Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan Budař úspěšně zastoupí manžela a zachrání čest dámy v televizní adaptaci slavné hry Donalda Churchilla. Příběh je prostý: Jane navštíví Marcia, rozzuřená manželka jejího milence, s nímž se Jane schází několik let za manželovými zády. Marcia jí oznámí, že až se manžel vrátí, tak mu celou nevěru neprodleně oznámí. Zoufalá Jane neví, co dělat. Jedinou pomoc jí nabídne natěrač Walter, který pracuje v jejím bytě a scénu vyslechl za dveřmi. Jane s ním domluví, že před Marciou zahraje jejího manžela, jenže netuší, že narazila na zaníceného herce amatéra, který má konečně možnost zrealizovat roli Othella, která je jeho nejmilejší. Rozjede se bláznivá série scén plných nedorozumění a mystifikací. Natěrač, naprostý společenský outsider, se dočká neuvěřitelné přízně obou dam, které si na něm potřebují dokázat, že jedna je lepší než ta druhá. (TV Nova)

(více)

Recenze (177)

Olík 

všechny recenze uživatele

Jestli má televizní variace na legendární inscenaci britského dramatika Donalda Churchilla nějakou devízu (nepočítáme-li samotnou divadelní hru), tak to jsou herci.......o Jitce Čvančarové by se asi dalo pochybovat, ale co se týká Budaře s Issovou, tak marně přemýšlím, zda po naších lukách a lesích běhá někdo, koho bych si dokázal představit jak lépe zvládá jejich party. Právě oni drží spíše lacinou nováckou taškařici nad vodou a .........každopádně na divadelních prknech šlo bezesporu o hodnotnější zábavu. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tak předně hodnotím posledních cca 20 minut, které jsou vydařené. Hlavně díky trojce herců i když spíše dvojce. Budařův natěrač je mírně přehrávaný, ale spolu s Issovou jsou to oni , na které se rádo dívalo. No a celková myšlenka funguje dobře v divadle a rozhodně bych dal více. Jenže mě TV formát připadal přes hodinu o ničem. Komedii nezlepšíte tím, že zrychlíte pohyby postav. To pak vypadá jako, že se vám rozbilo video anebo se herci nadopovali. Btw. vydělat si a ještě si dvakrát vrznout. No není to príma brigáda? ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jasná divadelní záležitost ve které je velmi podstatná úroveň herectví. Zatímco s výkonem Jitky jsem byl vcelku spokojen. Proměny své postavy z defensivního chování na ofensivní a opačně působily velmi dobře u Honzy Budaře jsem měl pocit poměrně velkého přehrávání, byť nezastírám, že jeho postava si o to vyslveně říkala. Marthu Issovou odmítám hodnotit, protože jí lidsky naprosto neuznávám, navíc jí vnímám jako nejhloupější herečku naší země. Samotná hříčka založená na jednom záletu má slušnej start, uprostřed vysadí motory a finále dojíždí na neutrál. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak strašné, jak jsem čekal. Místy jsem se i zasmál. Jenže mám tu problém s hlavní rolí, protože mě ta Čvančarová, ač je krásná, fakt nesedí coby herečka. Do její role jsem si uměl představit spíše Badínkovou, například. Ale za Budaře, který mi místy připomínal Saturnina, za Issovou, která byla správně ujetá a za pár povedených vtípků, především z Budařovy strany, dávám 3 *. P. S. O reklamě jsem se sem schválně podíval a jistě, někteří debilové opět hodnotí po polovině... tyhle fakt nemám rád a tvrdě bych je trestal... ()

Samann odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad jen to hvízdne, podle roku natočení koukám, že český film je na hodně hlubokém dně již dlouho. Tato spíše divadelní hra nudou jen hýří. Dvě postavy jsou neuvěřitelné a po chvíli otravné. Vrcholem je pak Martha Issová, která je asi herečkou z donucení, nebo z protekce rodičů. Ta je příšerná i v reklamě. Jen promluví, už mi naskakuje husí kůže. Zajímalo by mě, kolik rodiče platí za její obsazení, nebo jestli je to jako všude, že nejsou lidi, tak se bere kde kdo. Takže snímek o ničem je vyšperkován příšernou herečkou. Celý film by se dal zhrknout do pár minut, myšlenka dobrá, ale dalo se to udělat opravdu komediálně. Takto je v hlavičce chyba, není to komedie, je to tragédie. Jenže Martha nemá na komedii….. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama