Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celovečerní hraný debut a autorský film F. Feniče byl natočen v roce 1984, ale do distribuce byl po zákazu uveden až v roce 1989. Vypráví jednoduchý příběh obyčejné venkovské dívky, vstupující do života jen s velmi mlhavou představou o své budoucnosti. Nespokojena s jednotvárnou prací na vesnici dojíždí každé ráno do města, kde si našla zaměstnání stejně stereotypní a ubíjející. Rýsuje se jí pouze jediný prostý cíl: mít kluka, pak se vdát a založit rodinu. Na osudu své průbojnější kamarádky ale vidí, že i splnění tohoto cíle ma své stinné stránky. Sama prožije první milostné zklamání a první drsnou životní zkušenost... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

k5456

k5456 (hodnocení, recenze)

.. Teď mi je líto, že Fero Fenič už nerežíruje.Bylo by zajímavé, pokud by v dnešním systému natočil protirežimni pokračování Dzusoveho románu, jak by ho pojal.. Ale určitě by to stálo za zhlédnutí. Najde se nějaký pokračovatel?

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

To vám je divnej film. Mihulová zasněně sní o ženichovi a je správně žensky nesmělá a poddajná, jistý namakaný borec ji ponosí na ruce a umaže ji sukni, pak se někde opije, upadne jako správnej nasypanec do komatu(přetížený organmismus) a ona ho doveze na kárce do kopce k sobě domu. Džusový román. Čekal jsem víc. No ale tři hvězdy dám,  na dvě hvězdy to není.

bloke

bloke (hodnocení, recenze)

F. Fenič sa k tomuto filmu sám velmi nehlási, potom ako mu proti vôli do filmu urobili okolo 100 zásahov - vyjadril sa tuším v programe "Těžká léta československého filmu 1969 - 89".

Agoran

Agoran (hodnocení, recenze)

Tak malé hodnocení? No, co... Darovanému koni na zuby nekoukej:)

Reklama

Reklama