Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Ong Bak a sestup do hlubin bezduchého ždímání. Chaotické, šílené, neestetické, spousta flashbacků, podivné vyprávění, bezduchá zápletka a bohužel i Tony Yaa se dostal k tomu, že se jeho choreografie v tomhle kousku opakuje k znudění (aneb vidět jeden "trik" okatě třikrát během 2 minut,a pak dále ještě v několika soubojích, to je choreografický a střihačský fail). Výplň mezi souboji je místy dost k uzoufání, a vlastně celkově, ač mám rád akční filmy, zejména ty s bojovým uměním, tak jsem u Ong Bak 3 trpěl. Tony, dej se do kupy a předveď nám zase něco tak skvělého, jak v době, kdy tvá hvězda zazářila jasně a divoce, zahalena mlhou míhajících se loktů a kolen. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Pleonasmus "Ťamanská sračka" vystoupal na vrchol sémantického řetězce, a to po zádech této kung-fu Fontány! To by snad nedal ani Aronofsky, i kdyby jel dva měsíce na Háčku! Pan Já dá na začátku přes držku asi tak třista rachitickým týpkům, aby ho vzápětí další třístovka rozšmelcovala na masokostní moučku tyčemi a kladivy. Blbci! Měli ho pomlít do psích konzerv nebo spálit a rozptýlit po Pukhetu! I tak by pravděpodobně nezaručili, že bych hodinu a půl nemusel sledovat sérií narkomanských meditací a léčivých esotérických blábolů s Jeho mentálním guru, které Ho dostaly zpět do perfektní gumové formy, aniž by zažádal o průkaz ZTP. Debil! Kdyby aspoň předstíral kulhání, mohl parkovat před Tescem v Banghkoku až u vchodu! Ani když třikát vynásobíte Ludolfovo číslo čovinou, nebude se výsledek zdaleka blížit tomu, co toto "veledílo" ve skutečnosti je! Absoultní Ong-pad! ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Konečně Thajci udělali film se silným příběhem, všechno tu má logiku a návaznosti. Do toho tajuplná magie, vracečky v čase, oživování a naplnění osudu. Krásné záběry přírody to tomuto filmu dodává na kvalitě. Bohužel soubojů tu už není tolik a Tony změnil styl boje, mě to, ale vůbec nevadí a film jsem si strašně užil, z celé ságy Ong-bak je právě tento díl nejlepší. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Achjo. Dvojka je špinavá, akční a hloupá. Trojka má málo soubojů, je (audio)vizuálně opojná a hloupá. Co je lepší? Těžko se to srovnává, ale těžko se to odděluje, protože třetí díl je spíše (vynuceným) dopovídáním příběhu, na který má navazovat původní první díl (tím se to snad celé uzavře nebo dluží Tony Jaa ještě peníze někde jinde?:-)). Je škoda, že takový úžasný talent, který v každé bojové scéně vládne naprosto všemu přítomnému se zaprodává hloupostem. Film utíká velmi pomalu, akce je v něm příliš málo na to, aby dokázal pouze jí zabavit, a závěrečný souboj je až smutné sledovat. Dobro versus zlo, bílá versus černá, příroda versus temné stíny.... třetí díl je prostě prohra na celé čáře, které nebudete chtít věřit. Prosím tě Tony, vrať se a mlať lidi ve filmech. Nic jiného mě už u MA filmů poslední roky nedrží... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak hrozný, jak mi to bylo prezentovaný, ze začátku je malá vzpomínka, co se dělo a i celkem akce a hlavně děsný seřezaní Tonyho skoro až k smrti, pak se sice akce na dlouhou dobu odmlčí a děj se zaměřuje na uzdravení Tonyho Jaa s malým tréninkem, celý to je navíc zahalený trochu do mystiky a magie a tuhle část drží nad vodou hlavně povedená audiovizuální stránka, ostatně ta je povedená v celým filmu, ale následně se už konečně ke slovu dostane akce a je se rozhodně na co koukat, sice se to nedá srovnávat s časy Tonyho největší slávy a formy, ale choreografie povedená, kamera super, i tady perfektní audiovizuální forma a Tony stále umí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Po tomto neúspěchu Tony Jaa oznámil, že končí s filmovou kariérou a 29. května 2010 projel na hřbetu slona bránou buddhistického chrámu v Surinu. Tam si nechal oholit hlavu, složil přísahu a přijal jméno Kitiposano, což znamená "elegantní celebrita". Tím se oficiálně stal budhistickým mnichem, nikdo však nevěděl na jak dlouho, neboť takovéto konání je v Thajsku poměrně běžné a sám Tony Jaa se do chrámu uchyluje poměrně často. Začátkem ledna 2011 se však potvrdilo, že již není mnichem. (Raztubyl)
  • Šiesty film, v ktorom si Tony Jaa a Petchtai Wongkamlao zahrali spolu. (Johnny.ARN)
  • Po dokončení Ong Bak 2 se Tony Jaa nepohodl se zástupci produkční firmy Sahamongkol Film, se kterou měl podepsanou smlouvu. Ti po něm požadovali, aby film kvůli pokrytí nákladů na natočení rozdělil na dvě části. S tím však Tony Jaa nesouhlasil a veřejně vystoupil s několika požadavky vůči Sahamongkolu. Jedním z nich bylo i ukončení smlouvy, kterou měl podepsanou na 10 let. Krátce po té se na nějakou dobu ztratil, takže se vyrojily domněnky o jeho únosu. Po nějaké době se však znovu objevil a setkal se i se Sia Jiangem, šéfem Sahamongkolu. Po této schůzi náhle zrušil všechny své požadavky a souhlasil také s rozdělením filmu. To se však podepsalo na kvalitě třetího pokračování. Ong Bak 2 i přes sestříhání uspěl díky bojovým sekvencím, a stal se v Thajsku hitem. Naproti tomu Ong Bak 3 s narychlo sepsaným scénářem, ve kterém dostal větší prostor Dan Chupong, a nově dotočenými scénami, naprosto propadl a stal se prvním Tonyho filmem od doby prvního Ong-baku, který se v Thajsku nedostal na první místo v návštěvnosti. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama