Reklama

Reklama

Total Detox

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sekera je jediný lék. Jediné řešení je naprostá detoxikace. Mladý nadějný narkoman Martin (Jiří Krupica) je přinucen svým otcem (František Strnad) skončit s drogami. Zatímco se pokouší zbavit závislosti za pomoci psychoterapeuta Machovského (Miroslav Rataj), v temných zákoutích města maskovaný vrah brutálně masakruje každého, kdo má cokoliv společného s narkotiky. Pokud Martin nedokáže přestat, hrozí mu stejný osud. Krev smíchaná s heroinem teče špinavými ulicemi. Total Detox - slasher v klasickém střihu se vším, co k tomuto oblíbenému subžánru hororu patří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

zette 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem od Vojkuvky videl film Nekdo tam dole me ma rad, neubranil jsem se u Total detoxu zklamani. Jasne, uvedomuji si, ze film si tvurci financuji sami a pustili se do zanru, ktery u nas nema vybudovanou tradici, tech chyb ale bylo spousta (jednou Martin monokl mel, pak nemel, zase mel..., a to prvni maskovani bylo hodne amaterske). Nepovedene byly i zabery jednotlivych vrazd a kamera byla taky otravna. Herecke vykony ale spatne nebyly, zaujal predevsim Miroslav Rataj. O co se ale Vojkuvka tradicne opira je kvalitni scenar! Kazdopadne drzim palce v dalsi tvorbe. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Předně DÍKY panu Vojkůvkovi za to, že když se mě cizinec zeptá na nějaký český slasher, konečně mu mám co říct (ČEPEL SMRTI mě docela bavila, ale v tomto případě jako by nebyla). Jinak ale žádná zvláštní spokojenost. Pravda, na poměry subžánru je to vymykající se film (snad by mu slušela spíše značka exploitation), na poměry amatérského filmu jasný nadstandard, který už i docela vypadá. Zásadní problém byl ale jednoduše ten, že mi to utíkalo čím dál pomaleji. Je úplně jedno, kolik toho "zabiják feťáků" v katovské kápi stihne vykosit, protože jednotlivé vraždy jsou jedna jak druhá jak přes kopírák - nuda. Ono vraždění je tu beztak na vedlejší koleji, ale hlavní příběh (mladíkovy drogové a domácí trampoty), ač má něco do sebe, postupem stopáže už také příliš nebaví. Ocenil jsem tak spíše různé potěšující maličkosti - porno časáky, plakáty na zdi, filmy ve filmu, poprsí, pár povedených vtípků a odkazů. Možná jen nejsem schopen plně docenit poctivou fanouškovskou/amatérskou práci, jakou tento film bezpochyby je. Upřímně, té kritiky je mi i trochu líto, ale nemůžu jinak. Díky za každý koukatelný český horor, rád se (pane režisére) podívám i na ten příští;) 6/10. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase dostal chuť na další český horor a opět to byla kravina. Jako vážně, co to bylo? Nějaký horor tu je na druhém místě, celý film je vlastně o chudáku feťákovi, po kterém někdo chce, aby s fetem přestal, ale on nechce. Chodí k psychiatrovi, něco mu tam povídá a to je většina filmu. Nějaký zabiják se sekerou by tu vlastně ani nebyl důležitý, ten je tu spíš jako doplněk. Zbytečný doplněk. A navíc je už od začátku jasné, kdo ten vrah je a tak se čeká nudně na finále, kde se nam vrah zázračně odhalí! Ale to finále teda bylo něco - teda, v žánru hororu už jsem tak komicky zmršené finále dlouho neviděl. Jako vážně? Vždyť to byl takový blábol! A navíc ten film je nelogický - umře tolik fetek (které pro děj nejsou důležitě, objeví se jenom proto, aby je vrah zabil a nějaké city k nim nemůžete mít), vrah ty mrtvoly nechává od krve někde venku na schodech a řeší to někdo? Jasně že ne - ani policie, ani hlavní postavy absolutně netuší, že ve městě někdo umírá... Bože můj... Já beru, že ten film je amatérský, ale že to může být až tak špatné... Zajímavý nápad na slasher, který bohužel zabijí neschopná kamera, střih, zvuk, většinku špatné herecké výkony a myšlenka, že "bejt zfetovajen je nejlepší co může být". Tak co tu mám sakra chválit? Já chápu, že je to amatérský film, ale jde to i líp. Mnohem líp. 1* ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Nějak si nevzpomínám, kdy jsem se naposledy takhle dobře bavil. Roman Vojkůvka si u mě po kvalitním NEUSÍNEJ! vysloužil další plusové body a určitě prověřím i NĚKDO TAM DOLE MĚ MÁ RÁD. Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie by měl namísto pumpování miliónů do megasraček typu BATHORY podpořit, byť třeba i pouhými pár tisíci korun, podobné projekty, jako je tento. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Na Total Detox jsem se těšil opravdu hodně a to ani ne proto, že je režisér můj kamarád, ale spíš vzhledem k faktu, že jeho předchozí počiny prostě byly dobré a tak jsem chtěl zjistit, jak dopadne na poli slasheru. A s výsledkem jsem velmi spokojený. Vojkůvkova největší síla byla zatím vždy v originálním a zajímavém příběhu a dobře napsaném scénáři a ani tentokrát tomu není jinak. Příběh je originální nejen zasazením do ryze specifického prostředí, ale i svým vývojem, což je u slasheru věc, která už z filmového světa prakticky vymizela. Technická stránka je velice kvalitní, jediné co zlobí (a vzhledem k rozpočtu se tomu nelze divit) je zvuk. Herecky je Total Detox na standardní české úrovni (ne, nemluvím teď o amatérských filmech), prakticky u žádné větší role jsem neměl problém s uvěřitelností. Otec hlavního hrdiny mi přišel dokonce naprosto vynikající. Hodně pomáhá, že herci nemusí pronáše šroubované věty, ale mluví jako normální moraváci. S tou spisovnou moravštinou mám trochu problém, kterého se asi nikdy nezbavím. Neubráním se srovnání s NTDTMR, proti kterému mi připadá Total Detox sevřenější a celý lépe šlapající. Aby taky ne, vždyť je to slasher (s pořádným bodycountem) standardního střihu, s maskovaným vrahem, originální zabijáckou zbraní, kozama, říznout muzikou, dobrou pointou a řadou velmi příjemných režisérských vychytávek a správně mířených odlehčení (Kamilové; citace Raimiho...). Co víc si přát? Snad aby dal Romanovi někdo prachy na další film. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme zaznie viackrát pieseň od českej punkovej skupiny Pipes and pints. (Déé X Géé)

Reklama

Reklama