Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví o výpravě kosmonautů na planetu Tem 4, z níž bylo zachyceno volání o pomoc. Přestože se po přistání posádka setká s přátelsky se chovajícími Temany, vytuší, že zde něco není v pořádku. Zanedlouho kosmonauté zjistí, že jde o moderní otrokáře, kteří si podrobili původní obyvatele planety, a rozhodnou se porobenému národu pomoci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Strašně naivní sci-fi s hloupým příběhem a hloupým chováním postav, která mě nudila a zaujala minimálně. Těžko říct, jestli by tu potenciál vůbec byl, ale i tak se to přece dalo natočit poutavěji a určitě to i šlo udělat líp. Nebo aspoň napsat scénář tak, aby nepůsobil hloupě. A úplně mi tam neseděly ty halucinogenní scény jakýchsi tanců, při nich jsem měl pocit, že koukám na úplně jiný film... Ale popravdě mě to občas zaujmout dokázalo a přijde mi to i lepší než Mlčící hvězda. I tak mé hodnocení V prachu hvězd bude úplně stejné, jako u Mlčící hvězdy - jen tohle u mě bude mít takové miniaturní plus k dobru. 2* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tohle Sci-fi z vychodniho bloku je hodne vtipne a zajimave soucasne. Dej filmu je tak hloupy, az je velmi zabavny (vesmirny DJ je bezkonkurencni). Ale pointu to uplne nejhorsi nema. Cesky divak bude se zajmem sledovat herectvi a slusivy kostym Jany Brejchove. O hezke herecky zde neni nouze obecne. Jako filmovou raritu mohu pouze doporucit, i kdyz se nejedna o zadne velke umeni.-). ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sci-fi za Železnou oponou holt bylo dost vzdálené tomu západnímu "bohatému", ale na příkladu Ikarie XB 1 je jasně znát, že když "se chtělo", tak to šlo. Proto žádný argument na obranu východních Němců neobstojí, V prachu hvězd má asi z 25 % potenciál stát se napínavým filmem (např. ta část, kdy Suko v průzkumném modulu opouští loď a objevuje pravdu o Temanech a Tuřanech (pro Brňáky obzvlášť pikantní národ). Jenomže pak tam vtrhne balet berlínské televize a další komedianti z televarieté a bůhví proč se tu zdrží. Všechna ta hudba, světla a vlnění je akorát pro kočku, a to ještě musí umět němčinu, No a motivaci některých postav už promluvil kolega AGAMENON. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nudné sci-fi z německé produkce, ve kterém je zajímavá pouze přítomnost Jany Brejchové v hlavní roli (jo, dám za ní tu jednu hvězdičku, když už jsem se na to nedávno, ani nevím proč, díval). Jen se divím, do jakého propadáku vlastně vůbec šla, v době, kdy u nás účinkovala v mnoha skvělých filmech. Prvních pět minut se to ještě může zdát docela vtipné, ale ono se to vůbec neposouvá dál, humor žádný, z umělecké stránky hrůza, napětí minimální. Nenapsal bych to lépe než přede mnou kolega "dopitak": když to konečně v půlce začalo mít na chvíli potenciál zajímavého filmu, tak tam vstoupil Balet televize NDR a začal šíleně tančit v příšerných světelných efektech. :D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naivistická sci-fi, která vypadá spíš jako německé soft porno, psychedelický trance a od zhruba 45. minuty jako něco od Lynche - hlavy, využití červené. A tak nějak mám pocit, odkud se vzalo používání slova „ťamani“. Příběh je skutečně neskutečně pitomý, triky mizerné a postavy se chovají jako idioti („jé, oni za námi přijeli, šup, jedeme všichni s nimi, i když jsme tady na této planetě nikdy nebyli a ty lidi neznáme“). Ale ve své naivitě to má určité kouzlo, některé záběry kamery jsou velmi zajímavé (schody do dolů), holky se docela obnažují a dokonce i Brejchová ukáže odhalené nohy a žluté kalhotky, takže podívat se na to dá a nějak to kupodivu funguje. Jen tn konec jsem nepobral, přišlo mi, že chybí nějaké scény, navíc konečné řešení je pro mne oříškem doteď. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama