Reklama

Reklama

Řezník

(festivalový název)
Jižní Korea, 2007, 75 min

Režie:

Jin-won Kim

Scénář:

Jin-won Kim

Hrají:

You Dong-hun

Obsahy(1)

Příběh začíná pohledem na mladý pár, který se ocitl na jatkách (či v chlívku) a my pozorujeme jejich psychické utrpení. Dvojice musí sledovat mlácení a následně postupné zabíjení okolních unesených postav. Děje se tak až do té doby, kdy mají přijít na řadu. V tuto chvílí muž přemlouvá únosce, aby zabránil mučení své ženy. Jeho prosba bude vyslyšena, ovšem za splnění jedné důležité podmínky a to, že se musí podrobit tělesnému týrání, které bude trvat 10 minut. Zachrání muž svou ženu?

Tento poměrně náročný film zachycuje mučení a následnou smrt člověka („snuff“). Celkový dojem a napětí upevňuje použitá technika s kamerami na hlavě (podobný „first-person“ efekt byl použit v DOOMU (2005)). (soldiersn)

(více)

Recenze (58)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sem vlastnil ještě dlouho před tím ,než se objevil na csfd v databázi a imdb (k datu 10.11.09 tam ještě myslím není ...). Měl sem za to, že se jedná o něco fakt hodně hodně drsnýho a hustýho, ale shodou okolností jsem před jeho shlédnutí shlídl řadu fakt hodně "hardcore-exploiterů" ... No na tohle jsem se chystal až časem, až to vejde víc do povědomí ... a stalo se ... A já k "Butcherovi" usedl ... Áááách ... jaká to zbytečná reklama nad něčím , co tu možná už několikrát bylo a co v mých očích "zas tak strašný nebylo" ... Nechci vypadat jako úchylák, jsem hodně emotivní člověk a tyhle filmy na mě výrazně působěj, natož tyhle ... ale TOHLE?? Nízkorozpočtová záležitost, při které máte pocit, že vás někdo unesl a natáčí s vámi snuff a to proto, protože vám dal kameru na hlavu a všechno co vám dělá a dělá ostatním, vidíte z vlastního, tzv. 1.sth person view ... No není to úplně ono, protože se docela klepete a zdrháte a dostáváte na držku, hlava vám lítá sem a tam a občas něco zahlídnete nechutnýho ... Každopádně je to HODNĚ, hodně drsný!! Odehrává se to v prasečáu a čtveřice "snuff-úchylů" s "váma" natáčí snuff ... A taky s vaší manželkou. Týrá "vás" nejen fyzicky, ale psychicky a je zde jedna scéna, která je fakt "OVER THE TOP, BEYOND THE LIMIT" a každej se u ní asi docela pozastaví a řekne si "No ty woe to snad ne??!" dobrej nápad, nikdy sem nic takovýho neviděl ... Ale jinak je to rádoby "torture-exploitation" bez hlavy a paty, s nulovým scénářem a možná i rozpočtem ... Každopádně vřískání obětí je nervydrásající a budete ho slyšet ještě po nocích několik dnů, takže fakt bacha, žádná sranda tento film opravdu není!!!!! Ale taky nic extra, dělá se z toho víc, než to je ... ()

EvilPhoEniX odpad!

všechny recenze uživatele

Uff.. Myslel jsem si, že po Tokyo Gore Police už větší sračku neuvidím,bohužel. Dosalja exceluje v žánru Trash a ukazuje nám,jak by to vypadat nemělo. Amatérské záběry,shaky kamera, nesympatičtí herci, málo krve, mučení obzvlávště mimo záběr. Z filmu si pamatuji vlastně jen křik obětí. Nedoporučuji ani největšímu nepříteli. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podobný případ, jakým byl před lety "šokující" Hostel. U něj platilo mnoho povyku pro nic, i když tentokrát to pozdvižení docela chápu. The Butcher si překvapivě nezakládá jen na potocích krve, uřízlých končetinách a vyvrhnutých útrob. Abychom si správně rozumněli: různého násilí je tu požehnaně, je patřičně brutální a v jednom momentu to se mnou docela zamávalo. Jeho nejsilnější zbraní je ale POV, tedy pohled skrze jedinou osobu na všechny ty zvrhlosti. Díky kameře, kterou má jedna z obětí po celou dobu na hlavě, jsme svědky jejího (našeho) utrpení. Nejdříve čekáme, než na nás přijde řada, do té doby pouze slyšíme z druhé místnosti hrůzné nářky trpících obětí. Když se jde na věc, a ten prasečí řezník své oběti amputuje prsty motorovou pilou, kurevsky to bolí i nás. A následuje pokus o útěk, při kterém si samým napětím koušeme nehty, a nepřejeme si nic víc, než se za drastických podmínek dostat pryč a utéct. A to za každou cenu, při čemž vyvstávají otázky, jak si ceníme sebe a svých nejbližších. No je to vážně síla, i přes tu táhnoucí se první půlhodinu, která vyloženě nudí. Doporučit se dá pouze okrajovému a podobně laděnému publiku. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat.Bez scénáře,bez rozpočtu a s otřesně roztřepanou kamerou.Protože je to snímaný kamerou kterou mají na palici prasátka(mučení lidé) jdoucí na porážku.Díky tomu tenhle kousek působí věrohodněji.Prostě jak kdyby parta vymaštěnců točila snuff a pak to hodila na internet.Fakt jak realný.Nadruhou stranu se toho zas tak moc neděje a krve je taky pomálu.Takže pro zkušenější diváky nic nového The Butcher nepřináší a na prdel si z toho rozhodně nesednou.Pro méně znalé to může být zajímavá zkušenost(a nebo taky ne):D Za mě je to za 3 hvězdy a to z odřenejma koulema.Prostě jsem čekal z ohlasů větší masakr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vlastní pohled ocením u videohry ale ve filmu ho fakt nepotřebuju. Neboť film ho málokdy využije a dá mu smysl a opodstatnění. A nestalo se tak ani tady. On se ten film tváří hrozně drsně, ale nakonec, až na pár scén (které však neoprávní jeho stopáž a celé zhlédnutí) nic moc nepředvede. Většinou se v něm jen řve a třepe kamerou. Kromě vypjatých scén film působí skoro jako komedie. Jako celek je to docela nuda. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama