Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý muzikál z vinobraní o lásce mladého muže ke krásné dívce... Hudební film o zamilovaném varhaníkovi v podání Josefa Laufera, který se zasní a představuje si romantický život s krásnou servírkou, kterou hraje Miluše Voborníková. Jeho představy ho zavedou na Bakchovy oslavy, rytířský turnaj, pálení čarodějnic a další místa. Na závěr varhaník procitá a zapěje závěrečnou píseň se svou sličnou servírkou. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

otík 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co touto podivností chtěl autor divákovi říci. Každopádně hudební cosi se odehrává při Znojemských slavnostech. Zde něco z jejich historie: první Znojemské historické vinobraní se uskutečnilo již v roce 1966. Jeho autorem a zakladatelem byl František Koukal, který dokázal ve svém scénáři skloubit jak slavnou minulost královského města na řece Dyji, tak i jeho zachovalé historické kulisy a vinařskou tradici. Ústřední postavou vinobraní se stal král Jan Lucemburský, který do Znojma v roce 1327 přijel zapít zdařilé státnické jednání ve Vratislavi. Město pro něj tehdy připravilo bohatý program, jehož střípky, včetně tradičního předávání práv do rukou konšelů, se divákům nabízejí k zhlédnutí dodnes. Zatím největší a nejúspěšnější ZHV se konalo v roce 1967. Originální program s téměř 600 účinkujícími zhlédlo na 110 000 návštěvníků. Tradice Znojemského historického vinobraní byla komunistickým režimem přerušena roku 1974 a k jejímu znovuobnovení došlo až v 90. letech minulého století. (viz http://www.vinobrani.cz/cz/historie-a-soucasnost ). Co se týká tohoto pořadu, Matuška si zahrál boha vína Bakchuse, Miluška Voborníková servírku a jakousi můzu a Laufer si zahrál snícího varhaníka. Že to jaksi celé nedává smysl je jedna věc, druhá je ta, že zazní pár moc hezkých písniček a že se divák seznámí se znojemskými vinnými slavnostmi. Neznalec těchto slavností však bude totálně tápat a filmeček mu vůbec nic neřekne. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Malý muzikál z vinobraní jsem moc nepochytil. Matuška se tvářil jak kdyby byl vážně solidně nadranej a zbytek stál fakt za prd. Jen ta písnička, kde zpívali, že domu půjdou až ráno, nebo jak to bylo, měla docela rytmus... :) ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Poněkud blábolivá normalizační revue s J. Lauferem - budoucím opěvovatelem "správného chlapíka" kpt. Minaříka v hlavní roli ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe, Znojme, zámku Dobříš a obci Nový Šaldorf-Sedlešovice. (dyfur)

Reklama

Reklama