Reklama

Reklama

Hráči s časem natáčejí různé činnosti vysokorychlostní kamerou a ukazují zpomalené studie toho, co lidské oko nepostřehne. Podívejte se, jak to vypadá, když se rozbíjí betonová deska, leje voda do vroucího oleje či útočí taserem... Dokumentární seriál Hry s časem radikálně mění náš pohled na svět a dění okolo nás. Vychutnejte si podívanou, jež obvykle zůstává našim zrakům skrytá, protože se odehrává příliš rychle, nebo naopak příliš pomalu na to, abychom si ji dokázali užít. Hry s časem využívají speciální kamery a zachycují vskutku neuvěřitelné záběry. Připravte se, že se stanete svědky nečekaného. (TV Prima)

(více)

Recenze (48)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasičtí Američané. Zničí cokoliv a natočí to zpomaleně, aby výsledný efekt na diváka bylo jednou velké "wow". Zpomalené záběry mnoha různých výmyslů od "hozené mentosky do Coca-Coly" až po házení věcí na ultra silnou sekačku na trávu.... Některé jsou nejen efektivní, ale i zajímavé, avšak např různé "bitky a mlácení" kaskadérů apod mě zrovna nijak nezaujalo. Celkově jde o efektní ukázku technologie, která se později opakuje. Dokument, který otevírá okno do nové, zpomalené, dimenze plné jindy skrytých krás. ()

Hallam 

všechny recenze uživatele

25 tisíc okének za sekundu - to už je něco oproti pouhým 30. Pomocí vyskorychlostní kamery se běžné fyzikání jevy stávají vizuální podívanou. Nevěřili byste, jak působivé může být prasknutí balónku naplněného vodou. Spolutvůrce a průvodce seriálem stanice Discovery Jeff Lieberman (na plakátu v popředí) a jeho kolega dokáží pobavit i poučit. ()

Reklama

fars 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimave :-) Particka znudencu si vzala nejakou super kameru, natocila vsechno mozne co je napadlo a prislo jim zajimave a ted nam to pousti zpomalene. A je to prekvapive zabavnejsi nez bych cekal. Zpomalena facka, boxerske udery, ryba rozflakana katanou, vybuchy, prustrely skla.. je to cool :-) ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

nic geniálního na tom neni....zkoušej řadu vyzkoušenejch věcí...kdo se zajmá o slow motion, high speed video a tak....tak ví...o čem mluvim.......a zkoušej taky řadu kravinek.... Střídá se tam klasicky natočený "kuchyň" a pak konečně highspeed záběry(který jsou prostě mnohem hezčí, než tv vizuál vyblitej real-time....což je docela škoda....kontrast...ehm)...pěkně v HD ! Nějaký povídání....vtípky....takovej ten americkej zábavnej cool průvodce...hlas.... Něco je po zpomalení nezajmavý.........ale jinak jsou ty záběry velice řemeslně hustě zpracovaný....kompoška, barvy....art prostě..........highspeed a ještě infra highspeed.....všecko možný, co člověk nevidí a ani si nepředstaví....je to sakra fascinující.....ikdyž popcorn, balónek - už pomalu takový highspeed klišé....ale zase natočený právě highspeed infra kamerou...to už je o něčem jinym..............nevim, vlnící se bicí...vlnící se sklo...po rozbití skleničky na víno..to sem asi viděl jinde...........................................Asi tolik potřebuju ten crazy styl Discovery...ale budiž......populárně naučný.....lehce.....sice je fakt, že by tam mohlo bejt víc informací..o technice a tak.......ale.....v pohodě....v porovnání s českou tv produkci..je to geniální......lidi maj rádi highspeed záběry..fascinace....profi highspeed kamery jsou sakra drahé a nedostupné(ty HD to už de přes milion Kč...takže, kdo si myslí, že to sou jen zpomalené obyč záběry...tak to ani nápad....neni sranda to točit....žere-potřebuje to strašně světla....škoda, že právě se tam člověk nedozví....fakt...jaká kamera...co umí....apod)....není zas tak často užívané..takže...highspeed záběry super....to blbnutí kolem vystříhat... ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Sedel som pred televízorom a s otvorenými ústami pozoroval deje, pre náš živočíšny druh absolútne nepostrehnuteľné. Iste, nič extra originálne, spomalené prestrelovanie rôznych vecí či trieštenie kvapiek vody som videl už mnohokrát (a stále s úžasom), no tu je toho podstatne viac ... výbuchy, deformácie predmetov po údere, kam sa však hrabú na elasticitu kože - údery boxerov do tváre a tela nemajú chybu. Nádhera! MOJE NAJ - Praskanie bublín. Fascinujúce, ako keby boli uštrikované z vodnej nite a niekto ich preukrutne rýchlo začal párať :-) ()

Galerie (3)

Související novinky

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama