Reklama

Reklama

Africké kočky: Království odvahy

  • USA African Cats: Kingdom of Courage (více)
Trailer 1

VOD (1)

Sledujte s námi život králů africké savany: Mary, dcera zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sity, statečná gepardí samice a matka pěti mláďat a lev Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní vrací zpět se svými pěti syny. Na pozadí africké savany se stanete svědky srdceryvného soupeření mezi dvěma klany. Kromě toho uvidíte epickou cestu jedné statečné rodiny. Snímek Africké kočky: Království odvahy zachycuje skutečnou lásku, humor a odhodlání majestátních králů savany. Seznámíte se s Marou, dcerou zraněné lvice, která se však nehodlá vzdát; Sitou, statečnou gepardí samicí a matkou pěti mláďat a lvem Kali, kterého kdysi vyhnala pýcha a jenž se nyní rací zpět se svými pěti syny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (78)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné záběry z Keni, kde kromě vytrvalostních černých atletů mají také zvířátka, která jsou dynamická na kratší tratě. Dobrodružný dokument nám představuje především lvíčata a druhého nejrychlejšího tvora na planetě - geparda. Držel by se mnou tempo sotva 200 metrů. Jak moc jsou krásné záběry, tak moc je debilní doprovodný komentář, který je určen dětem. Stejně stupidní komentář bývá v dokumentech od IMAXu, které jsou ovšem v 3D, takže se tím nechám vždycky uchlácholit. Člověk se nudí více a více až nakonec není o co stát. Je mi naprostou záhadou, kteří panicové dostali tento film mezi 300 nejlepších, protože jsem přesvědčen, že až tak vysoko rozhodně nepatří. V tomto filmu vidím jediný potenciál, a to nalákat lidi, aby si místo pejska pořídili domů malé lvíče. S přihlédnutím na opravdu pěknou doprovodnou hudbu ty 2* přece jenom dám. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Dokumenty o zvířatech mám všeobecně velmi rád. Disney k tomu navíc dodal jakýsi bonus v podobě až filmového příběhu jednotlivých postav. Mláďata samozřejmě nesmí chybět a šťastné konce taky. Jinak by to ani nebyl Disney. Navíc pan Pavel Rímský je nejen vynikající dabér, ale i vypravěč. PS. Zajímalo by mě, jak zní originál se Samuelem Jacksonem. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zajímavý časosběrný dokument zpracovaný formou napínavého povídání, ve kterém nelze než obdivovat práci kameramana a jeho kouzelné přírodní záběry. V příběhu se podobá lví společenství Fenka a Kaliho tomu lidskému svou dobyvačností, vzájemnou rivalitou, bojem o cizí teritorium, právem silnějšího. Také matky samoživitelky lvice Leila či gepardice Sita mají svůj předobraz v lidském světě. Je dobře, že takový dokument vznikl, aby se uchoval pro potomky obraz nedotčené přírody stále více ohrožované civilizací alespoň v této filmové podobě. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Jakmile jde o dokument o šelmách, je mi hned jasné, že si se mnou budou pěkně pohrávat. Dokument o lvech, gepardech (a trošinku i o jiných afrických nešelmách :) ) mě do svého příběhu tak vtáhnul, až jsem sotva při bojích o přežití dýchala. A možná na tom měl svůj podíl viny i skvělý vypraveš Samuel L. Jackson. Je to jeden z nejlépe natočených dokumentů, které jsem kdy viděla (a že jich bylo hodně), a tak ani neváhám a dávám mu plný počet v hodnocení. A to nejen za pobavení v závěrečných titulcích, kdy přiřadili ke každému zvířeti, které se ve filmu objevilo, i "jmenovky" - jako například "Additional Memory Provided By African Elephant", "Underwater Photography by Hippopotamus" nebo "Laughter Track Provided By Spotted Hyena". Opravdu povedená třešnička na dortu. :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S miliónom hodín záberov sa dá zostrihať akýkoľvek pekný príbeh, i keď realita mohla byť úplne niekde inde. Ale mne sa to páčilo, nádherné scenérie, úžasná príroda, majestátne zábery zo zvieracej ríše, to všetko okorenené milým a strhujúcim "príbehom". Veľká oddychovka aj pre dospelejších jedincov. 85%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Rozprávačom celého príbehu je Samuel L. Jackson. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama