Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý manželský pár (Sarah Shahi, Milo Ventimiglia) má veľa problémov po strate ich syna. Aby to nestačilo, život im začne komplikovať aj záhadná návštevníčka. Je ňou vystrašené dievča, ktoré o sebe tvrdí, že prežilo autonehodu a teraz ju prenasledujú záhadní maskovaní muži. Tí krátko po jej príchode prichádzajú do domu a začína sa desivá hra na mačku a myš! (Kadas97)

(více)

Recenze (88)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladý manželský pár, ktorý sa trápi nad nedávnou stratou ich syna je jedného večera postavený do pozoru, keď im na dvere zaklope vystrašené dievča. Tvrdí, že mala autonehodu a že ju prenasledujú divní chlapíci v maskách. Pozvú ju teda dnu, no onedlho sa objavujú aj prenasledovatelia a tak sa začína ich „home invasion“ a zároveň hra na mačku a myš s manželmi. Potešilo ma, že ich hneď po chvíli nechytili a nepreklopilo sa to na opozeraný exploitation, ale napínavá naháňačka trvala prakticky až do konca a nenechala moc vydýchnuť, čo mi bolo sympatickejšie než nejaké prvoplánové mučenie a čvachtanie krvavých končatín. Takže aj keď sa tu gore scén človek nedočká, hororovej kvalitatívnosti filmu to neuberá; je poriadne napínavý, atmosférický, kvalitne natočený a ani chvíľu nenudí. Príbeh sa drží skôr v úzadí a to hlavné odkryje až v trochu rozporuplnom závere, no ináč to bolo super. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Od samého začátku měl film nášlápnuto velmi dobře, kdy se vezl na vlně kvalitní atmosféry. Co na tom, že krapec vykrádá The Strangers a podobné, mám tento typ filmů rád a zas tolik jich není. Kopanec do vajec ovšem dostává příběh v těžko pochopitelném závěru, jemuž neprospělo hlavně velmi hrubé a zdaleka ne dokonalé složení skládačky. Taktéž jsem si všiml, že Milda závěr nezvládl ani přibližně jako v The Divide. Ostatní herecké osazenstvo včetně toho maskovaného je úplně OK, filmařina se dá označit taktéž jako zdařilá, navíc beru jako plus, že mě ten film donutil opravdu zapřemýšlet (ať už více či méně úspěšně). Jsem na vážkách mezi 3* a 4*, ale jako kombo The Strangers a Vysněného domova dávám to vyšší, protože tenhle kousek za pozornost stojí. 70% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Static“ je celkem povedenou, v tomhle případě průměrnou hororovou podívanou, která kalkuluje s rodinným a vztahovým dramatem, stejně jako s určitou nejistotou z toho, jak se to s jednotlivými postavami vlastně má. A ten dějový vývoj není vyloženě jednoduchý. Nakonec si uvědomíte, že není nijak skvěle promyšlený, ale i tak je to něco, co vás bude bavit. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem moc nečekal, už jen proto, že žánr Home invasion moc nevyhledávám. O to víc jsem překvapen, že jsem se ani chvíli nenudil a na konci byl spokojen. Pro fanoušky gore to bude asi zklamání, ale ten kdo má rád hru na kočku a myš, temnou atmosféru a zajímavou pointu, ten by neměl být zklamaný. Krátká stopáž, dobré herecké výkony a pro mě asi nejlepší konec, který mohl být dělá z filmu nadprůměrnou podívanou a tento snímek by určitě měl vidět každý hororový fanda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí se u spousty podobných filmů vždycky otírá o ono oblíbené "nelogické chování postav". Tady bych to chování nazval spíš rovnou dementním, hlavně co se Jonathana týče. Ale na druhou stranu kdyby se ve filmu všichni nechovali dementně, žádný by ani nevznikl, nebo by se jeho děj ubíral úplně jiným směrem. Kdyby třeba manželé do baráku nepochopitelně nepustili tu nesympatickou blondsku. Nebo kdyby Jonathan baseballkou důkladně dorazil každého maskovance, který se už složil na zem. A umíte si představit, že byste zdrhali o život a přitom se drželi se svou polovičkou za ruce? Tohle filmové klišé je přímo megablbé. Atd atd. No. Ale tohle všehno je tentokrát úplně nepodstatné, hoďte to za hlavu. Proč? Vydržte do závěrečné pointy a uvidíte, jak si s váma rejža hezky vytře zadek. A úplně blbé to rozuzlení přitom není. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama