Reklama

Reklama

Čtyři soutěžící, čtyři disciplíny a čtyři příležitosti, jak vyzrát nad soupeři a strhnout vítězství na svou stranu – to je napínavá zábavně-naučná soutěž „Věříš si?“, v níž kluci a holky přímo před televizními kamerami změří síly i míru vlastního sebevědomí. Skvělé znalosti, perfektní fyzička či bezproblémový pohyb ve virtuální realitě ale k celkovému vítězství stačit ještě zdaleka nemusí. Od každého soutěžícího totiž hra vyžaduje také dokonale promyšlenou strategii spojenou se schopností ohodnotit sebe sama prostřednictvím výše sázek na jednotlivé disciplíny. Kdo ze čtyř hrdinů zvládne náročné soutěžní úkoly a souboj s vlastní sebedůvěrou nejlépe? Chybět nebude ani oddechový čas v podobě rubriky „Seznamte se“, která je příležitostí pro všechny děti a teenagery, aby se pochlubili svými zajímavými koníčky a zájmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Mám rád soutěže (z TV pořadů je to asi můj nejmilejší žánr) a ty ve kterých se vyskytuje školní generace vyhlížím vždy s velkým očekáváním. Zajímá mě jak si dětí poradí s otázkami nebo různými úkoly. Proto jsem byl rád když Česká televize vytasila triumfy a rozhodla se novou dětskou show spustit. Divám se na tento pořad docela často a zdá se mi, že pravidla této soutěže musel vymyslet nějaký idiot. "Věříš si?" se snaží vydávat jako hra ve které musí účastnici předvést svou komplexnost (vítěz musí mít nějaké znalosti a poradit si s hlavolamem, také musí mít dobrou fyzičku a šikovné ruce). A podle toho jak si věří vsází své body. Tady vidím největší bod úrazu. Byl by to takový problém, kdyby za určité úkoly dostávali studenti body podle pořadí a ne podle toho jak si vsadí? Není to pořad, kde vyhraje ten nejlepší, ale ten kterému se povede třeba jenom jedna část a zrovna na tu si vsadí nejvíce. Potom mu už stačí vsadit na další části málo aby neztrácel body. Tímto tato soutěž ztrácí na napínavosti. Pokud by tvůrci přece jenom chtěli ověřovat sebevědomí účastníků mohli je donutit vsadit si předem. Dle mého názoru by to bylo napínavější a objektivnější. 40% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že na této soutěži si nejvíce ujíždí hlavně ti nejmenší diváci, kterým je tento pořad určen především. Od toho se odvíjí i primitivní složení soutěžních úkolů a absolutní strategická nelogičnost v sázení bodů drtivé většiny soutěžicích. Když jsem viděl pořad poprvé, tak jsem ani nevěřil svým očím, ale za tu dobu jsem si už nějak tak zvykl a ikdyž pořad nemá takové kvality jako třeba Bludiště či pamětníky vzpomínané Hip Hap Hop, tak u něj přeci jen vydržím až do konce. Co se týče moderátorky, tak ta jen potvrzuje celou lehce podprůměrnou kvalitu celého toho to projektu. Má známka proto sčítá dvě hvězdičky a to jen proto, že se člověk i sem tam těm prckům škodolibě zasměje. ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Soutěž pro školáky, která mě vždycky bavila. Koncept hry je velmi pěkný, sic mírně neférový, ale řekněme si na rovinu, která televizní soutěž je v dnešní době férová? Jako chybu, kterou jsem se v mých mladších letech příliš nezabýval, dnes považuji podporu "degenerace" mládeže pomocí elektroniky (viz. virtuální hra, hlavní cena Playstation atd.), což je určitě špatně a tvůrci si to měli uvědomit. Místy trapné vtípky a dotazy moderátorky shazují nejen soutěžící, ale celý pořad do průměru, avšak stále do slušného. 60% ()

FireTight odpad!

všechny recenze uživatele

Věříš pod dohledem celého národa (nebo pod tou částí, která tuhle soutěž sleduje), že zvládneš projít nějakou překážkovou dráhu, pak se před všema totálně ztrapníš ve vědomostní části, potom si zahraješ nějakou cool Wii hru a jako finalista budeš ovládat autíčko na dálkové ovládání? Pokud jo, přihlas se! ... Teď vážně, jako soutěž pro děcka to není až zas tak špatné, ale minimálně díky disciplínám je to pro diváky jiné věkové kategorie než soutěžící naprosto nekoukatelné. Ten se totiž vždycky zhroutí už při vědomostní části, kdy zjistí, že nová generace je asi tupá jako špalek a nezná odpověď ani na ty hodně jednoduché otázky. A neříkejte mi, že to dělají ty kamery! ()

salokin 

všechny recenze uživatele

Jeden z bezkonkurenčně nejvtipnějších pořadů v televizi, i když mám tak trochu pocit, že konkrétně to zrovna tvůrci nezamýšleli. Vím, že jsou to malý děcka a tak smát se jim za znalosti je docela podpásovka, ale občas jsou to takové klenoty, že se na to nedá dívat s klidnou tváří. To samé se dá říct i u fyzických disciplín a třešničkou na tom jsou virtuální hry, kdy kolem sebe mlátí děti rukama jako kříženec postiženého tuleně a Jirky Paroubka. Totální guilty pleasure. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • V několika epizodách se objevila hra „Buzz! Junior: Monster Rumble“, které hlas propůjčil Ota Jirák. (TomasSlach)

Reklama

Reklama