Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický cyklus o významných okamžicích československých a českých moderních dějin po roce 1918. Pořad vyrábí Redakce aktuální publicistiky zpravodajství ČT. Vedoucím projektu je zkušený dramaturg Čestmír Franěk, který připravuje pořad ve spolupráci s dramaturgy A. V. Polednem a Tomášem Brzobohatým. Režie pořadu se ujali Václav Křístek a Vítězslav Romanov. Moderátorem a hlavním scenáristou Historie.cs je novinář a publicista Vladimír Kučera. Příležitostně jsou do cyklu zařazovány i pořady věnované tématům z českých dějin od středověku po 19. století, jejichž scenáristkou a moderátorkou je historička Marie Koldinská. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pořad „Historie.cs“ vypadá takhle na první pohled dost kultivovaně. Problém tkví v tom, že „názory“ přítomných odborníků jsou často prezentovány jako fakta a fakta jako názory. Ne, prostě ne, já osobně si z touto formou pořadu dnes už nevystačím, já radši onu historii pod pokličkou, tu kterou nás neučili, a tu, o které se v podobných pořadech nikdy nic nedozvíme. To si mohu otevřít rovnou wikiprdii:-) Lže se všude a všem, tak proč by se nemohlo lhát i tady? „Koho chleba jíš toho píseń zpívej“. Většina lidí bude věřit všemu možnému jenom ne pravdě. Pravda je totiž to, čemu nikdo nikdy nechce věřit. ()

mikel 

všechny recenze uživatele

Čím jdeme více do minulosti, tím méně je dostupných faktů a o to více vzniká odlišných interpetací. K některým tématům nemáme skoro nic v ruce a u některých témat mají badatelé do budoucna vystaráno ještě na několik generací. Je to pořad „my o sobě“. Myšlence vytvořit takovýto pořad o historii dávám 5 hvězdiček, za nevyrovnanost dílů dávám 3 a půl. A nakonec protože moderátoři povětšinou naslouchají a ČT sama se nesnaží vymýšlet své interpretace a přenechává komentář odborníkům, dávám celkem pět hvězdiček. V každém případě bych do některých pořadů pozval i pohled z vnějšku našich hranic. Především u pořadů o polním maršálovi Radeckém a o Ferdinandovi d’Este mi odborný komentář ze zahraničí chyběl. ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Na našich televizních obrazovkách bych celkově uvítala více kvalitních diskusních pořadů na různá témata... s hosty, kteří umí (slušně!) diskutovat a jsou odborníky v dané problematice. Díky České televizi za tento pořad, který odpovídá výše uvedeným kritériím v oblasti české historie. Zajímavé komentáře: Aky, Gemini, LiVentura, Mariin, Karlos80, xxmartinxx. ()

karnifex 

všechny recenze uživatele

Ať už je oficiálním tématem pořadu Habsburská monarchie nebo doba prvních přemyslovců, debata se nakonec téměř vždy vede o komunismu - a tom, jak byl špatný. Vladimír Kučera je ideologicky natolik přesvědčený, že to občas působí až nedůvěryhodně (a samozřejmě také směšně). Kdoví, zda nemá doma v pokojíčku tajný oltáříček s Leninem, Stalinem a Gottwaldem, ke kterému se po každém natáčení se slzami obrací: "Promiňte, já jinak nemoh´". ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno