foto

William Mapother

  • nar. 17.4.1965 (52 let)
    Louisville, Kentucky, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bratránek Toma Cruise. Bývalý učitel. Kdybych věděl, na které vyšší dívčí ve východním L.A. William Reibert Mapother 3 roky učil občanskou výchovu (než začal hrát), okamžitě se nechám přeoperovat na americkou teenagerku. Vy ne? Kapesné na šminky a na žvýkačky by holt musely stranou...

S Tomem hrál zatím v pěti filmech: NAROZEN 4.ČERVENCE (1989), MAGNOLIA (1999), MISSION IMPOSSIBLE 2 (2000), VANILKOVÉ NEBE (2001) a MINORITY REPORT (2002). V posledním jmenovaném hrál portýra.

I bez Toma je William ta lepší volba pro casting vedlejších rolí. Hrál půlminutové cameo v SUSPECT ZERO (2004) s Benem Kingsleyem a Aaronem Eckhartem, vraha malých dětí v nezávislém dramatu Todda Fielda V LOŽNICI (2001), manžela shakespearovské Cley DuVall v NENÁVISTI (2004), Donnieho v LEGENDÁCH Z DOGTOWNU (2005) a brzy ho uvidíme v jedné z hlavních rolí ve Fincherově ZODIACovi (2007). V nesmírně populárním seriálu ZTRACENI se zatím objevil v sedmi epizodách jako padouch jménem Ethan Rom.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Tell Me How I Die
2015 Ďábelská posedlost
Hacker
2014 Výchozí bod
6 Figures
2013 It's Dark Here
jOBS
Underdogs
Útěk z polygamie (TV film)
2012 Drew Peterson: Nedotknutelný (TV film)
F. D. Roosevelt, lovec werwolfů
Static
2011 A Warrior's Heart
Edwin Boyd
Jiná země
Portraits in Dramatic Time
2010 Darnell Dawkins Mouth Guitar Legend
2009 Hurt
Prison Break: The Final Break (TV film)
2008 Stopy zmizelých
2007 Stěhování pana McAllistera
Škvára
2006 Lather Effect, The
Lost: Revelation (TV film)
World Trade Center
2005 Chloe
Legendy z Dogtownu
Zodiak
2004 Nenávist
Podezření nula
Zátoka ticha
2003 Polibek
2002 Drama v pensylvánském dole (TV film)
Minority Report
Self Storage
2001 Swordfish: Operace Hacker
Vanilkové nebe
V ložnici
2000 Mission: Impossible II
Na pokraji slávy
1999 Magnolia
1998 Hranice možností
Trickle
Unknown Cyclist, The
1989 Narozen 4. července

TV seriály

2017 MacGyver (TV seriál)
Cigar Cutter (S01E21)
Hole Puncher (S01E20)
2016 Grimm (TV seriál)
Věřící (S05E16)
Supergirl (TV seriál)
Changing (S02E06)
2015 Constantine (TV seriál)
A Whole World Out There (E11)
2014 The Lottery (TV seriál)
2013 American Horror Story (TV seriál)
Rozlité mléko (S02E11)
Castle na zabití (TV seriál)
Disciple (S06E09)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
The Flood (S06E05)
2012 American Horror Story (TV seriál)
Temná sestřenka (S02E07)
Ro (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Lidský terč (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Co dělá Kate (S06E03)
2009 Útěk z vězení (TV seriál)
Konec zabíjení (S04E22)
Směnný kurz (S04E21)
Ztraceni (TV seriál)
Protože jste odešli (S05E01)
2008 Mentalista (TV seriál)
2007 Lost: Missing Pieces (TV seriál)
Ve městě hurikánů (TV seriál)
Viva Laughlin (TV seriál)
WordGirl (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Jedna z nás (S03E16)
Exposé (S03E14)
Ne v Portlandu (S03E07)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Příběh dvou měst (S03E01)
Mateřská dovolená (S02E15)
2005 Inside, The (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Robot Chicken (TV seriál)
Threshold (TV seriál)
Ztraceni (TV seriál)
Návrat domů (S01E15)
2004 Ztraceni (TV seriál)
Každý správný kovboj má problémy s tátou (S01E11)
Cizí výchova (S01E10)
Samotářka (S01E09)
2003 Line of Fire (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)

Dokumentární

2010 New Sudan, The
2007 Mountaintop Removal
2005 Destination: Lost (TV film)

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace