Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický cyklus o významných okamžicích československých a českých moderních dějin po roce 1918. Pořad vyrábí Redakce aktuální publicistiky zpravodajství ČT. Vedoucím projektu je zkušený dramaturg Čestmír Franěk, který připravuje pořad ve spolupráci s dramaturgy A. V. Polednem a Tomášem Brzobohatým. Režie pořadu se ujali Václav Křístek a Vítězslav Romanov. Moderátorem a hlavním scenáristou Historie.cs je novinář a publicista Vladimír Kučera. Příležitostně jsou do cyklu zařazovány i pořady věnované tématům z českých dějin od středověku po 19. století, jejichž scenáristkou a moderátorkou je historička Marie Koldinská. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Jak se píše v mnoha komentářích, zajímavost jednotlivých dílů je kolísavá. Ale osobně jsem nenarazil na žádný, který by byl pod tři hvězdičky. Každopádně je to také dáno tím, že každého z historie zajímá jiné období a jiná oblast. Jen doufám, že pořad zůstane zachován v tomto konzervativním formátu a nesprasí ho tím, že moderátor bude běhat po interaktivním studiu... Celkově jeden z nejlepších pořadů ČT. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Václav Křístek mě zaujal jako režisér Bigbítu. Tady má navíc i sexycy Marii Koldinskou jako moderátorku (krásná historička mi připadá až neuvěřitelným zázrakem a protimluvem). Neviděl jsem mnoho dílů, neboť se televizi vyhýbám, mám žaludeční vředy a vysílání mě je vždy rozbouří. Avšak těch asi 10 se mi velmi líbilo, v současnosti byl nejvtipnější o lotru Babinském a dalších glaserech. Naší novodobí glaseři, zejména ti v politice a bankách mají rozhodně z čeho čerpat....Hlavně dlouho se nezdržovati na stejných místech, působiti v Rakousích, Polsku i Lužici-hezké a poučné. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pořad „Historie.cs“ vypadá takhle na první pohled dost kultivovaně. Problém tkví v tom, že „názory“ přítomných odborníků jsou často prezentovány jako fakta a fakta jako názory. Ne, prostě ne, já osobně si z touto formou pořadu dnes už nevystačím, já radši onu historii pod pokličkou, tu kterou nás neučili, a tu, o které se v podobných pořadech nikdy nic nedozvíme. To si mohu otevřít rovnou wikiprdii:-) Lže se všude a všem, tak proč by se nemohlo lhát i tady? „Koho chleba jíš toho píseń zpívej“. Většina lidí bude věřit všemu možnému jenom ne pravdě. Pravda je totiž to, čemu nikdo nikdy nechce věřit. ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Dávám jednu hvězdičku. Jsem silně zaujatý proti tomuto pořadu. Je to dané mým politickým názorem. Ale myslím, že i nebýt mého politického názoru by ostatní měli pořad hodnotit spíš negativně nebo alespoň kriticky. Zajímá mě převážně historie 20.století. Takže hodnotím pouze díly o 20. století. Vyváženost názorů se tady moc nenosí. Pan moderátor si zve hosty, kteří jsou mu názorově blízcí. Velice málo se v Historii cs vyskytovali historici s protikladnými názory. Historie se pak jeví, jako jednoduše vysvětlitelná. Vzpomínám si na oslavný díl o madam Thatcher /to že zničila průmysl, milionová nezaměstnanost, zničení odborů, nárůst chudoby bylo zmíněno okrajově/ Díl o české privatizaci byl velice výmluvný, Kučera tam pozval samotné privatizátory a tržní fundamentalisty, ale kritiky "šokové terapie" nikoli. Pořad o Karlu Čapkovi byl milý, i o sociální demokracii. Snad by mi ani nevadila Kučerova zaujatost, je to lepší než být názorově nevyzrálý. Ale interpretovat dějiny 20. století převážně "liberálně" anti-liberálním a konzervativním (durychovským) pravicovým establishmentem- Danielem Kroupou, Ježkem, katolickými historiky, tomu se říká dobře odvedená práce ideologickým oddělením české televize:-) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama