Reklama

Reklama

Bez předsudků

(TV film)

V motelu je jediný volný pokoj, v kterém musí neplánovaně přespat šéf se sekretářkou. Oba jsou dlouholetí přátelé, každý má doma svého partnera. Během noční konverzace dojde na vše, na co se ženy ostýchají ptát mužů a muži žen. A nejen na to... (oficiální text distributora)

Recenze (83)

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Zvláštní číst,jak lidem vadí to,o čem se ve hře mluví,právě proto se to přece jmenuje Bez předsudků.Na divadle je to lepší,ale i televizní verze stojí za to,pokud někdo ví,oč má jít.Trochu mi ty stížnosti připadají jako jít na Krále Ubu a pak si stěžovat,že se tam mluví sprostě.Jana Paulová 100%,Pavel Zedníček 90%,režie 70%=86,666666% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaná divadelní hra mladých italských autorů Fionna Bettaniniho a Diego Ruize o dvou přátelích nucených spolu přespat v Motelu. A noc je plná důvěrného hovoru o sexu. Stejně jako na divadelních prknech, pro které byla hra pro české diváky patřičně upravena aby to zase nebyl až tak veliký kalibr, si ve filmu, pro který napsal scénář režisér Zdeněk Troška, opět role střihli Pavel Zedníček a Jana Paulová. Jejich postavy jsou věkově dost od sebe a oba mají i jiné zkušenosti. Podle toho také ta jejich rozmluva vypadá. Jak se od divadelní verze tato filmová liší nemohu posoudit, každopádně divadelnost hry je věrně cílená. Pochopitelně se celý komplex děje odehrává v jedné místnosti a jde tu hlavně o situační humor a v jistém přehrávání, kde Jana Paulová bezkonkurenčně boduje. Takže je tento snímek určen převážně pro diváky chodící na divadelní představení kteří se na tuto hru z jakýkoliv důvodů nedostali, nebo si ji chtějí jen tak připomenout. ()

Reklama

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Prázdné žvejky s občasným vtípkem a chvílemi opravdu až smutný humor. Paulová zde potvrdila to co se říká o blondýnkách více než okázale a (se)kundující Zedníček myslíc jen woháňkou se zde zbytečně schazoval. Ale za jedno tleskám. Natočit takovou hovadinu co trvá 105 minut to už je výkon hodný ..... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Fakt by mě zajímalo pár věcí: 1: Proč to opět někdo hodnotí, aniž by to celé viděl? Jaký to pak má smysl? To si rovnou můžu pustit jakýkoliv jiný film, mrknout na prvních 10 minut a pak ho vypnu s tím, že se tam nic neděje a navalím mu odpad!? 2: Kolik lidí tomu dává odpad! jen ze zásady, že to natočil Troška. 3: Kolik by to asi mělo %, kdyby to dávala ČT 1 nebo 2. To by se tu zase vyskytovaly komentáře, že ČT to natřela Nově. Někteří uživatelé mě zkrátka baví. Objektivně si to zaslouží 3 hvězdy, ale kvůli tomu, že se mi to líbilo více, než minulý Natěrač a hlavně za to, abych alespoň trochu dorovnal ty odpady, které tu přibývali mezi reklamami, tak dávám i tu 4. A to nejsem žádný fanoušek Novy. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

V divadle to musela být bomba, ale i tak stojí predevším výkon Jany Paulové za shlédnutí. Od prvních okamžiků jede ve velkém stylu a její pitomá postava je úděsná. Moc jsem následně vzpomínal na postelové scény Ala a Peg, o to pikantnější se vše zdálo (ač okolnosti obou děl jsou jiné), že Al byl v českém překladu dabován právě Pavlem Zedníčkem, který je v některých chvílích neposedný jak bláznivý permoník. On i jeho herecká partnerka vypadají oba dobře a odér erotiky je další esencí i trochu berličkou, která drží linku postupně ztrácející dech. Oba protagonisté mají své role očividně najeté a jednotlivé herecké situace sázejí celkem svižně, asi i proto zde není cítit troškovina. Proč ne, pustil bych si i znovu, dobrá práce. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno