Reklama

Reklama

The Sadist

  • USA Profile of Terror (více)
Trailer

Měla to být poklidná a příjemná cesta do Los Angeles, která se změnila v hrůzu a teror. Porucha automobilu donutí přátele zastavit na podivném místě, které nevěstí nic dobrého. Zanedlouho se totiž již setkají se sadistickými vrahy. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

TaxiDriver 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný exploitation, při jehož sledování si divák nejednou vzpomene na Tarantina (scéna se sodou, počítání zbylých kulek). Má to nejpřísnějšího záporáka a nejvíc napětím vyhypovaný dvacetiminutový konec. Na low budget to oplývá neuvěřitelnou kameru, za kterou stojí Vilmos Zsigmond, který si Sadistou odbyl svůj americký debut. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluju staré filmy a tohle je další z řady, které si okamžitě dávám mezi moje oblíbené. Je to sice místy trošku zdlouhavé a najdou se zde i hluchá místa, ale jinak nám režisér Landis naservíroval velmi dobrou psycho – brutální a především excelentně zahranou podívanou. Tyhle nekompromisní kousky mají u mne vždy zelenou, zvláště když se pro ně stávají inspirací skuteční sérioví vrazi, o kterých taky rád píšu články. V tomto případě Charles Starkweather a Caril Ann Fugate. Hlavní prim tu hraje hutná atmosféra (kterou se tvůrcům místy podařilo vytvořit), pocit beznaděje, šílenost v očích obou psychopatů a především bravurní herecký výkon Arche Halla Juniora, který byl jindy mnohými kritizován a podceňován jako slabý herec. Tady však podal svůj životní výkon. Kvalita stojí především na jeho grimasách a šíleném bezcitném pohledu. Podobnému parchantovi bych se do rukou dostat nechtěl ani omylem. Ani zbytek osazenstva si však nevedl špatně. Zvláště pak dvojice dam. Helen Hovey byla docela pěkná ženská, ze začátku mi sice její postava lezla lehce na nervy, ale postupem času jsem jí i fandil. To Marilyn Manning ztvárnila šílenou a dosti jednoduchou dívku rovněž slušně. Hm a ten její sexy taneček u auta… The Sadist – potažmo James Landis dokázal z toho minima vymáčknout maximum. Příběh odehrávající se jen na pár metrech čtverečních dokázal skvěle vygradovat do extrému a ani na to nepotřeboval bůhvíjak velký rozpočet. 70% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Když vezmu v potaz rok vzniku, jedná se o naprostou pecku. Navíc nechápu, že jsem se o filmu nikdy nikde nedočetl ... Nejedná se totiž o nějaký "Béčkový grindhouse" se špatnými herci, střihem, kamerou či tak nějak. Tohle je sice čistý exploitation, jeden z nejstarších, které jsem viděl, ale jedná se o naprosto perfektní, seriozní a hlavně úžasně natočený film. Postava hlavního záporáka je naprosto neuvěřitelně dokonale zahraná, je to opravdu naprosté vymaštěné sadistické pako, které se ale jen nevyžívá v týrání třech náhodných cestujících někde na vrakovišti, ale dokáže divákovi, že bez mrknutí oka odstřelí (zabije) kohokoliv se mu zlíbí. Film je neuvěřitelně napínavý a hlavní postavy nemají v podstatě od začátku žádnou šanci, je to naprostý psychický teror. Divák až do samotného konce skutečně vůbec netuší, kdo film vlastně přežije. Opravdu tohle je skvost ve svém žánru, navíc na rok výroby to prostě nemá konkurenci. Tohle by se mělo zremakovat!! Film, který nikdo nezná a neviděl a přitom by skýtal dnes tolik možností!! Opravdu výborné, i když černobílé, skvěle natočené, spousta klasických klišé, docela těžké psycho od začátku do konce, příznivcům žánru vřele doporučuju!!! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ak zostanete stáť s autom kdesi na vrakovisku v prdelkove na konci sveta a natrafíte tam na dvojicu vyšinutých psychopatov, nudiť sa nebudete. Jednoduchý príbeh s pár hercami a malým rozpočtom neznie príliš vábne, ale rozohraná hra vtiahne každého do deja a to je dôkaz, že i malý neznámy film sa môže stať veľkým. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Jsem rozpolcená... místy absolutně boží (nepředvídatelnost, zacházení s postavami, žádní hrdinové, kamera, boží kompozice) a místy jak z éry němého filmu (herecké výkony, statické detaily na obličej, vyrychlené běhání z třicátých let). Za dokonalou scénu s pitím coly (ten záběr zboku je zcela parádní) a vykukování zpoza zídky jak od Carpentera se nakonec přikláním k lehkému nadšení. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Strážníci ve filmu byli skuteční policisté policejního oddělení Los Angeles, kteří byli v tu chvíli mimo službu. (hladass)
  • Archie Hall jr. byl výborný střelec a když některé slepé kulky v pistoli selhaly, navrhl, že může střílet ostrou municí. Ostatní herci s tím souhlasili. (hladass)

Reklama

Reklama