Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmidílná veselohra, v níž je Lloyd nesmělým mladíkem, který když je nervózní, tak šíleně koktá, ze zakoktání mu pomůže vždy nějaké zapískání. Pracuje jako krejčí a po večerech píše svojí knihu "Jak získat úspěch v lásce" s níž jde později k nakladateli, který ho s jeho literární prvotinou vyhodí. Cestou domů, ve vlaku, se setkává s krásnou dívkou (Jobyna Ralston), ale netroufá si ji požádat o schůzku. Nakladatel však nečekaně změní své rozhodnutí, nakonec knihu vydá a pošle Haroldovi velkou částku jako zálohu. Harold se dovídá z novin, že dívka jeho snů se má dnes provdat. Pokouší se všemi dosažitelnými prostředky, autem, na motocyklu, na koni i na hasičské stříkačce dostat se včas na radnici a zabránit svatbě... (formelin)

(více)

Recenze (5)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se zdá, že se jedná o nepříliš zdařilou grotesku, dá - li se tak vůbec nazvat. Ale Haroldova závěrečná honička za pomoci všech možných dopravních prostředků jako je tramvaj, auto či konské spřežení vše napravuje! I tak však nadále platí, že vrchol zažil Lloyd ve filmu O patro výš (1923). ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Harold se učí krejčím, je příšerně nesmělý v přítomnosti žen a v krizových momentech koktá. Zároveň po nocích sepisuje Tajemství lásky, jakousi světáckou příručku pro mladé svůdníky. Za trochu neobvyklých okolností se zamiluje do krásné Jobyny Ralstonové, ale zklamán neúspěchem svého bestselleru ji odmítne a zhrzená Jobyna se rozhodne vdát za svého vytrvalého nápadníka, pěkného otrapu. V den svatby ale obdrží Harold šek za svou teď už humoristickou příručku a taky se dozví, že onen nastávající je sňatkový podvodník. A pokud chce svatbě zabránit, musí vyhrát závod s časem. Zhruba celou třetinu filmu tak sledujeme úžasnou záchranu na poslední chvíli, v níž se Harold pomocí snad všech dopravních prostředků snaží včas dostat na svatbu. Nejlepší je asi jízda na policejní motorce výkopem v silnici, kde vidíme jen dělníky rychle vyskakující z výkopu a zvířený prach za uhánějícím Haroldem. Jeden z nejlepších Lloydových filmů. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Není to groteska, u které by se člověk válel smíchy, ale je to milá a dojemná komedie navíc, když je tradičně podtržena Moravskou filharmonií v rámci Dvořákovy Olomouce, jde o moc příjemný zážitek. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z těch lepších Lloydových snímků. Konečně celkem inteligentní, vtipná a milá komedie, taková jaká by měla být, bohužel stále mu něco schází k tomu aby byl opravdu vtipný, je to takové na půl plynu, ale rozhodně jde o snímek velice příjemný, a závěrečný úprk to celé korunuje. 75%. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama