Reklama

Reklama

On na divokém západě

  • USA An Eastern Westerner
Krátkometrážní / Komedie / Rodinný / Western
USA, 1920, 20 min

Recenze (8)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky taky jako Pro Nanynku všechno. Newyorský hejsek Harold je rodiči za trest poslán na Divoký západ, kde se setkává se vším, co tohle prostředí nabízí – hraje poker (přičemž předvede i můj oblíbený trik balení cigaret), vyzkouší si triky s lasem, jízdu na koni a samozřejmě se zaplete se spoustou padouchů s kolty. S dívkou svého srdce samozřejmě taky! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Poznávacou značkou Harolda Lloyda je asi zbavenie sa nepriateľov/súperov/policajtov v idúcom prostriedku. V meste je zábavný, vo vidieku westernu je outsiderom a dostáva sa do komických situácii. Pri hráčskom stole je frajer, či už ide o triky alebo podvody. Najlepší podfuk sa mu však podarí vďaka žene, ktorú chce získať a odvtedy to už ide tradičnou naháňačkou s bitkami, kde sa schuti zasmejete. ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Na začátku Harold předvede, jak umí pařit. Pak ale přijdou tenké do úzkých a s vidinou nucených prací na zapadlé farmě odjíždí na Západ. Ale ani tam se neztratí. Jde mu poker i osvobozování zajatých otců roztomilých dívek. A tak je na konci po zásluze odměněn. Trik s balením cigaret je "ženiální" a naháněčka s maskovanou bandou má také něco do sebe. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Neobsahuje žádnou tak ikonickou scénu, jako byl (bude) vis na hodinách v O patro výš, ale přesto je to minimálně stejně dobrý film. V tomto filmu Harold Lloyd nenosí slaměný klobouk. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Těsný oblek, charakteristické brýle a slaměný klobouk patřily nepochybně k jednomu z předních komiků němé éry. Vedle Bustera Keatona a Charlieho Chaplina si On vytvořil důstojnou pozici umocněnou nenucenou komičností. V Zápaďákovi z východu (vždyť už ji cítíme z tohoto oxymorónu) ztvárňuje nezbedného rošťáka, který je otcem poslán na strýcův ranč kdesi na divokém západě. Již od příjezdu svojí přítomností dostává spojení divoký západ teprve ten pravý význam. Honičky, šarvátky, stejně jako nešťastné náhody rozehrávají proud komiky, dnes poměrně zapomenuté. Škoda, že nástup zvukové éry ustál jen Chaplin a Lloydova sláva počala vyhasínat. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama