Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné hry Donalda Churchilla. Příběh je prostý: Jane navštíví Marcia, rozzuřená manželka jejího milence, s nímž se Jane schází několik let za manželovými zády. Marcia jí oznámí, že až se manžel vrátí, tak mu celou nevěru neprodleně oznámí. Zoufalá Jane neví, co dělat. Jedinou pomoc jí nabídne natěrač Walter, který pracuje v jejím bytě a scénu vyslechl za dveřmi. Jane s ním domluví, že před Marciou zahraje jejího manžela, jenže netuší, že narazila na zaníceného herce amatéra, který má konečně možnost zrealizovat roli Othella, která je jeho nejmilejší. Rozjede se bláznivá série scén plných nedorozumění a mystifikací. Natěrač, naprostý společenský outsider, se dočká neuvěřitelné přízně obou dam, které si na něm potřebují dokázat, že jedna je lepší než ta druhá. (TV Nova)

(více)

Recenze (177)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Martha Issová a Jan Budař byli asi důvodem, proč jsem se na to díval. Plus ještě dobré reference na stejnojmenné divadelní představení. Avšak přišlo zklamání. Když po hodině inscenaci přerušila reklama, tak jsem si řikal: "Sakra hodina pryč a ještě se tam nic nestalo." Naštěstí po reklamě přišla asi 20 minutová pasáž a exhibice Jana Budaře. Tady jsem se upřímně nasmál. Takže 2* za Budaře s Issovou. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert (především) Jana Budaře v nízkorozpočtevé adaptaci divadelní hry. A pokud se na to díváte tak, že je to v podstatě divadelní představení, nemůžou vám vadit věci jako přehrávání herců atd. Ke konci to pěkně gradovalo, i když ta poslední scéna tam být nemusela (bohužel jsem ji očekával). ()

Reklama

marvin1 

všechny recenze uživatele

Trochu (nepochybně záměrně) přehrávaná postava natěrače v podání Jana Budaře (opět úmyslně "pře"maskovaného do absudna) je dějově i námětově nesmyslná ptákovina, ale herecký výkon všech (jakkoliv musím Budaře definitivně vypíchnout co by excelent) je brutálně superiosní. Postavy samy jsou z počátku přemírou "herectví" až nesympatické, ale po chvíli divákovi dojde, že právě to ji sluší a to tam patří. Jako normálně lehkodramaticky natočená záležitost by se na to nedalo dívat. A bohužel, tak nějak ve významu dialogů nacházím trochu toho právého češství. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tak předně hodnotím posledních cca 20 minut, které jsou vydařené. Hlavně díky trojce herců i když spíše dvojce. Budařův natěrač je mírně přehrávaný, ale spolu s Issovou jsou to oni , na které se rádo dívalo. No a celková myšlenka funguje dobře v divadle a rozhodně bych dal více. Jenže mě TV formát připadal přes hodinu o ničem. Komedii nezlepšíte tím, že zrychlíte pohyby postav. To pak vypadá jako, že se vám rozbilo video anebo se herci nadopovali. Btw. vydělat si a ještě si dvakrát vrznout. No není to príma brigáda? ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale Čvančarovou nemusím a přirovnávání některých lidí této dámy ke slavným herečkám filmového světa dob minulých neobstojí. Oproti tomu Honzu Budaře můžu na všechny způsoby. To je naprosto univerzální (renesanční) jedinec a prakticky na co sáhne to mu jde... Ať už jde o hraní, skládání hudby či zpěv atd.. ten z téhle Tv komedie udělal hodně slušnou podívanou co se dá vidět vícekrát ! * * * ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama