoledne
Hrom do kapelníka (TV film)
1982 Přeludy pouště
1981 Neberte nám princeznú (TV film)
1980 More v kvapke vody (TV film)
1979 Indiáni z Větrova
1977 Laterna Magika: Kouzelný cirkus (divadelní záznam)
1976 Hra o jablko
1975 Pani Heléne (TV film)
1974 Muž, který se spustil (TV film)
Oblaky - modriny (TV film)
1971 Zojka a Valerija (TV film)
1970 Archa bláznů
Pařížská komuna (TV film)
Podezření (TV film)
1969 Pasiáns (TV film)
1968 Rána pod pás
V hodine strachu.... (TV film)
1967 Dáma (TV film)
1966 Předpověď: nula (studentský film)
1965 Déšť

TV seriály

2016 Modré stíny (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2015 Znamení koně (TV seriál)
Dozrál čas (S02E04)
Nový úsvit (S02E03)
Finta (S02E02)
další epizody (4)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Případy pana Janíka (E11)
Ztracený dopis (E10)
Básník (E01)
Znamení koně (TV seriál)
Chuchle (S01E13)
Důvěra (S01E12)
Merlin (S01E11)
další epizody (13)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
1994 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Abychom zdrávi byli (E05)
Vlakem na Vídeň (E04)
1993 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Cestou do synagogy (E03)
1992 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Kavárna Daubner (E02)
Zázraky u rabína (E01)
1991 Maigret (TV seriál)
1984 Klaun Am (TV seriál)
1977 Žena za pultem (TV seriál)
Vánoce Anny Holubové (E12)
Svatba lahůdkové Olinky (E11)
Příběh šéfova syna (E10)
další epizody (12)

Dokumentární

2012 Země česká, domov Tvůj!
2011 Dlouhý srpen Jiřího Krejčíka (TV film)
HELGA L-520
2006 Marcela
2004 Tatínek
2000 Proroci a básníci
1995 Herci
V zahradě (TV film)
1993 Paní Le Murie (studentský film)
1988 Hledání cest
1987 Expo 86
Po zarostlém chodníčku (TV film)
Z lásky
1986 Karel Gott
1985 Báječné stroje
1984 Zrodil se z tradice
1980 O dětech a slovech
Odpady které se staly ziskem
1978 Země pod Popocatépetlem
1969 Devět kapitol ze starého dějepisu
Moja teta Vincencia
1968 Metrum
1967 Vyprávění o Kalevi Liiva
Vzpomínky na tři rána v českém lese
1966 V pátek se stěhujeme

TV pořady

1995 GENUS (TV pořad)

Herecká filmografie

TV pořady

2015 Český lev 2014 (TV pořad)
2002 Tváře českého filmu (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace