Reklama

Reklama

Radůza live

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2007, 52 min

Obsahy(1)

Záznam části koncertu zpěvačky, textařky a skladatelky z Divadla Archa v Praze. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Radúza patří k výrazným a osobitým zjevům naší hudební scény. Dá se říci, že Zuzana Navarová, dívá-li se na ní zeshora, může mít ze svého někdejšího pouličního objevu oprávněněou radost. Drsnost textů, robustnost hudby, položení do písniček, které je na hranice možností energií sálající Radúziny osobnosti, jsou obdivuhodné. Každá písnička je v jejím podání světem pro sebe. Připomíná potápěče, který mizí ve vlnách, aby se z nich opakovaně vynořoval vždy s dalším a dalším pokladem perel a drahokamů jejích jedinečných autoských děl. Řekl bych, že Radúzy nemůže být nikdy dost. Alespoň pro mne. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Radůza je moje nejoblíbenější česká zpěvačka, objevení záznamu jejího koncertu v divadle Archa tak pro mě bylo příjemným překvapením. Nesmírně energická hudba, byť mnohým se právě toto nemusí pozdávat (vybavuji si výrok D. Bárty o Radůze, který se nechal kdysi nelichotivě slyšet, že to není hudba, ale vojenský pochod). Radůzu osobně nemohu neobdivovat - multiinstrumentalistka, mluvící (a zpívající) mnoha jazyky, která se vypracovala z hraní na ulici, a - jak jsem zjistil teprve díky tomuto koncertnímu záznamu - i velice krásná žena. Osobně se mi nejvíc líbí její písničky s harmonikou, ale to je asi věc individuálního vkusu. Celkově nelze než litovat, že jsem tento koncert nezažil naživo, a proto díky alespoň za tento záznam. Poznámka na závěr: krásně nastříháno, hlavně k závěru! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Energičnost z písničkářky čiší i v televizním záznamu. Minimální doprovod, množství různých nástrojů, maximální podání - výrazové, hlasové. Zážitek ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se pod sportovce. Radůza je skvělá a to zejména textařka. Každá její píseň je neobyčejnou básní! ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Na vrcholu.¬         >>Je sama sobě Šlitrem i Koptou. Ona je fenomén. "Hegerovou strčí do kapsy," říká o ní Hana Hegerová. Vydavatelé nabízeli Radůze smlouvy na sedmimístně částky, ona ale zůstává s lidmi, se kterými začínala. Pro bulvár zcela nezajímavá, pro českou hudbu talent, jaký se hned tak nevysvítí.<< [Hudební publicista Jiří Černý o Radůze; někdy před konáním koncertu.]¬                 Zpěvačka se doprovází na tři nástroje (kytara, harmonika, pianino). Je na vrcholu jednoho svého tvůrčího období, živá, svojská, nezaměnitelná. Je fenoménem, srovnatelným s tím nejlepším, co ve světě je a bylo, klidně s Bobem Dylanem, Leonardem Cohenem, Hanou Hegerovou a dalšími. A šťastnou náhodou (u ní asi to nebylo opatrně nakalkulováno) má obrovské štěstí na režiséra pořadu (Olga Špátová), střihače (?, výtečná práce) a zvukaře, a proto se záznam z živého představení uchovává jako jedinečný zážitek i pro nepřítomné. Odhlédneme-li od toho, že třeba nemáte k Radůze tak blízko jako já, je přes to třeba uznati kvalitu pořadu a zpěvaččina projevu jako objektivní fakt. ()

Reklama

Reklama