Reklama

Reklama

Bohové a hrdinové antických mýtů

(seriál)
  • Slovensko Bohovia a hrdinovia antických mýtov
Česko / Slovensko, 2010, 3 h 41 min (Minutáž: 17 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Souhrn mytologie, dějin a umění antického Řecka... Jak si představovali antičtí Řekové vznik světa? Podle představ Řeků svět vznikl z počátečního chaosu, kdy neznámá síla zplodila pramáti Země Gaiu. Brzy se objevili první Bohové a Titáni, z nichž nejdůležitější byl Kronos. Jeho žena Rheia mu porodila pět dětí, které spolkl, ale to šesté jménem Zeus před ním ukryla. Když Zeus dospěl, utkal se s Kronem a své sourozence vysvobodil. Společně se svými sourozenci Zeus vládl lidem i světu v řecké Thesálii na hoře Olymp. Dokumentární cyklus Bohové a hrdinové antických mýtů ve 13 dílech představuje slavnou řeckou mytologii. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Jandovka 

všechny recenze uživatele

Moc hezké zpracování, bohužel často nepřesné či polovičaté informace, časté (zbytečné) opakování a občas opravdu melou páté přes deváté. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Vidím, že hodnocení není zatím nic moc, ale já si moc nedokážu představit, jak tuhle tématiku pojmout nějak lépe. Je to stručné, pořad přináší hodně informací, poměrně současné záběry... Jak tyhle pořady ve stylu TVŠ dělat lépe? ()

Reklama

honz 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, vizuálně přitažlivé zpracování řady informací z oblasti antické mytologie, i s ohledem na geografii. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Opravdu jen pro lidi, kteří neví o historii Řecka oabsolutně nic. Natočeno americkým stylem, pomalé tempo a opakování. Jakákoliv internetová stránka vám poví více, navíc autoři hodně zjednodušují a stává se to tak zavádějícím. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama