Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze slova krize stalo zaklínadlo současnosti. Na počátku krize byly dluhy, lákavý a snadný život na úvěr je fajn, dokud se to nepřežene a člověk zjistí, žýe nemá na splátky. Když nemáme poprvé peníze, půjčíme si v jiné bance, podruhé od známého, potřetí od nebankovní společnosti... dluhová spirála se začíná roztáčet a smyčka se nekompromisně utahuje kolem mě i celé mojí rodiny. Tohle je klasický scénář zadlužení se špatným koncem. Celkový dluh českých domácností aktuálně přesahuje 900 miliard korun... Televizní seriál Krotitelé dluhů vysílaný Českou televizí reaguje právě na tento společenský problém a snaží se pomoci těm, kteří problémy s dluhy mají, a zároveň varovat ty, kteří o nějakém tom úvěru uvažují. Kde děláme nejčastěji chyby? Proč žiju každý měsíc od výplaty k výplatě? Jak z toho všeho ven a přitom zabezpečit rodinu? Jak se z toho všeho nezbláznit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Docela mě tento pořad učaroval, je zvláštní sledovat osudy lidí, kteří se dostali do dluhové pasti svou blbostí nebo náhodou. Ale i kdybych nestudoval finanční obor tak dle mého názoru, to přinutí dost lidí uvažovat nad vlastními financemi (dělat si analýzu), takže chválím vzdělávací přínos, snad Provident a Cetelem jen tak snadno nezíská nové nešťastníky. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Spadnout do osidel dluhů, bank, exekutorů a v nejhorším případě i do kriminálů je opravdu hrozné. Sposta lidí si za to, však může samo a v každém díle co jsem viděl, byl debil, co si za to OPRAVDU SÁM MOHL. Litovat zadlužených lidí, co si užívali nad své poměry nikdy nebudu. Ale pomoci jim byse mělo, ikdyž spousta jich si toho neváží. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co tady chcete hodnotit? Nápad ukázat finanční poradenství lidem s (obrovskými) dluhy včetně jejich časté nechápavosti a nulové snaze o nápravu? Nebo snad samotné lidi, kteří se v době půjček, hypoték a podvodníků dokážou zadlužit na dvě generace? První je fajn a varuje každého. To druhé je smutné, občas depresivní, ale také mnohem reálnější než většina reality-show. Obojí však dokáže těch 26 minut přikovat k do sedačky u televize... ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Tyhle základní věci by se měly učit už na základní škole. Skoro každý má maturitu, ale přitom je spousta lidí finančně negramotných. Lidé skákají na špek darebákům, kteří tuhle finanční negramotnost zneužívají. A tihle ti finanční omezenci si pak volí odpovídající politiky. Výsledky vidíme na státních financích. Odpovědná místa ovládli neodborníci - politici a nižší fleky jejich podržtaškové a další známí. Protože nic neumí, musí si stát zaplatit externí poradce. A takhle to jde pořád dál. Ale co chcete říkat obyčejným lidem, když předsedkyně parlamentu (rádoby prezidentka) si běžně plete pojmy "pohledávky" a "závazky". ()

solver 

všechny recenze uživatele

Nic člověka nepotěší víc, než cizí problémy. Případně vědomí toho, že není takový loser. Ovšem některé ty díly jsou snad hrané. Například vyléčená shopaholička s podprůměrným příjmem a vizáží. Případně taxikářka, co bydlí v garáži a utíká přes sousedův pozemek, aby ji neviděli její podnájemníci? Obojí v první řadě :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama