Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Konianských je početná a rozvětvená. Pětatřicetiletý Simon je věčný adolescent, kterého právě opustila jeho gójská žena, tanečnice. Dále je tu Simonův otec Ernest, který musí ke své nevoli syna dočasně ubytovat, a Simonův syn Hadrien nadšený dědečkovými hrůznými vzpomínkami z koncentráku. Do rodiny patří také starý paranoidní stýček Maurice a teta Mala, která nikdy nezavře pusu. Když je Ernest opustí navždy, zbytek rodiny se vydá na cestu, která rozhodně nebude nudná. [FFF 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

HoR 

všechny recenze uživatele

Chcete vidieť naozaj podivnú židovskú rodinku? Docela ma pobavila interpretácia životných skúseností vojnou "ostrieľaných" židov prostredníctvom tejto podarenej frašky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Simon Konianski je super v tom, že je jinej. Je Žid, ale každou chvíli svoji rodinu nasere protižidovskými názory a mikinou s nápisem Baghdad, kterou nosí snad celý film. Do jeho nudného života pak zajede smrt jeho otce a on se musí vydat na dlouhou cestu na Ukrajinu, aby mu splnil poslední sen, který si přál splnit. Od té chvíle se z filmu stává naprosto úžasná komedie, která má narážky na tisíce globálních problémů kolem Židů a naprosto perfektně šlape. Nejvíce se mi pak líbilo, když komedie procházela různými zeměmi a neustále bylo na co koukat. Chvíle, kdy se film pak objeví na Ukrajině je naprostý vrchol celýho filmu. Zajímavá krajina, originální lidská nátura a do toho typické ukrajinské dechno. Mně se Simon Konianski moc líbil. Hezky ubíhal a vyprávěl příběh jedné nenápadně vostré židovské rodiny, která nemá jednoduchý život a svými názory ho neusnadňují ani jiným. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si vybrala hlavně kvůli Jonathanovi, který mě zaujal v seriálu Le Bureau des Légendes. Ověřila jsem si, že mu sednou i komické role i když přece jen upřednostňuji dramata. Židovská témata asi nikdy nevychladnou, tak jak je tomu i tady. Úsměvná roadmovie, kde nic není tak jak má být, hlavně že to šlape. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Komedie s mnoha smutnými i moudrými i podtóny představuje velmi neortodoxní rodinu ortodoxních Židů. Hlavním hrdinou filmu je Šimon, který musí konečně začít dospívat. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Židovská otázka v tragikomickém hávu. Podaná s lehkostí, bez zbytečného sentimentu. Přesto dokáže přinutit pozastavit se a popřemýšlet, nad jejich údělem a posláním na Zemi v jakémkoliv čase. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* na začátek roku přišlo zklamání při výběru neznámého filmu naslepo, i když námět a pár spřízněných duší slibovali víc. Vůbec jsem nepochopil pojetí této crazy židovské road movie komedie - najdete tu narážky na různé židovské stereotypy, provokace, snahu o poučení - nudná to rozhodně není, ale.... Na začátku jsem se dobře bavil, ale postupně to pro mě ztrácelo kouzlo a začalo mi to připadat křečovité, roztříštěné a divné. A nebo je zásadní chyba, že nejsem žid ... kdo ví? [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama