Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Konšpiračný dokument ktorý nechá každého na vážkach. Je to ozaj tak, alebo je to všetko vykonštruovaná blbosť. Nechám, aby si spravil každý svoj názor... Tu sa 4-1 hviezdičiek nedá dať. 5*= ľudia čo ich dokument oslovil so slovami niečo na tom bude......................odpad!= ľudia, ktorí dokument považujú za čistý výmysel. Treba vidieť ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Prvních 10-15 minut je docela zajímavých. Poté se vloudí drobné pochybnostia a začíná to vypadat na oslidní propagandu. naštěstí se to cca v půlce zlomía příchodem Jocqua Fresca (chvilku jsem přemýšlel jaký drogy si tenhle pán nakládá) to začne být velice humorné dílo, které přemýšlející člověk nemůže brát vážně. Za co teda jedna hvězda? Asi za to, že jsem se v druhé půlce docela solidně zasmál... ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tohle se proste neda obektivne filmove hodnotit a s tim nic nenadelame zde je treba ohodnotit myslenku. Jako takovou to ma velice dobrou ne se vsim co zde bylo receno se da souhlasit a ne vsechno je takove jak je receno. Nicmene pokud nic tak tenhle dokument cloveka urcite zaujme a donuti ho popremyslet nad soucasnym stavem. Jako takove je to proste vynikajici ale clovek proste musi byt ochoten pripustit i jiny pohled a vlastne nazor na soucasny svet. ()

markul 

všechny recenze uživatele

Pro mě ještě o chlup lepší než předchozí Zeitgeist. Věnuje se hlavně ekonomice, monetárnímu systému a přeměně společnosti. Dokument vás dokáže vtáhnou svým zpracováním a tempem, takže dvě hodiny utečou zatraceně rychle. Přesto jsem v tom pro sebe nenašel moc nového, co bych už nevěděl, ale to vůbec nevadí. Tohle by mělo vidět co nejvíc lidí. Škoda jen nějakých nepřesností a přikrášlování faktů. A taky ta konečná vize společnosti je utopie. Ale to nic nemění na tom, že se mi to líbilo. - Demokracie je kost, kterou předhazují lůze, aby měla co hryzat... - Oswald Spengler ()

rubik1 

všechny recenze uživatele

Nedávno počas plynovej krízy ktorá k nám z Ruska prišla som sa rozprával so svojim dedkom a hovoril som mu o tom akí sme my ľudia sprostí, keď máme k dispozícii alternatívne zdroje ktoré však záhadne nevyužívame. Povedal som mu, že by sme vôbec nemuseli byť odkázaní na plyn a že tie zdroje sú - len sú ukryté pred verejnosťou. Natož ma on vysmial že to nie je pravda, že kebyže také zdroje sú tak by sme ich predsa už dávno využívali. Opak je však pravdou a Zeitgest Addendum je toho jasným dôkazom. Veď ropa a plyn je ten najväčší byznis tak načo sa ho vzdávať?? Niekoľko ľudí na vrchu pyramídy by stratili svoju moc a to predsa oni nechcú. Takže zatial čo musíme splácať drahé účty za elektinu, benzín a plyn a dreť na to päť dní v práci, tak títo ľudia si zatiaľ užívajú svoj život niekde na nejakých ostrovoch a sledujú ako sa im impériá rozrastajú. A toto všetko druhé pokračovanie Zeitgeistu ukázalo v plnej nahote takže u mňa jasných päť* ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama