Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (381)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to roztomile nesmyslné...a rychlé. Bohužel pro mě ani zábavné, ani vtipné, poučné, hezké, příjemné, poutavé nebo šokující. Zkrátka nic. Existují filmy podobně "dadaistické", které dokáži ocenit. Tohle je ale snímek, který je divný proto a takovým způsobem, aby se zalíbil. A je to z něj dost cítit. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 + 36. LFŠ UH 2010 - AČFK UVÁDÍ - Přehled 2009 / 2010 (Panique au village / A TOWN CALLED PANIC / Panika v městečku) - Tak na tohle jsem v Karlových Varech čekal... Né, že by toho ulítlého letos bylo málo, ba naopak, ale tohle bylo ještě něco extra... Musím film někde sehnat, protože jsem na první shlédnutí určitě přehlédl mnoho geniálností o které bych nechtěl přijít... Ke všemu geniální muzika u závěrečných titulků. Jako nejlepší film festivalu nemůžu tuto ztřeštěnost vybrat, ale do mé TOP6 festivalu se dostane určitě. Bravo INDIÁNE, bravoo KOVBOJI, bravooo KONÍKU, bravoooo FRANCIE ... - 95% ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bezvadná animace, bezvadné fóry, zajímavý děj. Akorát tomu chybělo nějaké vnitřní kouzlo jako mají Pixaři, abych mohl Paniku v městečku hodnotit plným počtem hvězdiček. Bylo ale úžasné sledovat tu míru invence, která v západní Evropě je, a která u nás naproti tomu není vůbec (nebo je dobře skrytá), což je velká škoda. 85% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle jsem si hrávala když mi bylo 5 let.Animovaný film,který jakkoliv odporuje fyzikálním zákonům a vůbec morální nemožnosti pochopit jakoukoliv recesi,kterou by mohlo být tohle dílo zjevně pojato.Plastelínovo-figurko-legová slátanina bez jakékoliv perspektivy.No nevím v hloubi duše doufám,že jsem jen nepochopila co tím chtěl autor říci,protože pak by to znamenalo,že jakákoliv logika v tom filmovém průmyslu asi nemá co pohledávat.Je to něco, co kdybych znovu někde viděla, tak pravděpodobně kladivem rozflákám televizi. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

budu muset snížit tohle šíleně vysoké hodnocení, protože jsem tomu animáku vůbec nerozumněl. Teměř jsem se za celou dobu nezasmál a kulil jen oči. Absurdní humor mám moc rád, ale tuhle spatlaninu opravdu teda ne. Hvězdičku si zaslouží za animaci a nápad, ale ten scenář je opravdu šílený a nesmyslný, ale je vidět že k úspěchu to stačí ;-( ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)

Reklama

Reklama