Reklama

Reklama

Och, doktore!

  • USA Oh, Doctor!

Obsahy(1)

Doktor Holepoke, jeho žena a jeho syn jedou na dostihy, kde doktor začne flirtovat s jinou ženou. Potom doktor a ženin přítel vsadí na stejného koně a prohrají, což rozesmutní obě jejich ženy. Doktor Holepoke přemýšlí, jak sehnat nové pacienty, zatímco ten druhý muž si plánuje nahradit ztráty na doktorův účet. (Morien)

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vcelku nuda. Je viditeľné, že pokiaľ Buster nedostáva veľa priestoru, nieje to až tak ono. Netvrdím ale, že Fatty nebol talent. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Na dostihoch povie Fatty Arbuckle zaujímavú vetu : "100 mužov sa príde pozrieť aby videlo pretekať jediného koňa, ale žiaden kôň sa nejde pozrieť ako beží 100 mužov...". Okrem toho zaujala scénka v ktorej sa pohybuje auto "samé", na rok vzniku nepochybne úspech, ale inak je to priemer. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Buster Keaton je jako uřvaný synáček výborný a moc mě bavil - na rozdíl od Ala St. Johna, který předvádí zase tutéž potrhle poskakující postavu a zjevně mu to nevadí. Fatty Arbuckle také dobrý, ale ty nejlepší role (až se s Busterem Keatonem prohodí a Fatty začne hrát vedlejší úlohy, pro něž se podle mého hodí víc) ho teprve čekají. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Pop, that horse that went the wrong way was really funny!"     Ďalšia z radu nevtipných Fattyho grotesiek, ktorá ma nedonútila ani raz sa zasmiať, ale aspoň som sa pár krát pousmial. A dokážem tiež oceniť, že je tu aspoň náznak príbehu, nie len postupnosť gagov. Fatty tu je za doktora a Buster je jeho synom, pričom sa ustavične na niečom smeje (!), potom to schytá a vzápätí na to plače (!). Čo už je toto za podivný svet? Videné s veľmi dobrou klavírnou hudbou Antonia Coppolu z roku 2015, ktorá je zrejme tým najlepším z celého filmu,     "Just use it every day and you'll live until you die." ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Oh Doctor! je asi nejdějovější z grotesek tria Arbuckle-Keaton-St. John. Doktor Fatty prohraje všechny své peníze na dostizích, stejně jako podlý Al. Ten, aby si to vynahradil, vyláká za pomoci své krásné ženy Fattyho z domu a ukradne jeho despotické manželce drahý náhrdelník. Na útěku ovšem Ala sleduje Fattyho lehce slaboduchý a ubrečený synek Buster (Keatonova výjimečně poněkud slabší role) a tak se brzy všichni aktéři sejdou v Alově bytě, což se neobejde bez pořádného zmatku a honičky. Fatty si vypomůže policejní uniformou a nakonec si bohatě vynahradí svou dostihovou prohru a i zlo je po zásluze potrestáno. Fatty je jako obvykle výborný, ale v kontextu jeho ostatních grotesek z této doby je Oh Doctor! spíš slabší. Film byl donedávna, kdy byla jedna jeho kopie objevena v Norsku, považován za ztracený. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama