Reklama

Reklama

Ironie osudu aneb Rozhodně správná koupel

(TV film)
  • Sovětský svaz Ironija suďby, ili S ljogkim parom! (více)

Tak ako každý rok, aj tentokrát sa Žeňa stretáva koncom roka v kúpeľoch so svojimi priateľmi, aby sa očistili od všetkého zlého a privítali nový rok s čistým štítom. Vypijú však trošku viac, ako by im prospelo a tak priatelia Moskovčana Žeňu omylom naložia na lietadlo do Leningradu. Ten, ešte stále nie celkom triezvy, vystúpi a nechá sa odviezť na svoju adresu. Iróniou osudu je aj v Leningrade ulica s rovnakým názvom a na nej stojí presne rovnaký dom. Jeho štandardizovaný kľúč pasuje do štandardizovaného zámku štandardizovaných dverí, za ktorými je byt, zariadený rovnakým nábytkom, ako ten Žeňov v Moskve. A ten byt patrí nádhernej žene... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Viky17

Viky17 (hodnocení, recenze)

Tento fiml mě vždy o Vánocích  jako dítě nadchnul v záplavě nabídky toho, co nám totalitní TV v rámci svých dvou programů nabízela. Z nostalgie dávám 4 body, bylo by zajímavé, kdyby jej některá TV opět zakoupila a odvysílala.

buffalo

buffalo (hodnocení, recenze)

Každý rok na Silvestra chodí Jevgenij (Žeňa) se svými přáteli do parních lázní očistit své tělo před vstupem do nového roku. Tentokrát se však musí vrátit dříve a střízlivý, protože na něj doma čeká přítelkyně Galja, kteroužto hodlá poslední den v roce požádat o roku. Osud tomu chce, že se tak nestane, a Žeňa skončí v Letadle do Leningradu. Tam, stále ještě společensky unaven, jede do stejné ulice, stejného domu a stejného bytu, ve kterém bydlí v Moskvě. V tomto bytě však bydlí jináto dívčina - Naďa, kterou chce požádat o ruku prozměnu její přítel Ipolyt. Od tohoto okamžiku je již zřejmé, že celý příběh nemůže skončit nijak jinak, nežli.... Na pětasedmdesátý rok v SSSR je to docela zdařilý snímek. Snad jen jedna drobnost mu lze vytknout a to je jeho délka. Nicméně pokud je příhodná nálada, tak ty tři hodiny utečou až příliš rychle....

minus

minus (hodnocení, recenze)

Bekmambetov právě dokončuje s B. Brylskou a J. Jakovlevem cosi jako pokračování tohoto filmu. Velmi jsem na tento počin zvědavý!

Reklama

Reklama