Reklama

Reklama

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Krátkometrážní / Komedie / Horor
USA, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film od režiséra R. Gale je parodií na klasické hororové postupy. Obměnou vražednického stereotypu nevzniká pouze komický efekt - člověk neustále sledovaný přízrakem se mění posléze v uprchlíka. Období vzdoru nahradí období stagnace a nezvykle pomalá smrt se plíží malinkatými krůčky. Závěr filmu vede k dost zajímavé otázce o povaze různých druhů smrti. (type_B)

(více)

Recenze (244)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

skvělé, takhle sem se uz dlouho nepobavil... again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again again and again and again... and again and again :-D ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Parodie na hororový trailer - musím říct, že okolí by mohlo potvrdit, kolik já mám na tohle téma nápadů! :) Jsem rád, že jsem konečně narazil na někoho, koho to napadlo natočit. Co k tomu říct? Ano, nápad je opravdu výborný, ale jinak mě to nechalo chladným a nepobavilo mě to asi tak jak mělo, zasmál jsem se asi jednou, dvakrát.. Věřím, že při natáčení musela být skělá atmosféra, výsledek vypadá tak výborně, ale od parodie hold čekám o něco větší zábavu.. ()

Reklama

Vena69 

všechny recenze uživatele

Osobně mi dost vadí, že je to udělané jako trailer. Myslím, že kdyby to byl opravdový film (klidně i o stejné délce) s nějakým napětím, které by vyvrcholilo nástupem lžičku třímajícího vraha, byl by celkový dojem o tolik lepší. Pár dobrých scén tady je - parodie na psycho, akční horor se spoustou zbraní, cestování po světě a snaha zjistit, proč se to děje - to je všechno fajn, ale bohužel tím, jak to nedrží pohromadě a jedná se pouze o jakýsi výčet nápadů, se to zdá až překvapivě dlouhé, a tak je to trochu nuda. 45 % ()

Marketa0603 

všechny recenze uživatele

Délka je skutečně trochu přehnaná, nemluvě pak o dalších doprovodných videích, kde mají samotní diváci vyřešit nesnáze hlavního hrdiny nějakým rádoby chytrým trikem - tam už se zcela ztrácí podstata vtipu. I přes svá úskalí je ale tenhle kousek už téměř klasikou mezi parodiemi a nejde ho označit jinak než EPIC! :) ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Doufám, že mě nikdy nic podobného jako Ginosaji nepotká jen tak na ulici a nezačne mě "obtěžovat".... Kdo by se chtěl nechat mláti pořád dokola...Znovu. A znovu. A znovu. A znovu. A znovu. A tak pořád až do sladké osvobozující smrti. Ale ačkoliv dávám jenom tři, musím uznat, že to byla docela sranda. =D http://www.youtube.com/watch?v=9VDvgL58h_Y ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Vítěz Ceny diváků v kategorii Nejlepší krátký film na festivalu Dead Channels - the San Francisco Festival of Fantastic Film. Snímek byl též oceněn jako nejlepší krátký film roku 2009 Rue Morgue magazínem. (Kreeki)
  • Scéna ze sprchy je natočená stejně jako podobná scéna z kultovního snímku Psycho (1960). Neliší se záběry ani hudba. (Horxus)
  • Natáčelo se 22 dní na celém území Kalifornie. (Kreeki)

Reklama

Reklama