Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plachý milovník. Legenda českého filmu i divadla ve vzpomínkách příbuzných, L. Lipského, J. Suchého, V. Postráneckého a dalších. Dokument P. Lokaje
Šarmantní herec, vždy dokonale elegantní a noblesní, gentleman každým coulem. Nadaný herecký talent, o něhož se režiséři přetahovali a jehož obsazovali převážně do rolí milovníků a svůdců. Ženy mu však podléhaly nejen ve filmu, ale i v reálném životě. Svatopluk Beneš se na divadelních prknech objevil jako ochotník již v 16 letech, v Městských divadlech pražských získal angažmá a setrval zde pět desítek sezon. I na filmovém plátně ztvárnil nespočet především romantických rolí a s filmem se rozloučil až drobnou postavou stařečka v dramatu Ondřeje Trojana Želary. Hrál tedy až do pozdního věku, než ho skolily nemoci stáří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milovník, frakmen, gentleman, svůdník, hypochondr a znalec žen. Svým způsobem unikátní sbírka historek a příměrů převážně soukromého charakteru, vypovídající o Svatopluku Benešovi cokoli mimo rámec hereckého profesionála. Ostatně dokument, který zaštiťuje Lok Art Production Petra Lokaje je pokaždé průser. ()

Reklama

Reklama