Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Španělská lehká komedie s almódovarovským nádechem, vtipně a s nadhledem portrétující vyhlášenou madridskou gay čtvrť Chuecatown. Zamilovaný pár dvou „medvídků“ se vyrovnává s nástrahami ohrožujícími jejich vztah, ať už v podobě svalnatého a zdánlivě dokonalého Victora, který vraždí stařenky kvůli rozvoji výstavby nemovitostí, nebo nesouhlasné a zákeřné matky jednoho z nich. Do příběhu se míchá spousta dalších zábavných figurek a především barev, svěžesti a také morbidního humoru. Protože to vše patří k různorodému koloritu svébytné části světa jménem Chuecatown. [Mezipatra 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem na tento film šel především proto, že titulky mluvily o almodorovském stylu. Tak jsem byl zvědavý, co je na tom pravdy. Upřímně, moc paralel s Almodovarem jsem tam neviděl, snad kromě toho, že je to španělský film :-) Ale přesto můžu říct, že je to příjemná komedie s vtipnou zápletkou, která se nebojí černého humoru. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Jako černá komedie to bylo docela zajímavé, ale nevím, jestli mi to stálo za ty momenty, kdy jsem málem zvracel u homosexuálních scén. Rozhodně obě hlavní dámy (Reyova matka a komisařka) měli pěkně napsané role, a byl jsem rád, že jsem se mohl pokochat alespoň Lolou, pěknou ženskou, která později skončila jako jedna z obětí psychopatického vraha. *** Je to už podruhé, co jsem si nepřečetl obsah filmu, a doplatil jsem na to. Nesnáším filmy s homosexuální tématikou, dělá se mi z toho zle. Každopádně jsem rád, že jsem shlédl další španělský film, kterých se k nám asi moc nedostává, což je možná škoda. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Černá poněkud zvláštní gayovská komedie. 1) Velmi černá komedie o vztazích mezi dvěma gayi středního věku a agresivní matce jednoho z nich. Tvůrci měli tu šťastnou myšlenku, že banální téma umocnili postavou Victora, majitele realitní kanceláře a masového vraha stařenek (velmi přitažlivý Pablo Puyol). Metrosexuální katalyzátor Victor prochází dějem, roztomile vraždí a ostatní se mezi sebou hádají._____ 2) Bohužel je to komedie velmi prvoplánová. Tvůrci nerozvinuli zajímavé okamžiky (např. transvestitní politik). Scénář trpí logickými nesmysly. Postava Victora je jako z Marsu. Celý film je podřízen jediné myšlence - nejbližšímu gagu._____ 3) Zvláštní směs suchého španělského černého crazy humoru je to, co je na tomto filmu zajímavé. Nic jiného. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* v tomto případě mé hodnocení je hodně subjektivní a nepatřím mezi nezaujaté a tuhle komedii jsem viděl už několikrát a proto nižší známku než 4 nemůžu dát. Jedná se o lehkou černohumornou krimi gay komedii a ještě navíc zaměřenou pro "medvědí" podskupinu, takže rozhodně se potencionální divák na toto musí připravit. Komentáře, které mluví o perverznostech jsou přehnané, ale chápu že prudérní heteráci budou mít problém se scénami, kdy po sobě lezou dva chlapy, i když s dvěma lesbami by problém určitě neměly. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla dost vtipná španělská komedie z prostředí homosexuálů s kriminalistickou zápletkou k tomu. Nutno dodat, že u tohoto filmu jsem se opravdu královsky bavil, bylo zde mnoho vtipných scének a několik dobrých hlášek. Několikrát jsem se opravdu smál dost nahlas, což u mne nebývá obvyklé. Ale alespoň se mi potvrzuje, že Španělsko má opravdu excelentně vtipné scénáristy, a zajímalo by mne, kam na ty vtípky chodí. Narážím teď na to, že kromě tohoto filmu se ještě pravidelně královsky bavím u španělského seriálu Tady se nedá žít, kterému by mohl jeho vtipné hlášky a scénky leckterý scénárista závidět. Prostě Španělsko je asi plné vtipných scénáristů. Ale zpět k filmu. Zápletka se točí kolem toho, že jeden realitní makléř se snaží odkupovat od starších žen jejich byty, a když ho neprodají, tak je zabije. A kromě této zápletky je tu pak v popředí ještě jeden homosexuální pár, který se potýká s určitými problémy ve svém vztahu a korunu tomu nasadí matka jednoho z nich. Znovu musím zopakovat, že jsem se královsky bavil. Ale samozřejmě i po dějové stránce je film povedený a téměř nenudí, stále je na co se dívat a myslím, že kdo se tento film uvidí, ten nebude zklamaný, opravdu ty vtípky stojí za to. Takže já uděluji čtyři hvězdičky s konstatováním, že tohle je jedna z nejvtipnějších komedií, které jsem letos viděl. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama