Reklama

Reklama

Where the Hell is Matt?

Krátkometrážní / Hudební
USA, 2008, 4 min

Hudba:

Garry Schyman

Hrají:

Matt Harding

Obsahy(1)

Muž jménem Matt ukazuje své taneční schopnosti na různých místech po celém světě. A tancem přivádí lidi do dobré nálady, jak děti, tak dospělé. (Benjamin-L)

Recenze (165)

SjamK 

všechny recenze uživatele

"Všichni na světe jsou jedno, spojíme se dohromady a uvidíme, že to tak je, jen podívejte, lidi se můžou radovat a tancovat nejen v New Yorku, ale klidně i někde v Africe, všechno je strašně krásný, vlastně jsem se po tomhle videu znova narodila, zítra odlítám obletět zeměkouli a všem vykládat, jak dobře mi to dělá... a vám může taky, když si zatancujete se mnou!" - Taková ta populární velkolepá myšlenka jak jeden šel, pravděpodobně tím zrovna zachránil svět, a zase se vrátil domů se skvělým pocitem, co dokonalého zrovna udělal pro celé lidstvo. Ehm, natočil pětiminutové video. Ehm ehm. - No dobře, náš kamarád Matt to asi úplně takle nemyslel, prostě si zajel na výlet (kdo by nechtěl?) a přitom se bavil natáčením videa. Tady by asi měla být tečka. Jedinej problém je nejspíš ve mně, tendle přístup ke světu mi někdy přijde příšerně naivní a nechtěně ve mně probouzí lehce xenofobní pocity. Je to nefér, já vím. Ale zatím se mi zdá, že v praxi to sbližování národů vypadá spíš jako invaze matrjošek do pražských suvenýr shopů než rozpustilý pouliční tanec. Cítíte ten hořký podtón?... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dokonalé! Zprvu jsem na to koukal s ironickým úšklebkem a říkal si: "Tohle je krátkometrážní film a je na csfd?" Ale v následných minutách mne pochytil nejen song, ale i taneční kreace, na rtech se mi objevoval úsměv, který se mi nakonec na tváři usadil a po oněch 4 minutách Mattové terapie na špatnou náladu, depresi a smutek, jsem měl chuť si také tak zaskákat po pokoji. :) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Where the Hell is Matt?" A kto je vlastne Matt? Pojašený chlapík, ktorý precestoval svet krížom krážom? Alebo je to biely, americký zvestovateľ globalizácie? A čo ten jeho podivný tanec? Je vyjadrením radosti zo života alebo oslavným rituálom príslušníka najmocnejšieho národa? Myslím, že podobné otázky sú pri tomto krátkometrážnom filme scestné. Je to príjemný, veselý, optimisticky pojatý snímok s jednoduchým, ale zaujímavým nápadom. Veľmi podarený amatérsky kreatívny video klip. **** ()

jobina 

všechny recenze uživatele

Poslouchat Praan od Garryho Schymana - ano, to zvládnu. Vidět všechny možné kouty světa - také a velmi ráda. Ale sledovat poskakujícího "tanečníka" - hmm, ještěže se jedná o krátkometrážní film. I když jsem si jej pouštěla několikrát, nějak fakt nejsem schopna podlehnout tomu "předávání pozitiva". No co, nikdy jsem nebyla příznivcem organizovaných společenských her... ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Toto "video" jsem viděla už hodně dávno. Ale, že objevím odkaz na CSFD mě rozhodně nenapadlo. Má tu být nebo ne? Těžko říct, ale když jsem se na něj znovu podívala, tak jsem si říkala, proč bych to hodnotit nemohla. Je to něčí filmařský počin a má to své poselství. Po každém shlédnutí se mi na tváři objeví úsměv na tváři z toho, jak jsou ti lidé šťastní a to mě vždy dostane. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama