Reklama

Reklama

Jehovova pomsta

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nový připravovaný film z produkce ZNK velice volně navazuje na události z předchozího snímku Život Není Krásný. V hlavní roli se objevuje ortodoxní jehovistický mladík, který stojí na pokraji osobní krize a prožívá příběh plný poznání, boha, zakázaného ovoce a nezkrocené sexuality. Ve filmu nebudou chybět jak oblíbené postavy z předchozího filmu, tak i svérázný černý humor, který však bude tentokrát více spjat s gradujícím dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tenhle blivajz můžou pozitivně hodnotit snad jen kamarádi tvůrců. Skupina ZNK je parta moulů, co si hraje na filmaře. Jedna hvězda za myšlenku ateismu, se kterou souhlasim. Jinak už to nechci nikdy vidět. Ha-a moje hodnocení film srazilo do modrý kategorie. Dobře vám tak. PS:adamo_znk je ignorant, co neunese kritiku a umí akorát psát lidem nenávistný vzkazy. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Oproti predošlému pokusu badať isté zlepšenie po technickej stránke, ale stále ide len o poloamatérsky projekt, ktorý nikoho iného ako nekritického fanúšika snáď ani naplno uspokojiť nemôže. Slabšie "herecké" výkony ponechám stranou ale o príbehu sa zase nedá hovoriť, skôr o spleti neveľmi súdržných scén, ktoré brzdí aj snaha o akúsi poetiku. Čo jednako v kombinácii s drsným humorom pôsobí podivne a čo sa zároveň odzrkadľuje i v často neúmernej dĺžke čakania na vtipne vypointovaný moment. Tých je na 60 minút zúfalý nedostatok, niektoré ani réžijne totálne nefungujú a výsledok je naviac pomerne zle ozvučený. Pár svetlých momentov vrátane absurdného záverečného pointovania sa mi zdá proste stále málo. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jako amatérský počin hodnotím relativně dobře, ale stejně mě mrzí, že Jehovova pomsta obsahuje tolik chyb/problémů typických u studentských a amatérských filmů. Neherecké herectví je tak běžné, že to není důležité rozebírat, mnohem více zamrzí velmi nepovedená zvuková stránka projektu. V mnohých scénách jsem postavám vůbec nerozuměl... Co říci o režii? Některé scény prostě zoufale nefungují, ale určité komické momenty zase fungují perfektně. Největší škoda ale je, že když už se scenárista-režisér rozhodl ve svém filmu udělat si srandu z jehovistů, mohl to udělat pořádně, nějakým způsobem je totálně zdiskreditovat jako celek, brutálně jim to nandat. To se bohužel ve filmu nestane, což beru jako určitou promarněnou šanci. Tady jde totiž pouze o jednoho jediného člověka, zoufalce, se kterým to jde logicky od desíti k pěti. Je sranda to sledovat, ale mohlo by to být snad ještě lepší, kdyby autor víc zapracoval na tom, že jde o jehovistu. Vždyť praktiky jehovistů nejsou nijak ukázány, je zde jen někde drobná zmínka o transfuzi krve. V téhle podobě by mohlo jít o příznivce mormonů, adventistů nebo klidně scientologů, a výsledek by byl stejný. Což považuji za zápor. Jinak scénář není špatný, ale zároveň není nijak kompaktní, jedná se o shluk scének, které nedrží moc dobře u sebe a jejich existence je ospravedlněna komickou pointou. Asi nejvíce je to vidět na procházce s tim postiženym klukem. ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Žajímavej film že? Je o hoškovi, kterej věžil v jehovu. Žil v chudobě, pomáhal lidem, ale měl to v hlavě úplně vygumovaný. To mi věžte. Bejt milej na svý pšátele i na všechny lidi kolem šebe a pomáhat druhým přece můžete i bez toho, abyste si od někoho museli vyluxovat mozkovnu. No nemám pravdu hošci? Takže teď všichni udělejte na jehovu fuj a hupky ke mě do pelíšku! ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Poloamatérský snímek plný těžké náboženské kontroverze, humoru a velice slušných filmových kvalit ! Je znát obrovský krok dopředu od minulého filmu Život není krásný. Jehovova pomsta má lepší kostru příběhu, gradaci, závěrečnou pointu a celkově je te celé daleko filmovější, což je samozřejmě zásluha propracovanějšího scénáře. Taktéž herecké výkony jsou nesrovnatelně lepší (hlavně ve vedlejších rolích) a značný pokrok je vidět i co se týče hudební stránky filmu, jelikož hudba byla tentokrát skládáná přímo na míru scénu po scéně. Doporučuji tento film všem, co snesou drsnější humor a zaručuji kvalitní zábavu. Hlavně ale ať se na to nedívaj žádný náboženský paka ! Ty by si z toho minimálně nasrali do gatí ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Zhruba v polovině filmu, když si Robin sedá vedle paní Posseltové, můžeme v obrazu za nimi vidět obrys kameramana. (ČSFD)
  • Při scéně v čajovně, kdy odejde drsný otec na záchod a syn mu ují kousek zákusku. má čistou pusu, když se ale otec, vrátí má na ní kousek zákusku. (Dzvandzi)
  • Interiér sálu království svědků Jehovových se natáčel v kostele sboru Českobratrské církve evangelické v Rumburku. (Tisbejsky)

Reklama

Reklama