Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

bartias 

všechny recenze uživatele

Třetí díl opět nemá nic společného s původním Ong Bakem a opět dokazuje megalomanské ambice Tonyho Jaa. Narozdíl od druhého pokračování je ale možná o něco lépe natočený. Nebo se jeho spolu režisérovi a hlavní hvězdě v jedné osobě minimálně podařilo přenést část své fascinace bojovým uměním, duchovními technikami, filozofií i přírodou do celkově zvláštní atmosféry. Poměrně neakční a podivně "duchovní" film zjevně ukrývá myšlenku. Ta je ovšem tak hluboká, že se prakticky nedá pochopit. Skákat a kopat ale Tony Jaa pořád dovede a když už dojde na jednu ze čtyř akčních scén, aspoň to vypadá dobře. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Po ONG BAK 2 jsem už od třetího dílu moc nečekal a udělal jsem dobře. Škoda, že potenciál Tonyho je zatím stále nevyužit. Trojka již není ani tolik o MA, ale je to spíš takové fantasy, i přesto jsem se celý film aspoň těšil na souboj Jaa vs Chupong, jelikož ti dva mají co ukázat. Jenže nakonec byl ten souboj stejný jako celý film. Chvilkami mi přijde, že jednotlivé díly ONG BAk spolu nemají krom názvu nic společného. ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Jednou zde byl článek o Tonym, že se zbláznil a během natáčení se šel bez návratu proběhnout na pár dní do džungle... Myslel jsem si, že se tu někdo snaží být kdovíjak chytrý, ale po zkouknutí Ong Bak 3 tomu už opravdu začínám věřit. Víceméně se vyplatí koukat akorát na poslední půlhodinu, neboť ten zbytek je pouze a jenom o totálně zhoubovaných lidech, takže normální člověk zřejmě vůbec nebude chápat o co jde a bude si připadat jako by byl také zhoubovaný. To, co jsem ale z odpadu vyhrabal na 2*, jsou naprosto dechberoucí souboje, ze kterých by si Hollywood měl vzít příklad, a možná by mu konečně došlo, že kamera při soubojích nemá být jenom třesoucí se barevné šmouhy, ze kterých epileptik nemá daleko do záchvatu. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

O trochu lepšie ako dvojka. Neporovnateľne horšie ako Protector. O hviezdičku horšie ako prvý diel (toto je tak na 2,5* a jednotka na 3,5* nech nemýli rovnaké hodnotenie). Tony by sa mal vrátiť do reality. Obrazne aj doslova. Historické prostredie v Ong Bak 2 a 3 mi vyslovene prekážalo a otravovalo ma. Aj všetky tie hókusy pókusy, moralizovanie a spiritualizmus. Celé mi to vôbec nesadlo. Dej slabý. Akčné scény ma po videní Tom yum goong, Okrsok 13, Bangkok adrenaline, Undisputed II a III, množstva filmov s Jackiem Chanom a Jetom Lim až tak nenadchli. Tony rozhodne neprekonal bojovou choreografiou prvé dva filmy. Keď to spočítam, akcia slušná ale nie prádna, humor takmer žiadny, scénar a dialógy katastrofa , réžia slabá, vizuál otravný, príbeh otrasný rozmýšlam či vôbec má cenu dávať 3*. Držím Tonymu palce nech konečne natočí niečo lepšie, lebo tadialto cesta nevedie. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný a nudný spletenec scén, ve kterém jsou často zbytečně použité zpomalovačky. Během sledování jsem čekal na pořádnou bitku, ale když už se objevila (nebylo jich moc, jak by člověk očekával) tak neměla štávu. Choreografie byla výborná, ale způsob natočení podprůměrný. Vetšinu filmu člověk jen kouká, jak se nic neděje, je to zpomalené a hraje do toho rádoby epická hudba. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Tony Jaa se pustil do natáčení. Ukousl si ale velké sousto a přešvihl rozpočet, měl deprese a nakonec se zhroutil a utekl do kambodžské džungle, kde se dva měsíce schovával. (Pepy)
  • Natáčelo se v chrámu Prasat Ta Moan v provincii Surin poblíž hranic z Kambodží. Ve stejnou dobu se však Thajsko opět dostalo do rozepře s Kambodží kvůli spornému chrámu Preah Vihear a spor zahrnoval právě i chrám Prasat Ta Moan. Štáb byl proto nucen během natáčení toto místo opustit. (Raztubyl)
  • Po tomto neúspěchu Tony Jaa oznámil, že končí s filmovou kariérou a 29. května 2010 projel na hřbetu slona bránou buddhistického chrámu v Surinu. Tam si nechal oholit hlavu, složil přísahu a přijal jméno Kitiposano, což znamená "elegantní celebrita". Tím se oficiálně stal budhistickým mnichem, nikdo však nevěděl na jak dlouho, neboť takovéto konání je v Thajsku poměrně běžné a sám Tony Jaa se do chrámu uchyluje poměrně často. Začátkem ledna 2011 se však potvrdilo, že již není mnichem. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama