Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to pořad o počítačových hrách vysílaný na České televizi. K vidění je již několik let. Vystřídalo se několik moderátorů. Začal to koncem 90. let Roman Zach a potom Šárka Ullrychová. Ta si hlavně zakládala na tom, aby diváky nalákala svými zábavnými vstupy. Šárka uváděla Game Page 5 let a pak se do moderátorského křesla usadila jakási Masa. (duklak2)

(více)

Recenze (202)

matt6 

všechny recenze uživatele

Hry mám veľmi rád a Game Page je jediny dostupný program o hrách, takze mi nezostáva nič iné ako pozerať. Krátke zábery z hier striedajú zdĺhavé, trápne a nezmyselné scénky, ktoré tomuto programu pre mňa uberajú minimálne 2 hviezdičky. Moderátori sú viac ako trápny, bez štipky hereckého talentu. Našťastie od prázdnin tohoto roku sa mierne zvýšila úroveň programu vďaka minimalizácii spomínaných hraných scénok. Snažím sa si nenechať ujsť žiadnu časť, ale celkový dojem je aj tak dosť mizerný. 30%. ()

3k7 

všechny recenze uživatele

Jestli něco češi zvládli, tak to byl v 90. letech přechod na počítače, díky počítačovým hrám. Pořad je spíše krátkometrážní, jde vidět omezený rozpočet a stále opakující se schéma. Nikdy jsem neporozuměl, k čemu v pořadu bylo, si tam přitáhnout nějakou slavnou osobnost a ukazovat, jak se s tou hrou patlá, do toho musí odpovídat na otázky moderátorky. Nejsmutnější na tom bylo to, že drtivá většina slavných většinou řekla, že "jednou před lety jsem nějakou hru hrál", nebo někteří vůbec nikdy PC hry nehráli a podle toho to i vypadalo.  Hodnotím 3 hvězdami a hned vysvětlím proč. Pořad měl vcelku spád, informativně na tehdy celkově nepolíbenou populaci počítačovými hrami fungoval spíš jako jakási osvěta a informování o základním povědomí a protože televizi řídí spíše čtyřicátníci až padesátníci, podle toho vypadalo i konzervativní financování a naprosté odsunutí pořadu na takové to dno s ostatními pořady, na které nikdo nekoukal.  Tuším, že to dávali každou sobotu někdy v 10 ráno a to je přesně ta doba, kdy moc lidí u TV stejně nebylo.  Nicméně kdo četl časopisy score, nebo level, gamestar, amiga a další, dá za pravdu, že to byl příjemný doplněk, jak obrázky v časopisech, vidět i rozpohybované. Herní intra, ukázku nějaké hry.  V době, kdy byl internet za 60 korun za hodinu a mimo špičku po 19. hodině za dvacku na hodinu, to byla nejlepší možnost, jak mít krátký výcuc informací o tom, jaké nové hry vyšly, bez nutnosti si kupovat časopis o počítačových hrách, nebo o hardwaru. Komu doporučit: nadšencům, sběratelům retra, komukoliv, kdo budou kdy zkoumat přelom tisíciletí a odraz počítačových her v tehdejší kultuře. Přece jen šlo o trend, kterého se chytala spíše mladší generace a proto si tento pořad zaslouží své místo k dokreslení, čím se bavila tehdejší mladá generace, která měla počítač, či herní konzoli. ()

Reklama

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Vcelku amatérská grafická stránka a nedetailní hodnocení her, díky čemuž se chce pořad přiblížit normálním lidem, což se dle mě nedaří, takže by se měl pořad vydat cestou konstruktivní kritiky a tak se mezi geek komunitou stát kultem. Možná se to vzhledem k tomu, že poslední hrou co jsem hrál bylo NHL 2002 a GP si občas pustím i teď, daří. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušný pořad, který na České televizi běží už nějaký ten rok a svou kvalitou, která je dost ovlivněna délkou, nezaostává za ostatními pořady této televize. Trochu mě zklamalo pozdější rozdělení na díly o počítačových hrách a hrách na play station, protože jako hrdý nemajitel konzole, jsem automaticky tyto díly ignoroval a samotné pc už nedostávalo tolik prostoru na pořádné množství recenzovaných her. Jinak dříve mě dokázali potěšit ukázky z her apod., což s časem a dnešním internetem a jeho rychlostí ztrácí smysl. Před pár lety to bylo příjemné sledování vedle Medúzy a další pořadů čt... ()

Sesonet 

všechny recenze uživatele

"Mezihry", které uvozují všechny recenze v tomto pořadu o PC a Konzolových hrách, jsou to nejhorší, co může současný herní magazín poskytnout. "Kradou" drahocenný čas pro kvalitní recenzování a o to, podle mě, především sledujícím jde. Recenze samotné obsahují pouze obrázky z her. Neuvidíte žádné konkrétní situace či novinky, které hry přináší. Redaktoři je pouze zmíní v rychlém a suchém výčtu a hurá na další "mezihru". ČT v tomhle opravdu šlape vedle, raději doporučuji Re-Play. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Vysílání a produkce pořadu byla v roce 2012 zrušena po 12 letech. (kukkik)
  • Pořad začínal jako měsíčník o délce 28 minut, od roku 2001 se vysílá každý týden. V té době měl každý díl pouhých 9 minut, s postupem času se délka pořadu zvyšovala, nejprve na 14 minut, později na 18. (ČSFD)
  • Game Page je historicky prvním českým televizním pořadem o videohrách. Na obrazovkách se poprvé objevil už v roce 1999, konkrétně 5. ledna v 17:25 na programu ČT2 a mj. přinesl reportáž z turnaje v hraní Quake, info o Poseidonu (pozdější Flashpoint), recenze Blood 2 či Tomb Raider 3. (ČSFD)

Reklama

Reklama