Reklama

Reklama

Pokus o duchovní nápravu opraváře televizí Josefa Lávičky v devíti obrazech

(studentský film)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2008, 14 min

Režie:

Lukáš Kokeš

VOD (1)

Obsahy(1)

Člověk na cestě k duševní očistě skrze katolickou věrouku. V kontextu křesťanské rétoriky ztrácí rekonstruovaná každodennost hlavní postavy svůj bezvýznamný charakter a propíjí se do vyššího symbolického řádu. (Academia Film Olomouc 2009) (oficiální text distributora)

Recenze (7)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o hustým opilci. Nevím, co si o dokumentu myslet, ale asi se v tom řada alkoholiků, nebo lidí, co mají alkoholiky ve svém okolí, najde :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem byl z 59-184-84 velmi nadšený, tak u tohohle dalšího Kokešova počinu u mě převládlo velké zklamání až zhnusení, za které dávám pouhou jednu hvězdičku. Krom toho, že film v podstatě nic neříká a divákovi nemá co nabídnout (tahle ožralá karikatura nesahá právě třeba panu Jiřímu Neumannovi ani po kotníky), křičí z něj na všechny strany amatérismus; myslím tím zejména režisérovy neustálé rušivé vstupy, které vyznívají tak, jakoby se s filmovaným objektem dohodli na „scénáři“ pár minut před natáčením. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Skvostné. A ten název! Já to říkám pořád, stačí si vyhmátnout z davu zajímavou figurku a pak už se to točí samo - pokud jste našli dostatečně svéráznou postavu, utáhne následně libovolně dlouhou stopáž a bude to zajímavá podívaná. Že to trochu připomíná postávání v zoo před opičím pavilonem je věc jiná. A odpověď na otázku, zda je to ještě umění, si už bude muset každý zodpovědět za sebe. ()

kisha 

všechny recenze uživatele

skončí to dřív, než to podle mýho mozku stihne začít, každopádně musim přiznat, že někteří studenti FAMU mají fakt talent;) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl nářez toho nejvyššího kalibru. Když se na to tak člověk dívá, říká si: "Hlavně, abych takhle nedopadl!" Bohužel pravda je někdy krutá. ()

Reklama

Reklama