Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Křesťanský magazín je zpravodajsko-publicistický pořad ze světa náboženství. V jeho zorném poli jsou jak velké světové události s náboženským podtextem, tak i aktivity, při nichž se potkává svět domácích církví s českou společností. Nevyhýbá se složitým kauzám ani názorům křesťanských osobností na ně. Snaží se také představovat nejrůznější duchovní, charitativní a výchovné aktivity církve i blízkých organizací a jednotlivých křesťanů. Důraz je kladen na ekumenické zaměření respektující názorovou pestrost české ekumény, na podtržení základních křesťanských hodnot, které jsou současně i hodnotami obecně evropskými. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Nesmyslné plivání na církev, je plivání na sebe sama a svoje kořeny. A člověk nebo kultura bez kořenů - ta pak zažívá to, co teď zažívá ta naše. Rozklad. Člověk je totiž tvor společenský a církev je vyjádřením jeho touhy i potřeby po organizaci v náboženství, které je také do jisté míry přirozenou potřebou (psychologicky je nutnost míti nějakou životní ideu). Ve 20. století se čistě sekulární ideologie ukázaly - těch mrtvých co za nima zůstalo - navíc se nám teď společnost rozpadá pod rukama. Křesťanství je totiž základ našeho kulturního kódu, společně s antickým dědictvím definovalo naší individualitu, svobodnou volbu, užívání rozumu umožněné už Biblí (!), motivaci k činům (pomoz si sám a bůh ti pomůže), sebekritiku, ideu pokroku (kvůli změně vnímání času) a také aplikaci teorie do praxe, nebo univerzální lásku. Prostě položilo základy toho, jak žijeme a myslíme i dnes. Takové myšlení jinde není (přímo šíleně dopadá srovnání se zamrzlým islámem) a je to základ úspěchu křesťanského světa. A pro některé zdejší nenávistné kritiky, kteří pouzakzují na nemožnost myšlení v církvi i náboženství - do 18. století byli všichni myslitelé věrní křesťané, celý středověk byla většina myslitelů z řad církve a církví podporována, univerzity také byly založeny a spravovány církví a takový Albert Veliký, Tomáš Akvinský, Roger Bacon, Occam, Koperník, Diviš, nebo Mendl byli duchovními. Máte tu nenávist nějak pomotanou. Brojíte proti omezování myšlení a sami ho nepoužíváte... PS: Malarkey - Pokud nerozenáš rozdíl mezi nenávistným zabedněným islámem a praktickým křesťanstvím, důvodem tvého myšlení, chování a moderního vědeckotechnického pokroku, pak je prezentace tvého názoru zbytečná. Já taky nic nevím o Kvantové chromodynamice a přes to nemám potřebu tím druhé otravovat ;-) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

K pořadu - sleduji to nepravidelně, ale jako věřícímu se mi vcelku líbí. Jeden z mála křesťanských pořadů a vážím si ČT, že ho vysílá. K některým primitivům zde na csfd - vidím, že někteří uživatelé mají inteligenci některých diskutujících na Novinkách.cz. Tzn., že téměř nulovou. Je strašně lehké odsoudit křesťanství a napsat, že to je zlo, ovšem pardon, to může napsat jen mentální ementál. Kdo tady z těch mistrů světa, co uráží, vůbec mají zkušenost s lidmi z církve a s církví jako takovou? Kde berou tu drzost urážet? Já to prostředí znám a křesťanství je lék pro dnešní svět. 18% je hodně málo, je vidět, že to hodnotí ateisté (ale ta nenávistná, nepřející sorta, co si léčí své mindráky), kterým pořad není vůbec určen, viděli max. 5minut jednoho dílu a hned tu sází mizerný hodnocení, tohle je padlé na hlavu. MALARKEY: Církvi jde jen o peníze? Skoro jsem na monitor vyprsknul smíchy džus. Ano, toto většinou tvrdí fousatí komunisti s pivním mozolem třímající půllitr, když v nedaleké hospůdce probírají témata od politiky přes víru (slýchávám je skoro denně). Toto lakonické, nevědomostí zbarvené sdelění o myšlenkovém náboji nedospělého puberťáka mě fascinuje. Vůbec mě fascinuje tvůj patent na rozum, když se označuješ za normálně uvažujícího a věřící za hromaditele majetku :-D A přirovnání k muslimům je úplně, ale úplně mimo, to by nenapadlo ani ty fousaté komunisty nad zlatavým mokem :-D Ty že znáš církev??? A odkud čerpáš své rozsáhlé vědomosti? Je mi to jasné - z Blesku, Aha, Šípu, zpráv na TV Nova a apod.? Lžeš, když tvrdíš, že církev znáš, jinak bys nevypustil takovou kravinu. Takže jak káže páně Malarkey, co kněz - to sex. úchyl, co biskup - to zloděj majetku, co věřící člověk - to fundamentalista, církev - zlodějové s.r.o. Gratuluji, víš o církvi skutečně vše :-D ()

Reklama

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Vysvětlují tu věci okolo víry poměrně jednoduše a srozumitelně, to je dobré ne všichni mohou navštěvovat kostel (lidé v nemocnicích ...). Místy se to táhne a je to i nasládlé, ale vzhledem k záběru na co největší diváckou (příp. křesťanskou) obec (mladí, staří) je to pochopitelné. Bezvěrci je to k čemu? Může se přesvědčit že křesťani nekoušou, tím spíš pořádají spoustu dobročinných akcí. Nakonec slovní hry (příběhy) ve kterých se snaží dokazovat Boha či mu vzdávat dík (...), tedy směřují k přesně danému cíli, nejsou špatný trénink i pro mysl bezvěrce. __ Chybí něco podobného pro židy, na co by koukali ti co nejsou židi. ______ DOPORUCENO ______ Dokument o náboženstvích http://www.csfd.cz/film/257842-svetova-nabozenstvi-spurensuche-die-weltreligionen-auf-dem-weg/ . Středověký soudní proces s prasetem http://www.csfd.cz/film/13290-hour-of-the-pig-the/ . Kněz co si přidá ke kázání humor a lidé se vráti do jeho kostela http://www.csfd.cz/film/219286-univerzalni-uklizecka-keeping-mum/ . Velice chytlavá písnička http://www.youtube.com/watch?v=Bu5leW_aCYc . ______ STRANOU ______ Následuje nechutně sarkastická verze komentáře. Věřícím může činit potíže to číst, podobně jako pravověrnému ateistovi číst bibli : ______ Náboženství je stejně zlé jako nůž, někdo si s ním namaže chleba (případně díky němu - červenou marmeládou), jiný poruší 6-té přikázání (5-té v katolické verzi). Jo a skus popřít nůž ... komu's tím pomohl? Tak vidíš, nuž prostě je. Nemá smysl ho popírat stejně jako náboženství, protože to je jako nůž. Už jsi někdy s někým mluvil o Kristu ? ..... (a tak dál) ______ Náboženské sešlosti (zvlášť pak křesťanské), jsou jak MMORPG kde se hraje na hledání důkazů, či chytlavých podobenství. To vše je nutné vymýšlet na věty v knize, která se pro jednoduchost jmenuje Kniha. I kdyby jsi byl velice senilní tak ji dostaneš "Já chci ... knihu .... eee ... tu knihu ..." . Tady je. ______ Odměnou této hry bývá nesmělý sex s mladými nadrženými křesťankami. Až doděláš poslední nezapoměň na řeč o prvotním hříchu, holky to maj rády na zapřenou a pak to pro tebe bude ještě větší výzva. Doporučuju! Ty věci co ty "malé Venuše" dělaj s růžencem! ... Tábor plný mladých křesťanek s chvějícím se hlasem plným zbytků po vytržení .... vibrátoru neb právě dočetli Solomonovu báseň. ()

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Buďme rádi, že Česká televize vysílá něco takového, jako je Křesťanský magazín. Kdyby to byl Muslimský magazín, parafrázováním klasika: "boli bysme všici v ryci, prisahám Bohu, Kefalín!" Je zvláštní, že některé komentáře se jaksi vlastně ani k tomuto pořadu vůbec nevztahují (spíše využívají jejich prostor ke svým vlastním výplodům), ale to taky o něčem svědčí. Holt, klasický český kocourkov, no... Nejlepším řešením by asi bylo jednoduše doporučit, kdo se nechce dívat, ať se prostě nedívá. Pro ty, kdo se podívat chtějí, tady tento pořad je. A je to, ne? ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Kvalitu bych nehodnotil čtyřmi hvězdičkami. Spíše tak za dva plus až tři . Ta jedna je za přínos , nebo spíše pokus o něj. Je jen málo pořadů které vytvářejí aspoň nějakou protiváhu k akčnějším snímkům. Především je dobře, že je tu svobodná možnost pustit si občas i pořad nabízející i jiné hodnoty než se vyznávají v běžné, převážně komerční filmové a televizní tvorbě. O kvalitě se dá samozřejmě diskutovat. Ale poslat tento snažívý snímek do odpadu jak to udělala velká část hodnotitelů jen proto, že se snaží, byť méně záživnou formou ukázat na hodnoty které většina účastníků nevyznává, mne přijde škoda. Asi jako vylejt vaničku i s dítětem. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama