Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Western
  • Dobrodružný

Recenze (577)

plakát

Tři mušketýři (2011) odpad!

Měl by se vymyslet nějaký paragraf na prznění klasiky!!! Minimálně takový, aby prznitel by byl sám zprzněn. Třeba tak, že by byl přivázán k pranýři na náměstí a 15 hodin denně by na něj kálili psi. Bože, jaká je tohle srágora a za jak velké peníze!!

plakát

Otazníky českých dějin (2022) (seriál) 

Tento formát mi přijde svoji stopáží příliš krátký na to, aby se v něm dalo zabývat něčím seriózním a tak se vrhá do bulváru. Vizuál OČD také není nijak zajímavý (kompozice záběrů mnohdy zoufalá). Řekl bych, že by mohl být klidně nahrazen rozhlasovou relací a vyšlo by to na stejno akorát by to bylo levnější. Píše se zde, že seriál má stopáž 8x20 min. Viděl jsem jen díl o Václavu IV. a ten měl stopáž jen necelých 6 min.

plakát

Marie Antoinetta - La Gifle (2022) (epizoda) 

Nehodlám sledovat tuhle historickou telenovelu dál, kde se historické postavy chovají a mluví soudobě, aby tomu divák zblblý telenovelami rozuměl a nepřepl na jinou telenovelu.

plakát

Velký souboj (1972) 

Srovnejte tohle s Tenkrát na západě nebo se Sedmi statečnými, Velkou zemí, Hodný, zlý a ošklivý a máte před očima spektákl, na který zapomenete hned jak skončí, pokud to vůbec dokoukáte.

plakát

Věk nevinnosti (1993) 

Jakmile je mi ve filmu předčítáno ze stránek knižní předlohy, jdu od toho! Film má přeci svoji řeč a režisér by měl umět popsat charaktery postav touto řečí a ne popisem z knihy. Překvapuje mne, že se do tohoto způsobu filmového ztvárnění knižní předlohy pustil tak významný režisér. Vydržel jsem jen 20 minut a již nikdy více.

plakát

Ben Hur (1959) 

Opulentní výprava, která však nezachraňuje to, že filmu značně zestárl. Zřejmě díky náboženské tématice se film pohybuje ve značném patosu a herecké výkony jsou toporné. Nezajímavá hudba, kdy si navíc v té době neuměli představit záběr bez hudebního podkresu. Jaký rozdíl mezi tímto velkofilmem a Kleopatrou z roku 1963. Stěží jsem dokoukal do konce a vidět víckrát nemusím na rozdíl právě od té Kleopatry.

plakát

Přestřelka v Dodge City (1959) 

Velmi slabý western. V komentářích se zde píše o charismatickém Joelu McCreovi. Asi jsem se díval na jiný film. Já jsem v tomhle westernu neviděl ani jednoho charismatického herce. Proboha vždyť tenhle film vznikl 7 let po Oscarovém westernu V pravé poledne a rok po Velké zemi! Ale holt Joseph M. Newman nebyl Fred Zinnemann, a nepomohla mu ani barva a širokoúhlý formát, natož William Wyler. No a Joel McCrea má ke Gary Cooperovi, také hodně daleko stejně jako ke Gregory Peckovi . V Přestřelce v Dodge City je všechno špatně. Špatně napsaný scénář dialogy herců jak z partesu, špatná režie, nevýrazná kamera a střih. Hudba, jejíž styl byl jak z konce čtyřicátých let a pod. Nechápu proč ČT tyto žánrové slabotiny kupuje.

plakát

Klaunka (2023) (TV film) 

Velmi lidské a citlivé. Olze Sommerové se podařilo Jitku Molavcovou představit i v překvapivých úhlech pohledů. Tento portrét skvělé osobnosti velmi jemně vykresluje kamera Olgy Malířové Špátové a to tak, jakoby tam ani kamera nebyla, takže v divákovi vyvolává pocit, že se s Jitkou Molavcovou potkává osobně.

plakát

Noční agent (2023) (seriál) 

Neurazí, ale ani nenadchne. Svižné, pobaví, ale podruhé bych tomu čas již nevěnoval, jako jsem to třeba udělal u pěti sériového seriálu Alias.

plakát

Smrtihlav (2017) 

Myslím, že nebudu ztrácet čas na nějakém dlouhém rozboru tohoto filmu. Dle mého názoru to starý černobílý Atentát ani zdaleka nepřekonalo a o dost lepší je i Anthropoid.