Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

HiddenDragon odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorsich filmu, co jsem kdy videl. Beze srandy. A musim vyjimecne do puntiku souhlasit s uzivatelem "verbal". Po pul hodine sledovani tehle sracky jsem proklinal Tonyho, ze se kdy narodil. Naprosto nesmyslne sceny, zdlouhave a s nepochopitelne shitovnim strihem, bojove sceny, ktere uz prilis pouzivaji bullet-time nebo dokonce pomocna lana, a v neposledni rade i par hnusnych triku digitalnich. Jak jsem si blahove myslel, ze hloupy konec z "Ong-Bak 2" (2008) toto pokracovani osvetli, nestalo se. Naopak Tony pritvrdil a rozjel metafyzickou story o vzriseni, z ktere by i "Revenant" (2015) dostal osypky. Hned na zacatku je fajnova bojova scena, po ktere nasleduje muceni a lamani kosti, ktere by normalni clovek samozrejme neprezil, ovsem Tien (Tony) ma tuhy korinek, a tak se za pomoci udirny a meditacnich nesmyslu hodinu!!! vzpamatovava a dostava zpet do formy. Myslel jsem, ze to je spatny vtip, ale kdyz jsem ponekolikate sledoval, jak kulha nebo si rovna prsty a do toho neustale tanci jeho mila, nabyl jsem dojmu, ze muceni, ktere Tien prozil ve filmu, chteli autori prenest i na divaka. Kdyz se pak po hodine teto nudne brecky a nekolika dementnich scenach s Wongkamlaoem zacne neco dit, je to jen mala odmena za vydrz. Navic se rozhodl Tony do posledni bitky vmestnat jakousi originalitu a ten jeho "vojensky pochod" me dost rozesmal - coz neni plus. Ovsem ten nedostatek fantazie a hloupy scenar! Stejne jako v "Ong-Bak 2" i zde zase Tien pobije desitky nepratel, aby ho pak stejne zabili. Co s tim? Jednoduse, vratime cas a bosse sejme blesk, cili "deus ex machina" v thajskem podani. Takovy donebevolajici mozkovy hovnocuc jsem dlouho nezazil. Uz tak nepochopitelny dej tento zaver dovrsil na maximum. Nemluve o tom, ze ani v prvnim dile ani zde nikdo nevysvetlil, co je to ta zasr.na "vrana" s emo make-upem vlastne zac. [mimochodem nasel jsem na titulky.com jen velmi spatne titulky od hogwarts, ktere nedavaji vubec smysl, takze pokud budete mit odvahu toto filmove muceni podstoupit, zkuste si sehnat nejakou dabovanou verzi - na videu ovsem u nas film nevysel] ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Pleonasmus "Ťamanská sračka" vystoupal na vrchol sémantického řetězce, a to po zádech této kung-fu Fontány! To by snad nedal ani Aronofsky, i kdyby jel dva měsíce na Háčku! Pan Já dá na začátku přes držku asi tak třista rachitickým týpkům, aby ho vzápětí další třístovka rozšmelcovala na masokostní moučku tyčemi a kladivy. Blbci! Měli ho pomlít do psích konzerv nebo spálit a rozptýlit po Pukhetu! I tak by pravděpodobně nezaručili, že bych hodinu a půl nemusel sledovat sérií narkomanských meditací a léčivých esotérických blábolů s Jeho mentálním guru, které Ho dostaly zpět do perfektní gumové formy, aniž by zažádal o průkaz ZTP. Debil! Kdyby aspoň předstíral kulhání, mohl parkovat před Tescem v Banghkoku až u vchodu! Ani když třikát vynásobíte Ludolfovo číslo čovinou, nebude se výsledek zdaleka blížit tomu, co toto "veledílo" ve skutečnosti je! Absoultní Ong-pad! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný bojový film od majstra Tonyho Jaa, ktorý je priamym pokračovaním dvojky. Má podpriemerný príbeh o bojovníkovi, ktorý sa dostane zo zajatia a snaží sa dostať do formy, aby sa pomstil. Spracovanie je veľmi zvláštne a určite s ním nie som spokojný. Po ešte celkom prijateľnom začiatku sa polovicu filmu vôbec nič zaujímavého nedeje a až ku koncu to začne byť lepšie. Film je plný mystiky a mnohých nadpozemských prvkov a to mu rozhodne neprospieva. Akcie tu moc nie je, ale aj tá ma sklamala. Súboje sú stále dobre natočené, prehľadné a pomerne tvrdé, ale väčšina súbojov má iba priemernú choreografiu a snád´ žiadne dobré nápady a tak sú iba priemerné, ale v rámci akcie vôbec, na pomery Tonyho Jaa sú veľmi slabé. Ale aj tak dve akcie sa mi páčia dosť a to dlhá akcia pred záverom so zneškodnením množstva vojakov alebo akcia medzi kamennými stenami, ale jej sa Tony Jaa nezúčastní. Škoda, že záver je už taký prehnaný a absolútne mimo reality a aj finálny súboj veľmi sklame. Páči sa mi vizuálna stránka, prostredie filmu a chválim aj hudbu. Je to veľmi veľká škoda, všetky tri predchádzajúce filmy od Tonyho Jaa majú odo mňa plné hodnotenie, ale tento je len priemer. 58% ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

O trochu lepšie ako dvojka. Neporovnateľne horšie ako Protector. O hviezdičku horšie ako prvý diel (toto je tak na 2,5* a jednotka na 3,5* nech nemýli rovnaké hodnotenie). Tony by sa mal vrátiť do reality. Obrazne aj doslova. Historické prostredie v Ong Bak 2 a 3 mi vyslovene prekážalo a otravovalo ma. Aj všetky tie hókusy pókusy, moralizovanie a spiritualizmus. Celé mi to vôbec nesadlo. Dej slabý. Akčné scény ma po videní Tom yum goong, Okrsok 13, Bangkok adrenaline, Undisputed II a III, množstva filmov s Jackiem Chanom a Jetom Lim až tak nenadchli. Tony rozhodne neprekonal bojovou choreografiou prvé dva filmy. Keď to spočítam, akcia slušná ale nie prádna, humor takmer žiadny, scénar a dialógy katastrofa , réžia slabá, vizuál otravný, príbeh otrasný rozmýšlam či vôbec má cenu dávať 3*. Držím Tonymu palce nech konečne natočí niečo lepšie, lebo tadialto cesta nevedie. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Tony Jaa bude točit již pouze filmy, které se budou jmenovat Ong Bak, akorát se tématicky budou měnit. Příští Ong Bak bude romantická komedie s prvky mui thai vs tchýně :) Ale teď vážně! Ong bak 3 je stejně tragický jako druhý díl. Mám pocit, že místo toho, aby se to zlepšovalo, se to pořád jen zhoršuje. Jednotlivé scény na sebe moc nenavazují a jsou chaotické. A jelikož Tony Jaa zrovna nemá moc hereckého talentu, tak mu nechali říct asi 40 slov dohromady + nekonečné řvaní. Tohle funguje v Terminátorovi 1, ale tam je Arnold, u Tonyho ne. Tím pádem vůbec nemá žádné charisma, prostě nic, proč byste ho měli mít rádi. Takže jediné co zbývá, jsou bojové sekvence, jenže ty toho taky moc skvělého nepřinesly. Hodnocení: jedna utrápená hvězdička!!!! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Po tomto neúspěchu Tony Jaa oznámil, že končí s filmovou kariérou a 29. května 2010 projel na hřbetu slona bránou buddhistického chrámu v Surinu. Tam si nechal oholit hlavu, složil přísahu a přijal jméno Kitiposano, což znamená "elegantní celebrita". Tím se oficiálně stal budhistickým mnichem, nikdo však nevěděl na jak dlouho, neboť takovéto konání je v Thajsku poměrně běžné a sám Tony Jaa se do chrámu uchyluje poměrně často. Začátkem ledna 2011 se však potvrdilo, že již není mnichem. (Raztubyl)
  • Po dokončení Ong Bak 2 se Tony Jaa nepohodl se zástupci produkční firmy Sahamongkol Film, se kterou měl podepsanou smlouvu. Ti po něm požadovali, aby film kvůli pokrytí nákladů na natočení rozdělil na dvě části. S tím však Tony Jaa nesouhlasil a veřejně vystoupil s několika požadavky vůči Sahamongkolu. Jedním z nich bylo i ukončení smlouvy, kterou měl podepsanou na 10 let. Krátce po té se na nějakou dobu ztratil, takže se vyrojily domněnky o jeho únosu. Po nějaké době se však znovu objevil a setkal se i se Sia Jiangem, šéfem Sahamongkolu. Po této schůzi náhle zrušil všechny své požadavky a souhlasil také s rozdělením filmu. To se však podepsalo na kvalitě třetího pokračování. Ong Bak 2 i přes sestříhání uspěl díky bojovým sekvencím, a stal se v Thajsku hitem. Naproti tomu Ong Bak 3 s narychlo sepsaným scénářem, ve kterém dostal větší prostor Dan Chupong, a nově dotočenými scénami, naprosto propadl a stal se prvním Tonyho filmem od doby prvního Ong-baku, který se v Thajsku nedostal na první místo v návštěvnosti. (Raztubyl)
  • Natáčelo se v chrámu Prasat Ta Moan v provincii Surin poblíž hranic z Kambodží. Ve stejnou dobu se však Thajsko opět dostalo do rozepře s Kambodží kvůli spornému chrámu Preah Vihear a spor zahrnoval právě i chrám Prasat Ta Moan. Štáb byl proto nucen během natáčení toto místo opustit. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama