Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Křesťanský magazín je zpravodajsko-publicistický pořad ze světa náboženství. V jeho zorném poli jsou jak velké světové události s náboženským podtextem, tak i aktivity, při nichž se potkává svět domácích církví s českou společností. Nevyhýbá se složitým kauzám ani názorům křesťanských osobností na ně. Snaží se také představovat nejrůznější duchovní, charitativní a výchovné aktivity církve i blízkých organizací a jednotlivých křesťanů. Důraz je kladen na ekumenické zaměření respektující názorovou pestrost české ekumény, na podtržení základních křesťanských hodnot, které jsou současně i hodnotami obecně evropskými. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Maslord odpad!

všechny recenze uživatele

Krestansky magazin nepatri do vysielacieho casu verejnopravnej televizie. Nech si pambickari siria svoje nazory na TV Luna alebo v kostoloch postavenych za peniaze danovych poplatnikov. Pri poslednom scitani ludi sa preukazal pokles veriacich na Slovensku, na co nejaky klobukovany kardinal povedal ze je to len koli tomu, ze sa ludia hambia k viere priznat. Presne tak, dobre ze sa hambia, maju sa za co. Verim ze dojde k odluke cirvi od statu a zaroven si myslim ze by vlada mala zaviest specialnu krestansku dan, aspon 40%. To by som mozno zacal verit ze boh existuje, LOL. ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Buďme rádi, že Česká televize vysílá něco takového, jako je Křesťanský magazín. Kdyby to byl Muslimský magazín, parafrázováním klasika: "boli bysme všici v ryci, prisahám Bohu, Kefalín!" Je zvláštní, že některé komentáře se jaksi vlastně ani k tomuto pořadu vůbec nevztahují (spíše využívají jejich prostor ke svým vlastním výplodům), ale to taky o něčem svědčí. Holt, klasický český kocourkov, no... Nejlepším řešením by asi bylo jednoduše doporučit, kdo se nechce dívat, ať se prostě nedívá. Pro ty, kdo se podívat chtějí, tady tento pořad je. A je to, ne? ()

Reklama

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Nesmyslné plivání na církev, je plivání na sebe sama a svoje kořeny. A člověk nebo kultura bez kořenů - ta pak zažívá to, co teď zažívá ta naše. Rozklad. Člověk je totiž tvor společenský a církev je vyjádřením jeho touhy i potřeby po organizaci v náboženství, které je také do jisté míry přirozenou potřebou (psychologicky je nutnost míti nějakou životní ideu). Ve 20. století se čistě sekulární ideologie ukázaly - těch mrtvých co za nima zůstalo - navíc se nám teď společnost rozpadá pod rukama. Křesťanství je totiž základ našeho kulturního kódu, společně s antickým dědictvím definovalo naší individualitu, svobodnou volbu, užívání rozumu umožněné už Biblí (!), motivaci k činům (pomoz si sám a bůh ti pomůže), sebekritiku, ideu pokroku (kvůli změně vnímání času) a také aplikaci teorie do praxe, nebo univerzální lásku. Prostě položilo základy toho, jak žijeme a myslíme i dnes. Takové myšlení jinde není (přímo šíleně dopadá srovnání se zamrzlým islámem) a je to základ úspěchu křesťanského světa. A pro některé zdejší nenávistné kritiky, kteří pouzakzují na nemožnost myšlení v církvi i náboženství - do 18. století byli všichni myslitelé věrní křesťané, celý středověk byla většina myslitelů z řad církve a církví podporována, univerzity také byly založeny a spravovány církví a takový Albert Veliký, Tomáš Akvinský, Roger Bacon, Occam, Koperník, Diviš, nebo Mendl byli duchovními. Máte tu nenávist nějak pomotanou. Brojíte proti omezování myšlení a sami ho nepoužíváte... PS: Malarkey - Pokud nerozenáš rozdíl mezi nenávistným zabedněným islámem a praktickým křesťanstvím, důvodem tvého myšlení, chování a moderního vědeckotechnického pokroku, pak je prezentace tvého názoru zbytečná. Já taky nic nevím o Kvantové chromodynamice a přes to nemám potřebu tím druhé otravovat ;-) ()

Petroff

všechny recenze uživatele

Jak to, že nedávaj taky muslimskej magazín? Asi jsem mistr světa (dle jednoho zaníceného komentátora tady), ale připadá mi, že MY VŠICHNI máme s církví docela dost přímou zkušenost... asi tak poslední 2 tisíce let, řekl bych... Moc jste to, páni z církví, kteří jste po většinu těch staletí de fakto vládli světu, nevytrhli. Neznám nic, co by víc uškodilo vývoji lidského druhu (a ve jménu čeho bylo pod rádoby vznešenými pohnutkami zavražděno víc lidí), než je křesťanská církev. ___ velmi zajímavý komentář: RadimFišer ________ Víra dělá z nepřemýšlení ctnost. To není nic, čím bychom se měli chlubit. A ti, kdo kážou víru, jsou otrokáři rozumu. Drží lidstvo spoutané iluzemi a nesmysly, které způsobily a ospravedlňují tolik šílenství a zkázy. Náboženství je nebezpečné, protože si díky němu lidé myslí, že mají na všechno odpověď. Většina lidí si myslí, že je úžasné, když někdo řekne: "Jsem povolný, Pane. Udělám vše, co chceš." Ale jelikož k nám žádní bozi nemluví, zaujímají jejich místo lidé se svou zkažeností a omezeností. A vám, kdo tvrdíte, že prostě víte, co bude po smrti, vám říkám, že to není pravda. Jak si můžu být tak jistý? Protože já to taky nevím a vy mě nijak duševně nepřesahujete. Jediný správný přístup k "velkým otázkám" není arogantní jistota, ten znak náboženství, ale pochybnost. Pochybnost je skromná. A lidé musí být skromní, když uvážíme, že dějiny lidstva jsou jen jeden průser za druhým. Proto rozumní lidé, nevěřící, musí vytáhnout toho kostlivce ze skříně a prosadit se. A ti, kdo věří jen tak trochu, se musí podívat do zrcadla a uvědomit si, že útěcha, kterou vám náboženství poskytuje, za tohle všechno nestojí. Kdybyste patřili k politické straně nebo klubu, který by měl na svědomí tolik bigotnosti, misogynie, homofobie, násilí a nevědomosti jako náboženství, vzbouřili byste se a vystoupili. Učinit jinak by znamenalo umést cestičku skutečným ďáblům:ďáblům extremismu, jimiž se zaštiťují jejich příznivci. Ať už svět skončí nebo se doplazí do budoucnosti, zdecimován náboženským terorismem, nezapomeňme, v čem byl skutečný problém: Že jsme se naučili způsobit masová úmrtí dřív, než jsme překonali neurologickou poruchu, kvůli které jsme si smrt přáli. Bill Maher, Religulous (2008) ... A ještě jedna divná poznámka k Holly Bible: Ty jo, jakej úchylák mohl (a proč?) očíslovat věty v knížce? :D:D ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Dle uživatele Salahadin, mám nejspíš IQ rumové pralinky, protože nevěřím církvi a její propagandě. Jsou snad nějaké hmatatelné důkazy, že Bůh existuje? Ne! Jen propaganda, co si církev vymyslela k zastrašování negramotných lidí, aby na nich mohla vydělávat. Co mě opravdu fascinuje na církvi, byly odpustky. Pokradl jsi? Névadí, zaplať 10 zlaťáků a je to ok. Zesmilnil jsi? Névadí, zaplať 20 zlaťáků a je to ok. Zabil jsi? Klídek, neřeš to, zaplať 100 zlaťáků a je to ok. Hmm, tak teď vážně nevím, který z nás je hlupák. V určitou vesmírnou sílu věřím, ale pánbíček na mráčku to teda není. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama