Reklama

Reklama

Pravidlo č. 1

  • Hongkong Di yi jie (více)

Mladý policista Lee Kwok Keung byl ve službě postřelen sériovým vrahem mladých dívek. Poslední, co viděl, než upadl do bezvědomí, bylo, jak se tělo vrahovy oběti, o které si byl jistý, že je mrtvá, zvedá a blíží se k němu. Vše uvede ve své výpovědi a záhy je přeřazen do oddělení smíšených záležitostí, aniž by tušil, čím se toto oddělení zabývá. Hned při prvním výjezdu ale pochopí. Vzhledem ke svým schopnostem vidět to, co jiní nevidí, musí řešit případy, ve kterých figuruje cosi nevysvětlitelného, a zametat stopy tak, aby nikdo nezjistil, že v našem světě existují i bytosti, které nevidíme. Kwok Keung se každý den setkává s duchy zemřelých lidí. Jednoho dne se setká s tím nejhorším. S duchem sériového vraha, kterého zastřelil. A ten ho nenávidí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Ekin Cheng i Shawn Yue jsou dobří a sympatičtí herci. Proto moc nechápu jejich ochotu hrát v tomto snímku. Což o to, hlavní nápad s cestováním duchů z těla na tělo je celkem originální, ale to jeho zpracování zkrátka není dobré. Jak moc horory nesleduju tak nemůžu úplně soudit, ale režijní rozhodnutí o vývoji postav a jejich konec mi přišli tak nevhodné, že si lepší hodnocení film nezasahuje. Hororový fanoušek to dost možná ale uvidí jinak, pozitivněji. Nejlépe tedy posuďte sami. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní zástupce asijské duchařské dílny, tentokrát navlečený do slušivého akčního kabátku, který dodává dílku akční náboj a divoký drive, který na druhou stranu působí bohužel občas chaotickým dojmem. Hlavním hrdinou je mladý policista Lee Kwok Keung, který při rutinní kontrole zastaví auto se sériovým vrahem. Osudové setkání policista Lee málem nepřežije a po děsivém zážitku je převelen do oddělení smíšených záležitostí, kde se setkává s podivínským komisařem, který ho zasvěcuje do netradiční náplně nového působiště. Snímek disponuje vynikající atmosférou, která se drží po celou stopáž dílka, řadou parádních krvavých scén a typickými asijskými duchařskými prvky, které zde spolehlivě fungují. Přiměřené množství střílení a honiček za "podezřelými" jen napomáhá lehce netradičnímu ústřednímu motivu téhle asijské pecky. U mě za čtyři silné hvězdy. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jako duchařský a vůbec mysteriózní počin z asijské provincie by to nebylo vůbec špatné, jen kdyby se tam pořád nepletli ty předlouhé romantizující až telenovelácké epizodky. Použitá romantická hudba tomu také zrovna moc nepřidává. Divák je tak nucen přemýšlet na jaký filmový žánr se to vlastně dívá. Příběhu to nic pořádně nepřidává, vleče se to a až neuvěřitelně uspává. Hororové části jsou už zcela dle žánrových postupů asijské kinematografie, takže nemusí jen tak někomu padnout do oka. Atmosféra je budována dobře, jenomže když se to hned zprasí onou romantizující, vše zapadne vniveč. A je to škoda. Těžko říci co si tvůrci představovali, ale celkově je výsledek dosti tristní. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

A máme tu další duchařinu od šikmáčů. A že jich dělaj hodně. Tahle patří u mě mezi ty slabší, méně lekavé - méně napínavé, málo krvavé. Po skončení filmu za pár minut nevím co to bylo, o co šlo. Nezaujalo, nedostalo, ani ne moc pobavilo. Na "Kruh" to zdaleka nemá. Nic víc nelze komentovat. Není tady nic, co vyzvednout. Není tady nic, co pohanit. V případě, že nemáte co na práci a chcete tupě ubít čas, stačí jen podívat a vypnout (především mozek). Prostě duchařina, místy až žabařina. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I když ne originálně, přesto zajímavě pojatý snímek, který mě docela pohltil svou atmosférou a ponurostí hlavních postav a příběhů. Svým způsobem jde o takové asijské Akta-X, ale trošku duchařštější se spoustou zajímavých postav a scének. Je to kriminální, je to romantické, je to tragické, je to duchařské, je to i trochu krvavé. Takový slepenec mnoha známých a profláklých motivů (nešťastní mrtví, duch cestující z těla do těla, detektiv pohlcován a požírán vlastním případem), ale namíchán tak nějak příjemně. Já byl mile překvapen. 3,5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Hong Kongu (Čína). (GASTON73)

Reklama

Reklama